4+4+4 düzenlemesi Çiçekten geçti

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
4+4+4 düzenlemesi Çiçekten geçti
TBMM Başkanı Cemil Çiçek, katıldığı 'Genç Anayasa Çalıştayı' sonrasında gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını cevapladı.
TBMM Başkanı Cemil Çiçek, katıldığı 'Genç Anayasa Çalıştayı' sonrasında gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını cevapladı. Bir gazetecinin, '4+4+4 düzenlemesi ile ilgili Genel Kurul süreci başlamış. Sizin son değerlendirmeniz nedir. Muhalefetin itirazları vardı?' şeklindeki sorusu üzerine Çiçek, şunları söyledi: "İtirazları var. Ben dün zaten bu konu ile ilgili geçmiş uygulamaları kısaca ifade etmeye çalıştım. İçtüzükte hüküm yoksa, hükümler farklı yorumlanıyor ise bunun nihai karara bağlanacağı en yetkili organ Genel Kurul olarak gözüküyor. Geçmişte de böyle olmuş. Bir kısım içtüzük hükümlerine uyulmadığı iddiası söz konusu olduğunda Komisyon'a sorulmuş. Komisyon, 'benim görüşüm doğrudur, benim yaptığım doğrudur' diyorsa Meclis Başkanı raporu Genel Kurul'a göndermekten başka bugüne kadar bir işlem yapılmamış. Geçmiş uygulamalar da böyle. Dolayısı ile bugün gazetelerde de var. Komisyon Başkanı, 'bizim yaptığımız doğrudur. Sizin de yetkiniz yoktur' diyor. Dolayısı ile bunun karara bağlanacağı yer de Genel Kurul'dur. Genel Kurul'da bu iş usulünce konuşulacaktır."

"TERCİHLERİ BU YÖNDE İSE KENDİ TAKDİRLERİDİR"

CHP'nin salı günkü grup toplantısını Tandoğan'da yapacağının hatırlatılması üzerine Çiçek, "Bir siyasi partimiz toplantıyı nerede, nasıl yapacağının kararını kendisi verir. Benim bir şey söylemem doğru olmaz. Tercihleri bu yönde ise kendi takdirleridir." ifadesini kullandı.

"HERKESİN SOĞUK KANLI OLUP BİTENLERİ DEĞERLENDİRMESİ GEREKİR"

Genel Kurul görüşmeleri için bir çağrısının olup olmadığı hususunda ise Çiçek, şunları dile getirdi: "Bugün biz bu mülakatı yaptığımız şu saatte 6 tane şehidimiz var. Bir tanesi de benim hemşehrim. Hepsi memleketin evladı. Dolayısı ile yakılan yıkılan binalar, hayatlarını kaybeden insanlar, her gün yakalanan bunca patlayıcı... Bunlar üzerinden çözüm aranmaya çalışılıyor. Oturup konuşmak varken, bunları siyaset kurumunun, Parlamento'nun imkanları çerçevesinde oturarak konuşarak çözmek varken, çözümü patlayıcılarda arıyoruz. Çözümü sağı solu yakıp yıkmakta arıyoruz. Bayram günleri bile insanlarımız için acı günler oluyor. Nevruz diyoruz, nevruz nevruz olmaktan çıkıyor. Onun için herkesin bir defa daha bu konuda soğukkanlı olup bitenleri değerlendirmesi gerekir."

Her şeyin konuşulup tartışılır olduğunu kaydeden Çiçek, "Bunun usul ve üslubu demokratik ülkelerde de belli, iç tüzüğümüzde de bellidir. O çerçevede herkes her şeyi konuşabilir." diye konuştu.

"SON KARARI GENEL KURUL VERECEK"

Eğitim Komisyonu Başkanı'nın kendisine gönderdiği yazılı cevabı siyasi partilere gönderdiğini dile getiren Çiçek, "Diğer partilerimiz yetkiniz var diyor. Komisyon Başkanı da yetkiniz yok diyor. 'Oradaki yetki idari yetkidir, temsili yetkidir. Komisyon çalışmalarını etkisiz kılacak bir yetki değildir o' diyor. Vardır yoktur... Bunun kararını artık Genel Kurul verecek. Biz de ona göre amel edeceğiz." şeklinde konuştu yenişafak


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Canları pahasına Cudiye girdilerÖnceki Haber

Canları pahasına Cudiye girdiler

Mücevher fuarında soygun..Sonraki Haber

Mücevher fuarında soygun..

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

casibom-deneme bonusu-

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar