70 milyon teröre karşı tek ses

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
70 milyon teröre karşı tek ses
Erzurum Ülkü Ocakları İl Başkanlığı tarafından Hakkari'deki hain saldırıyı protesto amacıyla yürüyüş düzenlendi.

Erzurum Ülkü Ocakları İl Başkanlığı tarafından Hakkari'deki hain saldırıyı protesto amacıyla yürüyüş düzenlendi. Aralarında Atatürk Üniversitesi'nde öğrenim gören öğrencilerinde bulunduğu kalabalık grup, kampüs içerisinde toplanarak, Cumhuriyet Caddesi'ndeki Havuzbaşı anıtını takiben Cemal Gürsel caddesine kadar yürüdü.

100. yıl anıtı önünde toplanan grup, daha sonra dağıldı.

-Konya-

Konya'nın Akşehir ilçesinde Selçuk Üniversitesi Akşehir Meslek Yüksek Okulunda öğrenim gören yaklaşık 2 bin öğrenci, Türk bayraklarıyla yürüyüş yaptı.

Stadyum kavşağında toplanan öğrenciler, 24 Ağustos Bulvarı Cumhuriyet Meydanı ve Akşehir Batı Cephesi Karargahı önüne kadar kortej halinde slogan atarak, Akşehir Batı Cephesi Karargahı Müzesi önüne kadar yürüdü.

Burada şehitler için bir dakikalık saygı duruşunda bulunmasının ardından İstiklal Marşı okundu. Yürüyüşe katılanlar daha sonra sessiz şekilde dağıldı.

-Antalya-

Antalya'da Türkiye Kamu-Sen Antalya İl Temsilciliği tarafından Kışlahan Meydanı'nda düzenlenen eyleme, vatandaşlar ve öğrenciler de katıldı. Hain saldırıda şehit olan askerler için dua okunan eylemde vatandaşlar, sloganlar atarak terörü lanetledi.

Grup adına basın açıklamasını okuyan Türkiye Kamu-Sen Antalya İl Temsilcisi Ali İhsan Yılmaz, Türk milletinin vatan evlatlarının şehit düşmesine tahammülünün kalmadığını söyledi.

-Nevşehir-

Nevşehir'de Valilik önündeki Atatürk Anıtı'nda toplanan çeşitli sivil toplum kuruluşlarına üye yaklaşık bin kişi, Türk bayrakları açarak terör örgütü aleyhine slogan attı.

Şehitlerin anısına saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından grup adına açıklama yapan Türkiye Kamu-Sen Nevşehir İl Temsilcisi Turgay Çetin, terörü ve destekçilerini lanetle kınadıklarını ifade ederek, ''Acımızı anlatmaya kelimeler yetmiyor. Milletimizin ve devletimizin bekası için acımızı içimize akıtıyoruz. Türkiye Cumhuriyeti Devleti ile hesapları olanlar dört bir koldan saldırıyor. Bu devlet bizim, sahip çıkalım'' diye konuştu.

Çetin'in açıklamaları sırasında bazı vatandaşların gözyaşlarını tutamadığı görüldü. Açıklamanın ardından sloganlar atarak yürüyüş yapan gruba, yoldan geçen vatandaşlar da araçlarının klaksonlarına basarak destek verdi. Grup, yürüyüşün ardından sessiz şekilde dağıldı.

Bu arada, Nevşehir Vatan Şehitleri ve Gazileri Derneği de Atatürk Bulvarı üzerinde protesto gösterisi düzenledi. Burada açıklama yapan Nevşehir Vatan Şehitleri ve Gazileri Derneği Başkanı Ramazan Çiftçi, terörü şiddetle kınadığını belirtti.

-Muğla-

Muğla'da Sınırsızlık Meydanı'nda toplanan ve internet sitelerinden haberleşerek bir araya geldikleri öğrenilen bir grup vatandaş, terör örgütü aleyhine slogan atarak, Muğla-Aydın yol kavşağında bulunan Şehitler Anıtı'na kadar yürüdü.

Şehitler Anıtı'nda hain saldırıyı protesto eden vatandaşlar, ellerinde taşıdıkları Türk bayrakları ile şehitlere saygı duruşunda bulundu ve İstiklal Marşı'nı okudu.

Şehitler için dua edilmesinin ardından vatandaşlar sessiz şekilde dağıldı. Protesto yürüyüşüne çok sayıda bedensel engelli vatandaşın da katıldığı görüldü.

Bu arada, minibüslerinin ön kısmına Türk bayrağı asan yaklaşık 50 minibüs sürücüsü, Muğla kent merkezinde bir süre tur atarak yaşanan hain saldırıyı protesto etti.

-Afyonkarahisar-

Afyonkarahisar'da Türkiye Kamu-Sen önderliğinde çok sayıda sivil toplum örgütü üyesi ile vatandaşların katılımıyla Anıtpark'ta ''Teröre Lanet Mitingi'' düzenlendi.

Mitingde, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı okunmasının ardından Kur'an-ı Kerim okundu ve şehitler için dua edildi.

Geniş güvenlik önlemi altında Bankalar Caddesi'nden Kurtuluş Caddesi'ne yürüyen grup, daha sonra sessiz şekilde dağıldı.

-Kocaeli-

Kocaeli'de İlhan Çınar Alanında toplanan Karamürsel Alp Anadolu ve Karamürsel Anadolu lisesi öğrencileri, ellerinde Türk bayraklarıyla birlikte terör örgütü aleyhine slogan attı. Şehitler için 1 dakika saygı duruşunda bulunan grup ardından İstiklal Marşı'nı okudu.

Daha sonra da tekbir getirip slogan atarak İnönü, Atatürk ve Cumhuriyet caddelerinden yürüyüşe geçen grup zaman zaman caddede ulaşımı kapattı. Güvenlik güçlerinin önlem aldığı yürüyüşte öğrencilere esnaf ile vatandaşların da alkış ve sloganlarla destek verdikleri görüldü. Bir süre slogan atmaya devam eden öğrenciler polisin uyarısı üzerine dağıldı.

Gölcük ilçesinde de Anıt Park'ta toplanan aralarında lise öğrencileri, tersane işçileri ile Harb-İş Gölcük Şubesi üyelerinin bulunduğu grup, terör örgütü aleyhine çeşitli sloganlar attı.zaman


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Libyada bir devrin sonu: Kaddafi öldürüldüÖnceki Haber

Libyada bir devrin sonu: Kaddafi öldürül...

Zahid Akman dahil 6 kişi serbest bırakıldıSonraki Haber

Zahid Akman dahil 6 kişi serbest bırakıl...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

casibom-deneme bonusu-

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar