Vatana ihanete bulaştınız

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Vatana ihanete bulaştınız
Başbakan Tayyip Erdoğan, AK Parti Meclis grup toplantısında CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu\'nu vatana ihanet girişimine bulaşmakla suçladı.

Başbakan Tayyip Erdoğan, AK Parti Meclis grup toplantısında CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu vatana ihanet girişimine bulaşmakla suçladı. Kılıçdaroğlu'nu istifaya davet eden Erdoğan, özetle şunları söyledi:

Buradan CHP Genel Başkanı'nı, CHP'nin malum milletvekillerini, Türkiye aleyhine oynanan bu tehlikeli oyunlardan dikkatle sakınmaları konusunda uyarıyorum. CHP, o rejimle işbirliği halinde Türkiye üzerine tehlikeli oyunların içinde taşeron olarak yer alamaz, buna biz de müsaade etmeyiz, millet de, yargı da müsaade etmez, etmemelidir.

SUÇLULUK PSİKOLOJİSİ

Türkiye tarihinde hiç bir siyasi parti böyle bir karanlık ilişkinin, ucu dışarıda olan komplonun içinde yer almadı. CHP'nin başındaki zatın suçlamaları bu karanlık senaryolarda yer almanın getirdiği suçluluk psikolojisidir. Son dönemde CHP'li milletvekillerinden oluşan iki heyet Suriye'ye gitti, eli kanlı Esed'le görüştü. Hem Reyhanlı saldırısı hem de kamplara yönelik saldırı planları Suriye içinde, iş adamı görüntüsünde karanlık bir şahıs tarafından planlandı. CHP'ye yakın bir gazetenin şu anda tutuklu olan muhabiri, bu şahsa bilgi ve belge sızdırdı. CHP'li bir milletvekilinin akrabası bu karanlık senaryoların, örgütlerin içinde yer aldı.

TÜM DELİLLER ELİMİZDE

İki kez Şam'a giden CHP heyetine rehberlik ve aracılık eden kişi hem Reyhanlı saldırısını hem de kamplara yönelik bombalama, öldürtme ve kaçırtma girişimlerini planlayan şahsın ta kendisidir. CHP heyetlerini alan Lazkiye'ye götüren, oradan Şam'a götüren, Esed'le yapılan görüşmelerde yer alan, hatta aynı fotoğraf karesinde poz veren şahıs, Türkiye içindeki karanlık girişimleri planlayan şahıstır. İfadeler, fotoğraflar, tüm deliller şu anda yargının elindedir. CHP Genel Başkanı ve bazı arkadaşları, boğazlarına kadar çamura batmış durumdadır.

CHP'nin Genel Başkanı şunu bilmelisin: Benim istihbarat teşkilatımın elinde deve fotoğrafları yok, otomobillerin plakalarıyla birlikte fotoğrafları var. CHP Genel Başkanı ve milletvekilleri son derece tehlikeli bir oyunun içinde figüran olarak yer almışlardır. CHP Genel Başkanı'nın edepsizce yaptığı saldırılar, Reyhanlı ve diğer karanlık olaylarla ilgili irtibatı örtmeye, karartmaya yetmez. CHP bu meseleyle, bu intisaklarla ilgili derhal tatmin edici açıklama yapmak zorundadır, lafla değil, belgeyle, bilgiyle.

DERHAL İSTİFA ETMELİDİR

Biz belge gösteriyoruz. Hatta CHP Genel Başkanı ve arkadaşları derhal ama derhal istifa etmelidir. Bu mesele son derece ciddi. Maalesef CHP sübut etmiş birtakım ajanlık faaliyetlerine, vatana ihanet girişimlerine bulaşmış; bunlarla irtibatlı, intisaklı hale gelmiş ve getirilmiştir. Türkiye Cumhuriyeti'nin siyasi tarihinde hiç bir partiyle, siyasi kadroyla bir başka ülkenin rejimi arasında böyle bir irtibat olmamıştır.

Dayatma içinde değiliz

Meclis'te kabul edilen alkol düzenlemesini değerlendiren Erdoğan, 'Hiçbir dayatmanın içinde değiliz. Bizim yaptığımız dayatmalara son vermek, tercih özgürlüğü vermektir. Biz bu düzenlemeyi milli, manevi değerleriyle huzur ve güvenlik içinde insanımız geleceğe baksın diye yaptık. İki tane ayyaşın yaptığı yasa, sizin için muteber oluyor da inancın emrettiği bir gerçek niçin sizler için reddedilmesi gereken bir olay haline geliyor' dedi. Erdoğan, 'Bu millet bazı köşe yazarları gibi düşünmüyor. Bilim CHP gibi düşünmüyor, zararlı olduğunu açıkça ortaya koyuyor. Bu ülkede trafik terörü denilen bir vahşet var. Buna karşı tedbirimizi almak zorundayız. Bu terörün en önemli nedeni alkoldür. Hiç kimse alkol düzenlemesini kimlik düzenlemesi haline getirmemelidir. Düzenleme, yaşam tarzına müdahale değildir. İçeceksen git evinde iç. Bu düzenleme bir yasak, yaşam tarzı ve kimliklere müdahale değildir. Bu konuda destek veren MHP'ye de teşekkür ediyorum' diye konuştu.

5 başkana rozet

Başbakan Erdoğan, konuşmasının sonunda CHP, MHP, DP, SP ve BBP'den partisine geçen 5 ilçe ve belde belediye başkanına rozet takarak hatıra fotoğrafı çektirdi.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Bu süreç bir galibiyet, mağlubiyet süreci değildirÖnceki Haber

Bu süreç bir galibiyet, mağlubiyet sürec...

Erdoğan’ı kimseye yedirtmeyiz...Sonraki Haber

Erdoğan’ı kimseye yedirtmeyiz...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar