23 Nisanda demokrasi mesajları

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
23 Nisanda demokrasi mesajları
Başbakan Erdoğan, yaptığı konuşmada darbelere yönelik soruşturmalara temas ederek demokrasi mesajları verdi.
Başbakan Erdoğan, yaptığı konuşmada darbelere yönelik soruşturmalara temas ederek demokrasi mesajları verdi. Erdoğan, "Bu Meclis, darbelerle yüzleşen, darbeleri sorgulayan, darbe-lerle artık hesaplaşan bir Mec-lis'tir." dedi. Bütün illerdeki 23 Nisan kutlamalarına halk yo- ğun ilgi gösterirken, depremin vurduğu Van'da coşku, çadırlara taşındı. Şırnak'ın Cizre ilçesindeki ve Tunceli'deki kutlamalarda halk, Türkçe ve Kürtçe şarkılar eşliğinde halaylar çekti.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, Edirne'den Kars'a tüm yurtta büyük bir coşkuyla kutlandı. Statlar ve okul bahçeleri, minik öğrencilerin hazırladığı birbirinden renkli görüntülere sahne oldu. Coşkuya Amerika, Hindistan, Kanada, Almanya gibi dünyanın dört bir yanındaki ülkelerdeki çocuklar da eşlik etti. Geçtiğimiz aylarda depremin vurduğu Van'da 23 Nisan coşkusu çadırlara taşınırken, Şırnak'ın Cizre ilçesindeki ve Tunceli'deki kutlamalara halk yoğun ilgi gösterdi. Öğrencilerin seslendirdiği Türkçe ve Kürtçe şarkılar eşliğinde halaylar çekildi. En ilginç kutlamanın adresi ise Ordu'nun Ünye ilçesindeydi. 50-60 yaş arasındaki dedeler siyah önlük giyerek çocuk türküleri okudu. İnternet arama motoru Google, Türk çocuklarının Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı kutlamak için ana sayfa logosunu renklendirdi. Google, logoda Türkiye bayrağı ile birlikte makam koltuğunda oturan ve yanında bulunan çocuk figürlerine yer verdi. Bu yıl da İstanbul'daki törenler Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış'ın Taksim Cumhuriyet Anıtı'na çelenk koymasıyla başladı. Beşiktaş Fiyapı İnönü Stadyumu'ndaki gösteriler yine büyüleyiciydi. Öğrencilerin müzik eşliğinde yaptıkları dans gösterisi büyük beğeni topladı. Bedenseller Engellilerle Dayanışma Derneği (BEDD) bünyesinde bulunan engelli çocuklar ve aileleri için Boğaz turu düzenlendi. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, Ankara 19 Mayıs Stadyumu'ndaki gösterilerle kutlandı. Jandarma bandosundaki astsubayların seslendirdiği Eurovision Şarkı Yarışması'nda Türkiye'yi temsil edecek Can Bonomo'nun "Love Me Back'' şarkısı ile Sertab Erener'in "Rengarenk'' şarkısı alkış aldı. Öğrencilerin çeşitli kıyafetlerle yer aldığı geçiş töreninde, engelliler, üzerinde "Yıldızlar, engel tanımaz" yazan trenle geçiş yaptı. Antalya'daki kutlamalarda bir ilke imza atıldı. 60 ilköğretim okulundan anasınıfı öğrencileri de dahil, bedensel, işitme ve zihinsel engelli çocukların da yer aldığı 5 bin kişilik dünyanın en büyük müzik korosu Cumhuriyet Meydanı'nda konser verdi.

Yavuz Şahin İstanbul Çanakkale Cihan

Deprem çadırında 23 Nisan

Depremin vurduğu Van merkeze bağlı Gedikbulak ve Alaköy'de 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı coşkuyla kutlandı. Etkinliklerin adresi ise depremden sonra İstanbul Fatih Belediyesi'nin Alaköy'de kurduğu çadır oldu. Türkçe ve Kürtçe şarkılar seslendiren Okul Müzik Korosu'nun mini konseri büyük beğeni topladı. Öğretmen, öğrenciler ve köylüler, Türkçe ve Kürtçe şarkılarla halay çekti.

Minik çocuklara kanlı

elbiselerle geçiş yaptırdılar

Antalya'daki 23 Nisan gösterilerinde coşku yerine kan ve silahı ön plana çıkaran gösteriler hâkimdi. Kutlamalar sırasında anaokulu öğrencilerine yaralı asker kıyafetleri giydirilerek resmigeçit yaptırıldı. Uzmanlara göre bu gösteriler, çocuklara şiddeti aşılıyor. Özgür Eğitim-Sen Başkanı Yusuf Tanrıverdi, eğitim sistemimizin militarizmden arındırılması gerektiği görüşünde. Cumhuriyet Üniversitesi Gelişim Psikolojisi Profesörü Serdar Değirmencioğlu'na göre ise bu gösterilerdeki yaklaşım çatışma kültürünün oluşmasına neden oluyor. ANTALYA AA

60'lık dedeler

siyah önlük giyindi

23 Nisan kutlamalarının en ilginci Ordu'daydı. Ortaçarşı Derneği'nin düzenlediği kutlamalarda 60'lık dedeler bir günlüğüne çocuk oldu. Siyah önlük giyen Ahmet Altun ise annesinden harçlık alıp yanında biberon ve emziği ile bayram yerine geldi. Altun, "Bir günlüğüne de olsa çocukluğumu yaşadım." dedi.

Türk Yıldızları'ndan nefes kesen gösteri

Muğla'da gerçekleştirilen Türk Yıldızları akrobasi timinin gösterisine halk ve turistler yoğun ilgi gösterdi. Bir saat süren gösteride uçakların akrobatik hareketleri izleyicilere heyecanlı anlar yaşattı. Muğla Valisi Fatih Şahin, "Türk Yıldızları'nın gösterisi bayramımızı taçlandırdı." dedi.zaman


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Atölyeler yandı, İstanbulu duman kapladıÖnceki Haber

Atölyeler yandı, İstanbulu duman kapladı

Barış için bedel ödedikSonraki Haber

Barış için bedel ödedik

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

casibom-deneme bonusu-

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar