Markanın sadece isim olmadığı, doğru şekilde yönetilmesinin ne kadar önemli olduğunun anlaşıldığı günümüzde, profesyonel marka yöneticilerine ihtiyaç olduğu aşikar. Destek Patent olarak, bizde bu konuda bir proje geliştirdik. Buna da “Marka Okulu” adını verdik.
Marka Okulu ile markalaşmanın gittikçe daha çok önem kazandığı günümüzde profesyonel anlamda marka yöneticileri yetiştirilmiş olacak. Bu sayede sınai mülkiyet alanında faaliyet gösteren ya da bünyesinde sınai mülkiyet konusunda uzman barından firmaların ihtiyacı olan nitelikli uzmanlar yetişmiş olacak.
İŞKUR ile ortak yürütülecek olan ‘Marka Okulu’ projesi, üniversite mezunu bireyleri farklı bir alan olan sınai mülkiyet alanında ve marka yönetimi konularında eğiterek bu alanlarda uzmanlaşmalarına katkı sunacak. Marka Okulu eğitimleri ücretsiz olacak. Hatta İŞKUR ile yapılan anlaşma gereği, Marka Okulu’ndaki eğitimlere katılanlara iş garantisi verilerek, asgari ücret düzeyinde gelir sağlanmış olacak.
Proje sonunda sertifika alan kişilerin alacakları unvanlar ise; marka direktörü, marka müdürü, marka uzmanı, tasarım uzmanı ve patent uzmanı olacak.
Günümüz koşullarında firma ve marka sahipleri tescil konusunda oldukça hassas davranıyorlar. Bu alanda bir ilk olacak olan Marka Okulu projesi, sektör profesyonelleri ile akademik camiayı bir araya getirerek sınai haklar alanındaki bir boşluğu da doldurmuş olacak.
Markaların gelişim süreci, iletişim faaliyetleri, pazarlama ve satış stratejileri, konum ve hedefleri ile ilgili konuları takip eden marka yöneticileri, teknolojik gelişmelerle birlikte geleceğin aranan yüzleri haline gelecekler.
Marka Okulu’nda; Marka nasıl bulunur?, Marka nasıl olmalı?, Marka türleri nelerdir?, Marka nasıl korunur?, Marka tescil süreçleri, Markalaşma ve Turquality desteği, Kurumsal yönetim, Marka değerleme gibi sınai mülkiyet ve markalaşma alanında birçok konuda üniversite mezunları bilinçlendirilecek ve birer marka direktörü, marka müdürü, marka uzmanı, tasarım uzmanı ya da patent uzmanı olacaklar.
Facebook Yorum
Yorum Yazın