19 Mayıs coşkusu

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
19 Mayıs coşkusu
Ankara'da ilk tören, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün başkanlığındaki devlet erkanının Anıtkabir'i ziyaretiyle başladı.
Ankara'da ilk tören, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün başkanlığındaki devlet erkanının Anıtkabir'i ziyaretiyle başladı. Anıtkabir'deki törene, Gül'ün yanı sıra, Başbakan Tayyip Erdoğan, Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç, Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ, CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, Yargıtay Başkanı Hasan Gerçeker, Danıştay Başkanı Mustafa Birden, Bakanlar Kurulu üyeleri, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, DTP Genel Başkanı Ahmet Türk, kuvvet komutanları, Sayıştay Başkanı Mehmet Damar, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Abdurrahman Yalçınkaya, Danıştay Başsavcısı Yılmaz Çimen, milletvekilleri, bazı siyasi parti temsilcileri ile diğer askeri ve mülki erkan katıldı. Anıtkabir'deki törenin ardından kutlamalar Ankara 19 Mayıs Stadyumu'nda düzenlenen törenle sürdü.

 

SAMSUN'DAN BAYRAK SELANİK'TEN TOPRAK

Kız ve erkek atletlerin Samsun'dan getirdikleri bayrak ile Selanik'ten getirilen toprak, Cumhurbaşkanı Gül'e sunuldu. Gül, kendisine sunulan kutu içerisindeki toprak ile bayrağı öperek teslim aldı. Gençlik Marşı'nın söylenmesinin ardından Jandarma Bandosu da seslendirdikleri çeşitli parçalar eşliğinde dans ettiler. Türk Hava Kurumu paraşütçülerinin Atatürk posterleri ve bayraklarla yaptığı atlayışlar, protokoldekiler ve tribünlerdeki vatandaşlarca coşkuyla alkışlandı. Öğrencilerin halk oyunları gösterisi, Polis Gösteri Grubu'nun 'Ata Yurttan Ana Yurda' isimli gösterisi ve ardından tüm grupların katılımıyla düzenlenen 'Cumhuriyetin Doğuşu' gösterisi de tribünlerden ilgiyle izlendi. Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukcu, yaptığı konuşmada, ülkeyi temelinden çatısına yeniden kuran Mustafa Kemal'in gençlerinin de Türkiye'nin yeni yüzyıldaki mimarı olacaklarını belirtti.

 

GENELKURMAY'DA İLK ANMA TÖRENİ

Genelkurmay Başkanlığı'nın İstiklal Savaşı'nın önde gelen 4 komutanı Atatürk, İsmet İnönü, Fevzi Çakmak ve Kazım Karabekir için planladığı anma törenlerinin ilki dün Atatürk için düzenlendi. Tören kapsamında Genelkurmay Karargahı'nda "Doğumunun 128'inci Yıl Dönümünde Asker ve Devlet Adamı Atatürk" konulu bir panel gerçekleştirildi. Tarihçi İlber Ortaylı'nın yönettiği panelde Atatürk hakkında yazdığı kitaplarıyla tanınan İngiliz yazar Prof. Andrew Mango ve Ermeni iddiaları karşısında Türk tezlerine yakın açıklamalarıyla dikkat çeken ABD'li tarihçi Prof. Justin McCharty'nin de aralarında bulunduğu akademisyenler birer bildiri sundular. Törenin ardından Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ, Atatürk Anıtı'nın açılışını yaptı.

 

Samimi protokol

19 Mayıs Atatürk'ü Anma ve Gençlik ve Spor Bayramı, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün de katıldığı törenle, 19 Mayıs Stadyumu'nda kutlandı. Cumhurbaşkanı Gül'ün Şeref Tribünü'ndeki yerini almasıyla başlayan törene, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç, Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ, Yargıtay Başkanı Hasan Gerçeker, Danıştay Başkanı Mustafa Birden, Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcıları Bülent Arınç, Cemil Çiçek ve bazı bakanlar katıldı. Orgeneral İlker Başbuğ ile kuvvet komutanları törene eşleriyle geldi. Cumhurbaşkanı Gül, alana gelmeden önce protokoldeki yerlerini alan konuklardan Yargıtay Başkanı Gerçeker, Cemil Çiçek'le, Danıştay Başkanı Birden de Bülent Arınç ile bir süre sohbet etti. Başbakan Erdoğan'ın İlker Başbuğ'un eşi Sevil Başbuğ'u selamlaması dikkatlerden kaçmadı.

 

Kolbastı damgası

Tüm yurtta coşkuyla kutlanan 19 Mayıs Atatürk'ü Anma gençlik ve Spor Bayramı kutlamalarına kolbastı oyunu damgasını vurdu. Son zamanlarda 7'den 70'e herkesin tutkusu haline gelen kolbastı oyunu 19 Mayıs resmi törenlerine de girdi. Ankara 19 Mayıs Stadı'nda gösteri yapan öğrenciler halk oyunlarından örnekler sunduktan sonra hepbirlikte kolbastı oynamaya başladılar. Öğrencilerin coşkulu oyununa tribün- lerdeki vatandaşlar da alkışlarıyla eşlik etti.

 

 

YENİŞAFAK


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Kat mülkiyeti için yeni düzenleme geliyorÖnceki Haber

Kat mülkiyeti için yeni düzenleme geliyo...

Endonezyada uçak köye düştü: 78 kişi öldüSonraki Haber

Endonezyada uçak köye düştü: 78 kişi öld...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

casibom-deneme bonusu-maizlik.com-kodim0313kpr.com-www.lataant.com-

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar