2012 Londra Olimpiyatları görkemli bir şölenle açıldı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
2012 Londra Olimpiyatları görkemli bir şölenle açıldı
30.
30. Yaz Olimpiyat Oyunları'nın açılış töreni, İngiltere'nin başkenti Londra'da gerçekleştirildi. 'Slumdog Millionaire' filminin Oscarlı yönetmeni, Danny Boyle'un üstlendiği törende 10 bin gönüllü görev aldı. Olimpiyat Stadı'nın içine koyun, at, inek, keçi, ördek ve kaz gibi çiftlik hayvanlarının yer aldığı örnek bir İngiliz köyü kuruldu.

27 milyon sterlin harcanarak hazırlanan etkinliği dünya genelinde milyarlarca kişi izledi. Efsanevi müzik grubu Beatles'ın üyesi Paul McCartney'nin de aralarında bulunduğu ünlü müzisyenler sahne aldı. Organizasyona aralarında Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın da bulunduğu devlet başkanları ve hükümet yetkilileri katıldı. Açılış törenine ve oyunlara, Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande, İtalya Cumhurbaşkanı Giorgio Napolitano, Brezilya Cumhurbaşkanı Dilma Rousseff, Kenya Cumhurbaşkanı Mwai Kibaki, ABD Başkanı Barack Obama'nın eşi Michelle Obama, ABD'nin Cumhuriyetçi başkan adayı Mitt Romney, Belçika Başbakanı Elio Di Ruppo gibi çok sayıda üst düzey yetkili iştirak ediyor. İngiltere Kraliçesi 2. Elizabeth ise dün Londra'daki devlet ve hükümet başkanlarına resepsiyon verdi.

Olimpiyat oyunları öncesi, ülke genelinde üç dakika boyunca çanlar ve ziller çalındı. Şehrin simgelerinden tarihi saat kulesi 'Big Ben' yerel saatle 08.12'de 40 kez çalındı. Olimpiyatların başlamasını duyurmak için sanatçı Martin Creed'in projesi çerçevesinde ayrıca, 'Big Ben'in çalınmasının yanı sıra Birleşik Krallık genelinde çok sayıda kişi çan ve ziller çaldı. Olimpiyat meşalesi de son yolculuğunu yaptı. Londra'daki Thames Nehri boyunca tarihi kayıklarla taşınan meşale şehrin doğusundaki Olimpiyat Parkı'na ulaştırıldı. Meşale böylece açılışa kadar 70 gün boyunca, 8 bin kişi tarafından, toplam 12 bin 800 kilometre taşınmış oldu. İngiltere Başbakanı David Cameron, "Britanya'nın, dünyadaki en harika şova ev sahipliği yapmaya hazır olduğunu'' belirterek, "Oyunlar, İngiltere'nin en iyi yanlarını dünyaya göstermek için bir fırsat." dedi. Londra'da, 12 Ağustos'a kadar 200'den fazla ülkeden 10 binden fazla sporcu madalya için yarışacak. zaman


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Bakandan İstanbullulara FSM müjdesiÖnceki Haber

Bakandan İstanbullulara FSM müjdesi

Dikkat Bankadan alacaklısınızSonraki Haber

Dikkat Bankadan alacaklısınız

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

casibom-deneme bonusu-

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar