16 bin öğretmenin atama sevinci

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
16 bin öğretmenin atama sevinci
Öğretmen adaylarının heyecanla beklediği şubat atamaları yapıldı.

Öğretmen adaylarının heyecanla beklediği şubat atamaları yapıldı. Milli Eğitim Bakanlığı'nın (MEB) açtığı 17 bin kadroya, nitelik ve şartları tutan 15 bin 934 öğretmenin ataması yapıldı. Atamalar, Ankara'da MEB'in Başöğretmen Salonu'nda elektronik ortamda gerçekleşti. Atamayı takip etmek için salona gelen öğretmen adayları, büyük bir heyecan ile atama listesinde isimlerini görmeye çalıştı. Atanan öğretmenlerden bazıları gözyaşlarını tutamazken, bazıları telefonlarına sarılarak sevinçli haberi yakınları ile paylaştı. Atanma sonuçlarını öğrenen bazı anne ve babalar da bu haberi çocuklarına, telefonla arayarak verdi. Salonda bulunan öğretmen adaylarından bazıları ise buruk bir sevinç yaşadı. 6 yıldır atanmayı bekleyen Meriç Eda, Urfa'ya sınıf öğretmeni olarak atandı.

MEB İnsan Kaynakları Genel Müdürü Hikmet Çolak, 30 ildeki 65 ayrı branşa 86 bin 129 başvurunun yapıldığını, ancak bu başvurulardan 79 bin 490'ının geçerli sayıldığını söyledi. Bu 30 ilin en çok ücretli öğretmenlerin görev yaptığı iller olduğunu belirten Çolak, ücretli öğretmenlerin çalıştığı noktalar üzerinden alımın yapılacağını anlattı. Çolak, "Yerleri belirlerken ücretli öğretmenlerin sayısını sınava girenlerin sayısıyla örtüştürdük. Bizim öngörümüz üzerinden 17 binin tamamına talipli öğretmen adayı arkadaşlarımız vardı. Fakat 2 alanda hiç başvuru olmadı, 5 alanda da beklenenden daha az başvuru oldu." diye konuştu. Milli Eğitim Bakanlığı'nın 662 bin öğretmen ve 70 bin kişilik eğitim kurumu idarecisi olan bir aile olduğunu belirten Çolak, atanan öğretmenlerin 6 Şubat'ta göreve başlayacaklarını bildirdi.

'Gemi Kaptanlığı' na başvuru yok

Atamalardan ilginç sonuçlar çıktı. 65 branşta açılan kadrolardan sadece 'gemi kaptanlığı' ve 'harita tapu kadastro' öğretmenliklerine hiç başvuru yapılmadı. Bu nedenle ihtiyaç duyulan öğretmenler alınamadı. Bazı branşlara ise başvuran adayların şartları tutmadığı için ataması yapılmadı. Branşlardan din kültürü ve ahlak bilgisine 783 kontenjan ayrılırken bu alana sadece 466 başvuru yapıldı. Atama sayesinde Türkiye genelindeki 53 bin ücretli öğretmen sayısı da azaltıldı. Boş kalan bin 66 kontenjanın ağustos ayında yapılması planlanan atamalara ekleneceği kaydedildi.zaman


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Türk gencinden ABDye şok cevapÖnceki Haber

Türk gencinden ABDye şok cevap

Suriye ordusu, Kandili gecesinde Humusu kana buladı: 217 ölüSonraki Haber

Suriye ordusu, Kandili gecesinde Humusu...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

casibom-deneme bonusu-

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar