Hayat sürekli devinim halinde zaman, mekân ve insanlar; her yeni doÄŸan gün, her yeni doÄŸan çocuk, her yeni inÅŸa edilen ÅŸehir bizim için yeni bir umut ve sevince kaynaklık eder.
Türkiye 21. Yüzyıla girdiÄŸimiz bu devrede coÄŸrafyası ve insanları ile imkânları ve gayretleri ile yeniden yapılanmakta, çevresinde bir umut, bir ışık ve bir güç merkezi olmaya çalışmaktadır.
Her yeni deÄŸiÅŸim, ona öncülük eden büyük liderler ve onun etrafındaki saÄŸlam karakter ve engin kültürlü kadrolar ile gerçekleÅŸerek hayata, insana, çevreye umut ve heyecan getirir. Türkiye böyle büyük bir deÄŸiÅŸimin eÅŸiÄŸindedir ve bizler, yaÅŸayanlar olarak buna tanıklık etmekteyiz. Bu deÄŸiÅŸime gayretlerimiz ve çalışmalarımızla güç vermeliyiz.
Yeni Türkiye’nin var oluÅŸ kodlarında adalet ve kalkınma, barış ve demokrasi, deÄŸiÅŸim ve gelenek birbirlerine harmanlanarak yeni bir kültür ve medeniyetin kurucu unsurları olacaktır.
“Adalet” , herkes için lazım olan hayata umut ve güveni getiren, iliÅŸkilerde ve üretim süreçlerinde hakkaniyete dayalı bir toplumun inÅŸa edici gücüdür. Gelir adaletinden iÅŸi ehline vermeye kadar bütün yaÅŸam alanlarında adalet inÅŸa edici olacaktır. Ä°nsan hayatı ve emeÄŸinin hakkı en kutsal deÄŸer olarak görülecek, kimsenin diÄŸerini sömürmesi ve istismarına müsaade edilmeyecektir. KurumsallaÅŸmış bir adalet sistemi kurulacaktır.
“Kalkınma” , ülkenin geliÅŸmesi; yeni imkânlar ve iÅŸ üretilmesi için kalkınma ve ilerleme politikalarına özen gösterilecek, sanayileÅŸme ve ileri teknoloji üreten ülke olma konusuna gayret edilecektir. Bu çalışmalar sürecinde çevreye ve doÄŸaya özen gösterilecek, gelecek nesillerin de hakkı düÅŸünülerek sürdürülebilir bir kalkınma ve sanayileÅŸme politikaları uygulanacaktır.
“Barış” , ülkenin yaÅŸayan bütün kültürleri barış içerisinde yaÅŸayacaktır. Bu ülkenin vatandaşı olmanın onuru içerinde herkes kendi olacak tır ve gelecek nesillerine kültür ve deÄŸerlerini aktarma konusunda kimse kaygı içerisinde olmayacaktır. Barışını saÄŸlamış bir Türkiye bölgede ve dünyada istikrarın ve umudun adı olacaktır.
“Demokrasi” , kültürü herkes tarafından içselleÅŸtirilerek farklılıklarımız zenginliÄŸimiz olarak görülecek, katılımcı ve çoÄŸulcu demokrasinin bütün organları yerelden merkezi yönetime kadar her alanda görülür kılınacaktır. Ä°nsanımıza güvenecek, onun engin saÄŸduyusu ve irfanının her sorunun çözümünde anahtar olduÄŸunu bilerek gerekli her durumda görüÅŸ ve önerilerine müracaat edilecektir.
“DeÄŸiÅŸim” , hayatın sürekli bir deÄŸiÅŸim içerinde olduÄŸu bilinerek sahip olduklarımız ile yetinmeyerek sürekli daha iyi, daha güzel, daha yeni olanın arayışı içerisinde olacağız. Bilimden sanata, kültürden irfana, sanayileÅŸmeden çevreye kadar her alanda yeni teknoloji ve uygulamalara açık olacağız. Ülkemizin dinamikleri ve insanımızın yapıcılığına inanacak, yeni taleplerin hayat bulmasına imkân saÄŸlanacaktır.
“Gelenek” , deÄŸerlerimiz ve geleneklerimizin bizi ayakta tutan gücünü arkamıza alarak sürekli önümüze bakacağız. Bu toprakların insanlarının inÅŸa ettiÄŸi deÄŸerler sistemi bizi bir arada tutan mayamızdır. Sorumluluk ve paylaÅŸma, fedakârlık ve çalışma, vefa ve sadakat, merhamet ve adalet deÄŸerlerimiz bizi insan eden ve olgunlaÅŸtıran azıklarımızdır. PaylaÅŸtıkça çoÄŸalan bir umudu ve yeni bir geleceÄŸi bu topraklarda birlikte inÅŸa edeceÄŸiz.
“Düne saygı, bugüne adalet ve geleceÄŸe miras” olarak bıraktıklarımız ve yaptıklarımızla yeni Türkiye umudun, barışın ve kalkınmanın adı olacaktır.
Facebook Yorum
Yorum Yazın