12 Eylül bir kırılma noktası

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
12 Eylül bir kırılma noktası
Başbakan Erdoğan, Kazlıçeşme Meydanı'ndaki konuşmasına meydanı dolduran yaklaşık 1 milyon kişilik büyük kalabalığa teşekkür ederek başladı.

Başbakan Erdoğan, Kazlıçeşme Meydanı'ndaki konuşmasına meydanı dolduran yaklaşık 1 milyon kişilik büyük kalabalığa teşekkür ederek başladı. Bu bayramın demokrasi bayramı olacağını belirten Erdoğan, "Özgürlükler, hukuk ve ramazan bayramı olacak" dedi. İstanbul'un kararını verdiğini, halk oylamasına kalan bir haftalık süre içinde gece gündüz demeden, kapı kapı dolaşacaklarını söyleyen Erdoğan şunları söyledi: "Çünkü bu bir kırılma noktasıdır. Bu bir sıçrama noktasıdır. Bunu sizlerle aşacağız."


YARGIDAKİ MEZHEBİ GRUP

"Biz kendimiz için değil, herkes için adalet istiyoruz. Ülkemiz için adalet istiyoruz, bağımsız, güvenilir ve tarafsız yargı diyoruz. Yargı ideolojik davranmayacak. 'Efendim davranmıyoruz.' Davrandın, davrandın. Bana da davrandın... Ben bizzat bedelini ödedim. Yargıtay'da maalesef belli bir mezhebi grup bu noktada öyle yaklaştı. Yaptığım neydi benim? Sadece okuduğum bir şiirdi. Bir şiirin bedeliydi.

BONO KAHKAHA ATTI

"Az önce U2, Bono ziyaretime geldi. 'Yahu sen neden dolayı girmiştin içeri?' Dedim 'Böyle böyle bir konudan dolayı.' Kahkahayı bastı. Çünkü alışılmış bir şey değil, bu ülke bunlardan çok çekti. Diyarbakır, Mamak, Sincan cezaevlerinde bunlar yaşandı. Ama o tezgahlardan biz de geçtik. Bizi de Metris'e uğrattılar, Alemdağ'ına, Selimiye'ye uğrattılar. Ama güzel oldu, orada özgürlüğün tadını aldık, demokrasi öğrendik, özgürlüğün ne kadar önemli olduğunu öğrendik."

BUNLAR KAFATASI MİLLİYETÇİSİ

Konuşmasında geçmiş hükümetlerin IMF'den aldıkları paraları ödediklerini, 23,5 milyar dolar borçtan 6,6 milyar dolar kaldığını da belirten Erdoğan, "Bunlar milliyetçi değil mi? Söylüyorum rahatsız oluyorlar. Senden olsa olsa kafatası milliyetçisi olur. Milliyetçilik vatana hizmettir. Ne yaptın hizmet olarak onu söyle?"dedi. Bahçeli'nin İmralı ile görüşüldüğü iddiası için de "İspatlamazsının şerefsiniz" ifadesini kullandı.


Bu bağcı dayağınızı yemez

TBMM Başkanı'nın uzlaşma komisyonu kurulması ve beraber çalışılması için yazı yazdığını anımsatan Erdoğan, muhalefet partilerinin sıcak yaklaşmadığını ve komisyona üye vermediğini anlattı. Erdoğan, "Bunlar samimi yaklaşmadı. Bunlar her zaman böyle. Bunların uzlaşma dilinde... Uygulamada bunlarda uzlaşma yok, bunların derdi üzüm yemek değil, bağcıyı dövmek. Ama kusura bakmayın, bu bağcı sizin dayağınızı yiyecek bir bağcı değil. Bu bağcıya dayak atacak olan birisi varsa, o millettir. Milletim dışında hiç kimse bu bağcıya dayak atamaz" diye konuştu.


Afiş ilk yalanınız değil

Egemenliğin kayıtsız şartsız millette olduğunu ve bunun tartışılamayacağını belirten Başbakan Erdoğan, şunları söyledi: "Son gece kaset oyunlarıyla bize fatura kesmek istediler. Aday değilim dediler. Genel Başkanıyla kol kola evinde fotoğraf çektirdiler. Ama aradan 24 saat geçti. Birde baktık ki adayım dediler. Bu nasıl dürüstlük. Sayın Kılıçdaroğlu bize dürüstlük dersi verme. Bu ülkede başörtülü bacılarımı tuttun rahibelere benzettin. 24 saat önce farklı, 24 saat sonra farklı biz alıştık. Sizin zaten tavrınız hep bu. Utanmadan sıkılmadan 'hükümet görevini yapsın' dedi. Bunun Avcılar Belediyesi tarafından yapıldığı meydana çıktı. Dürüst ol, dürüst ol. Bu sizin ilk yanlışınız, ilk yalanınız değil. Daha çok yaptınız bunu." Başbakan Erdoğan, İçişleri Bakanı Beşir Atalay'ın açıklama yaptığını ve başörtülüleri rahibeye benzeten afişlerin CHP'li Avcılar Belediyesi tarafından asıldığının tespit ettiğini hatırlatarak, CHP'nin milletten ve hükümetten özür dilemesi gerektiğini söyledi. Bunun bir cibilliyet meselesi olduğunu belirten Başbakan Erdoğan, "Sen kalkacaksın bu ülkede benim başörtülü bacıma rahibe benzetmesi yapacaksın. İşte onun için buradan çıkınca kapı kapı dolaşacağız. 12 Eylülde sandıklarda bunlara en güzel cevabı vereceğiz" dedi.


Kılavuzu karga olanın!..

Başbakan Erdoğan akşam da AK Parti İstanbul İl Başkanlığı'nın düzenlediği iftar yemeğine katıldı. Burada bir konuşma yapan Erdoğan, muhalefetin reform paketine ilişkin "Atılan adımların darbeciler için bir anlamı yok" sözlerini sert bir dille eleştirdi. Başbakan şunları söyledi. 'Atılan bu adımlar darbeci zihniyetlerin değişimine yönelik adımlardır, bunun altyapısını ortadan kaldırmaya yönelik adımlardır. Artık bu ülkede benim insanım öyle bir noktaya doğru gidiyor ki zihninde darbe olayını sıfırlıyor.' CHP'nin İstanbul'da imza attığı afiş skandalına da gönderme yapan Başbakan "Bu olaydan sonra CHP'nin lideri hemen bunun faturasını şahsıma kesti. Ama gerçekler ortaya çıktı bunlar ertesi gün toplatılmaya başlatıldı. Atalarımızın güzel bir sözü var 'Kılavuzu karga olanın' meselesi. Araştır, neyin nesidir bu yani nereden bu çıktı, kim, nasıl yaptı bu işi bir soruştur. Soruşturmadan geliyorsun fatura kesiyorsun" diye konuştu.  yenişafak


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Yoksula bayram yardımına CHP engeliÖnceki Haber

Yoksula bayram yardımına CHP engeli

YSKnın engellerini aştı, Amerikadan gelip oyunu kullandıSonraki Haber

YSKnın engellerini aştı, Amerikadan geli...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

casibom-deneme bonusu-

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar