61. Hükümete 322 güvenoyu

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
61. Hükümete 322 güvenoyu
Oylamanın ardından kısa bir teşekkür konuşması yapan Başbakan Erdoğan, yeni yasama döneminde kendilerini 'çok iddialı ve yoğun' bir sürecin beklediğini söyledi.

Oylamanın ardından kısa bir teşekkür konuşması yapan Başbakan Erdoğan, yeni yasama döneminde kendilerini 'çok iddialı ve yoğun' bir sürecin beklediğini söyledi. Erdoğan, "Bu kutlu çatı altındaki dayanışmamız, birlik ve beraberliğimiz, Türkiye'mizi muasır medeniyetler seviyesinin üstüne çıkarmada önemli bir imtihan olacaktır. Bu imtihanı beraber başaracağız, beraber vereceğiz." dedi. Erdoğan, yerine oturmadan önce MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile tokalaştı.

AK Parti Genel Başkanı Tayyip Erdoğan'ın başkanlığında kurulan 61. Hükümet, 322 oyla TBMM'den güvenoyu aldı. 495 milletvekilinin katıldığı oylamada hükümete 173 ret oyu çıktı. Genel Kurul'a gelmeyen ve yemin etmeyen BDP ve bağımsızlar ise oy kullanmadı. Başbakan Erdoğan, teşekkür konuşmasının ardından MHP lideri Devlet Bahçeli ile tokalaştı. Uzun bir zamandır yan yana gelmeyen iki lider bu sayede buzları eritmiş oldu. CHP sıralarına da giden Erdoğan, sayım sürerken dışarı çıkıp geri gelmeyen CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun yerine CHP grup başkan vekilleriyle tokalaştı.

Başbakan güvenoyu sonrasında yaptığı teşekkür konuşmasında da birlik ve beraberlik içinde çalışma mesajı verdi. Erdoğan, "Önümüzde çok iddialı, yoğun bir sürecin olduğunu biliyorum. İnanıyorum ki egemenliğin kayıtsız şartsız millete ait olduğu bu kutlu çatı altında geleceğe yönelik büyük bir mücadeleyi hep birlikte vereceğiz. Buradaki dayanışmamız, birliğimiz, beraberliğimiz ülkemizi, Türkiye'mizi muasır medeniyetler seviyesinin üstüne çıkarmada önemli bir imtihan olacaktır. Bu imtihanı beraber başaracağız, beraber vereceğiz." dedi.

Güvenoylamasına Genel Kurul'daki elektronik cihazın arıza yapması damgasını vurdu. Meclis Başkan Vekili Sadık Yakut, önce güvenoylamasının elektronik cihazla yapılmasını Genel Kurul'un oyuna sundu. Kabul edilmesi üzerine elektronik cihazla yapılacak oylama için 3 dakika süre verdi. Bazı milletvekilleri masalarının üzerindeki cihazla parmak izi okutarak oy kullanmak isterken sistem arızasıyla karşılaştı. Bunun üzerinde Genel Kurul'da büyük bir uğultu koparken, özellikle AK Partili milletvekilleri 'oy kullanamayacakları' telaşına kapıldı. CHP ve MHP milletvekillerinin rahatlığına karşın AK Partililerin heyecanı dikkat çekti. Yeni milletvekilleri geçen dönemde de vekil olan tecrübeli arkadaşlarından yardım istedi. Kargaşayı fark eden Meclis Başkan Vekili Yakut, 3 dakika olan sürenin 5 dakikaya çıkarıldığını anons etti.

Bazı vekiller elektronik cihaza giriş yaparak oylarını kullanmayı başarırken, yardıma rağmen sisteme giremeyince oyunu yazılı kullanmak için 'pusula' talep etti. Özellikle yeni milletvekillerinin 'garanti olsun' diye mükerrer oy kullanması sayımı sıkıntıya sokarken, Başkan Vekili Yakut, 'sağlıklı bir sayım için' birleşime '5 dakika' ara verdi. Mükerrer oyların ayırt edilip sayımın sonuçlanması ise 'bir saatten' fazla sürünce ara bir saat 15 dakikayı buldu. Sayımın sona ermesine dakikalar kala Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay'ın oy kullanmadığı tespit edildi. Görevlilerin haber vermesi üzerine hemen 'pusula' gönderen Atalay'ın oyundan sonra sayım sonuçları açıklandı. Güvenoylamasının geç bitmesi nedeniyle saat 16.00'da Anıtkabir'de olmaları gereken Bakanlar Kurulu üyeleri, RTÜK üyeleri seçimine de katılınca Anıtkabir'i 2 saat gecikmeli ziyaret etti.zaman


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Birleşik Kıbrıs olmazsa AB ile ilişkiler donarÖnceki Haber

Birleşik Kıbrıs olmazsa AB ile ilişkiler...

İşsizlik 33 ay sonra tek haneye indi, bütçe 41 yılın rekorunu kırdıSonraki Haber

İşsizlik 33 ay sonra tek haneye indi, bü...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

casibom-deneme bonusu-

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar