Türkiye Kudüs İçin Tek Yürek!

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Türkiye Kudüs İçin Tek Yürek!
Yenikapı'daki Kudüs Mitingi milyonların katılımıyla gerçekleşti.Türkiye Gönüllü Teşekküller Vakfı öncülüğünde Yenikapı Miting Alanı'nda Filistin halkına destek amacıyla gerçekleştirilecek "Zulme Lanet Kudüs'e Destek" mitingine katılacak vatandaşların alana girişleri başladı. Vatandaşlar tekneler dahil olmak üzere toplu taşıma araçlarıyla miting alanına geldi. Miting alanına gelen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Binali Yıldırım, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ve BBP Genel Başkanı Mustafa Destici el ele vatandaşları selamladı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye Gönüllü Teşekküller Vakfı öncülüğünde Filistin halkına destek amacıyla düzenlenen "Zulme Lanet Kudüs'e Destek" mitingi için Yenikapı Miting Alanı'na geldi.

Eşi Emine Erdoğan ile Ankara'dan özel uçak ile Atatürk Havalimanı'na gelen Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı bazı ilgililer askeri apronda karşıladı. Erdoğan, buradan helikopterle Yenikapı Miting Alanı'na geçti.


ERDOĞAN COŞKULU BİR KALABALIK TARAFINDAN KARŞILANDI

Erdoğan, Yenikapı Miting Alanı'nda coşkulu bir kalabalık tarafından karşılandı.

Mitinge TBMM Başkanı İsmail Kahraman, Başbakan Binali Yıldırım, Filistin Başbakanı Rami el-Hamdallah, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, BBP Genel Başkanı Mustafa Destici ile İslam İşbirliği Teşkilatı Olağanüstü Zirvesi için İstanbul'da bulunan yabancı konuklar da katıldı. Protokol üyeleri, kalabalığı selamladı.

Miting öncesinde Dursun Ali Erzincanlı "Kudüs" temalı şiirler, Ömer Karaoğlu ve Eşref Ziya da sevilen ezgilerini seslendirdi.


BAŞBAKAN BİNALİ YILDIRIM, DEVLET BAHÇELİ VE MUSTAFA DESTİCİ DE ALANA GELDİ

Vatandaşlar öğle saatlerinden itibaren Yenikapı'daki miting alanına gelmeye başladı. Kalabalık her geçen dakika artarken Başbakan Binali Yıldırım, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ve BBP Genel Başkanı Mustafa Destici de miting alanına geldi.


MİTİNG ALANINDAN NOTLAR

Mitingin yapılacağı alana bir süre önce başlayan çalışmalar kapsamında, konuşmaların yapılacağı dev bir platform kuruldu. "İnsanlık adına İstanbul ayakta" yazılarının yer aldığı platforma iki dev ekran yerleştirildi.

Ayrıca meydanın birçok yerine vatandaşların mitingi daha rahat takip etmeleri için dev ekranlar ve vinçlere takılı hoparlörler konuşlandırıldı. Alanın etrafına "Zulme Lanet Kudüs'e Destek" yazılı dev flamalar, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın posterleri ile Türk bayrakları asıldı.

Kendilerine ayrılan güvenlik noktalarından alana girenlere, Türk ve Filistin bayrakları dağıtıldı.

Öte yandan alanın birçok yerinde itfaiye araçları ve ambulanslar hazır bekletiliyor. Vatandaşların ihtiyaçları için de çok sayıda seyyar mescit ve tuvalet kuruldu.

Yerli ve yabancı çok sayıda basın mensubunun takip ettiği mitinge, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yanı sıra Başbakan Binali Yıldırım, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ve BBP Genel Başkanı Mustafa Destici'nin de katıldı.

SAAT: 18:05

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "1967 yılında Kudüs'ün işgaline sessiz kalan Birleşmiş Milletler, İsrail'in gerçekleştirdiği haksız, hukuksuz, vicdansız, ahlaksız tüm eylemleri sadece seyrederek bu zulme zımnen ortak olmuştur. Niçin 'Dünya 5'ten büyüktür' diyorum anlıyor musunuz? Yoksa bir Amerika'nın iki dudağının arasına mahkum olan dünyada zulümden başka bir şey göremezsiniz. Onun için ne diyoruz? Zalimler için yaşasın cehennem." dedi.

SAAT:17:47

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan konuşmasını yapmak üzere kürsüye çıktı. Cumhurbaşkanı Erdoğan: İslam Dünyası Kudüs davasında sınıfta kalmıştır dedi. Kudüs sadece bir şehir değildir. Kudüs bir semboldür. Bir imtihandır. Kudüs kıbledir, ilk kıblemizi koruyamazsak son kıblemizin geleceğine güvenle bakamayız. Açık konuşmak gerekirse İslam dünyası Kudüs imtihanında sınıfta kalmıştır. Kudüs sadece bir şehir değildir. Kudüs bir semboldür, bir imtihandır, Kudüs kıbledir. İlk kıblemizi koruyamazsak son kıblemizin geleceğine güvenle bakamayız.


SAAT 17:38

Meclis Başkanı İsmail Kahraman konuşmasını yapmak üzere kürsüye çıktı.

TBMM Başkanı Kahraman: "Hafta başında silahsız 62 Filistinli kardeşimizi katledip 3 bine yakın insanımızı yaraladılar. Bu katliamı gerçekleştiren terörist İsrail'i en sert şekilde lanetliyoruz. Böylesi insanlık dışı katliamların yapılmasına sebebiyet veren ve bölgede anlaşmazlığın fitilini ateşleyen ABD'yi idare edenleri, sorumlu davranmaya davet ediyoruz. Müslüman kanı akıtmayı alışkanlık haline getirip mübarek günlerde canımızı acıtarak kirli emellerine ulaşacaklarını zannedenler yanılıyorlar.


SAAT 17:23

BİNALİ YILDIRIM: EŞKİYA DÜNYAYA HÜKÜMDAR OLMAZ

Başbakan Binali Yıldırım konuşmasını yapmak üzere kürsüye çıktı. "Bugün bu meydanda insan olmanın, hakka, hakikate inancımızın gereğini yapıyoruz. İstanbul'dan bütün dünyayı haklının, mazlumun yanında, Filistinli kardeşlerimizin yanında durmaya davet ediyoruz. Yine buradan bütün dünyayı zalimin, haksızın, işgalcinin karşısına çıkmaya davet ediyoruz. Bugün burada 'eşkiya dünyaya hükümdar olmaz' diye haykırıyoruz." dedi


"Filistin çaresiz değilsin. Yüce Türk milleti 81 milyon sizinle beraberdir. Filistin halkının haklı davası bizim davamızdır. İsrail hamisiyle efendisiyle elbet yalnız kalacaktır. İnsanlığın vicdanı zulme boyun eğmeyecektir." ifadelerini kaydetti

SAAT 17:10

FİLİSTİN BAŞBAKANI: ABD'NİN YAPTIĞI ŞEY TAHRİK EDİCİ

Yenikapı'daki " Zalime lanet Kudüs'e destek" mitingine katılan Rami Hamdallah bir konuşma yaptı. Hamdallah, "Türkiye tarihte olduğu gibi aynı rolü üstlenmektedir. Dünyada mazlumların sesi olmuştur. ABD Başkanı Trump büyük bir yanlışın içindedir. Başkenti Kudüs'e taışmakla büyük bir hata yapmıştır . Kudüs'ün bir Filistin şehir olduğunu unutmaktadırlar. Bir emrivakiyi gerçekleştirmişlerdir. ABD'nin yaptığı şey tahrik edici ve kışkırtıcıdır. Buradan bütün dünyaya Kudüs'e sahip çıkmaların çağrısında bulunuyorum. ABD'nin meşru olmayan bu adımına karşı tek vücut halinde mücadele etmeliyiz. Zalim İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırı ve işgali son bulmalıdır. Gazze'deki Kardeşlerimize alçakça bir katliam yaptılar. Gazze'ye karşı abluka 11 yıldır devam ediyor artık bunun sonlandırılması gerekiyor. Kudüs Filistin'in başkent olarak layık olduğu yerde olacaktır" şeklinde konuştu.

SAAT 16.49

BAHÇELİ: AYAKLARIMIZIN ALTINA ALIP EZİP GEÇECEĞİZ

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli konuşmasını yapmak üzere kürsüye çıktı. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli: "Kudüs'te haksızlık, hukuksuzluk, adaletsizlik hakimdir. Efendimizin müşerref olduğu, İsra ve Miraç mucizesinin onuru, ilk kıblemizin ebedi ve ezeli şehri, zalimlerin odağındadır. Zulüm karşısında sessiz kalan, dilsiz şeytandır. Şiddete tepkisiz kalmayacağız. Zulme seyirci olmayacağız. Müslüman Türk milleti olarak dilsiz şeytanlığı ayaklarımızın altına alıp ezip geçeceğiz." ifadelerini kaydetti


SAAT 16.42

DESTİCİ: GÜN GELECEK FİLİSTİN TOPRAKLARI TEKRAR FİLİSTİNLİLERİN OLACAKTIR

BBP Genel Başkanı Mustafa Destici konuşmasını yapmak üzere kürsüye çıktı. Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, "İnanıyorum ki bugün büyükelçiliklerini Tel Aviv'den Kudüs'e getirenler yarın Tel Aviv'de bulamayacaklar Allah'ın izniyle." dedi


Yenikapı Miting Alanı'nda yapılan "Zulme Lanet Kudüs'e Destek" mitinginde konuşan Destici, Kudüs için toplandıklarını belirterek, "Siyonist terörist İsrail devletinin Filistin topraklarını işgal etmesinin 70. yıl dönümü. Öncelikle bu işgal girişimini lanetliyorum ve reddediyorum." dedi.


"İnanıyorum ki gün gelecek Filistin toprakları tekrar Filistinlilerin olacaktır." diyen Destici, şehit olanlara Allah'tan rahmet, yaralılara şifa diledi.

SAAT 16.30

Güney Afrikalı Hafız Abdurrahman Sadien, Kur'an-ı Kerim tilaveti sundu.


SAAT 16.28

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan, TBMM Başkanı İsmail Kahraman, Başbakan Binali Yıldırım ve eşi Semiha Yıldırım, Filistin Başbakanı Rami el-Hamdallah, Başbakan Yardımcısı Recep Akdağ, Milli Savunma Bakanı Nurettin Canikli, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş ile İslam İşbirliği Teşkilatı Olağanüstü Zirvesi için İstanbul'da bulunan yabancı konuklar, miting alanını dolduranları selamladı.


SAAT: 16.25

Yenikapı'da düzenlenen "Zulme Lanet Kudüs'e Destek" mitingi için liderler alana geldi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Edoğan, TBMM Başkanı İsmail Kahraman, Başbakan Binali Yıldırım, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, Filistin Başbakanı Rami el-Hamdallah ve İslam İşbirliği Teşkilatı Olağanüstü Zirvesi için İstanbul'da bulunan yabancı konuklar tek tek platforma çıktı. Liderler el ele tutuşup kalabalığı selamladı.

SAAT 16.19

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan helikopterle Yenikapı'ya geldi

SAAT 16.18

Başbakan Binali Yıldırım miting kürsüsüne çıkarak vatandaşları selamladı

SAAT 16.14

Devlet Bahçeli ve Mustafa Destici sahneye miting kürsüsüne çıktı.

 

MİTİNG ALANINDAN NOTLAR

Vatandaşlar öğle saatlerinden itibaren Yenikapı'daki miting alanına gelmeye başladı. Kalabalık her geçen dakika artarken MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ve BBP Genel Başkanı Mustafa Destici de miting alanına geldi.

Mitingin yapılacağı alana bir süre önce başlayan çalışmalar kapsamında, konuşmaların yapılacağı dev bir platform kuruldu. "İnsanlık adına İstanbul ayakta" yazılarının yer aldığı platforma iki dev ekran yerleştirildi.

Kendilerine ayrılan güvenlik noktalarından alana girenlere, Türk ve Filistin bayrakları dağıtıldı.

Mitinge ulaşım 

Daha önce miting düzenleme komitesinden yapılan yazılı açıklamada, miting alanına ulaşmak için toplu ulaşımı kullanma çağrısında bulunuldu.

Miting nedeniyle bazı yolların trafiğe kapatıldığı aktarılan açıklamada, miting alanına rahat ulaşım sağlanabilmesi ve trafikte sorun yaşanmaması için, Marmaray, metro, otobüs ile deniz ulaşımı seferlerinin arttırıldığı, Kazlıçeşme metro istasyonundan miting alanına ulaşım için servis otobüslerinin konulduğu bildirilmişti.

 



Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Erdoğan: Zalimler İçin Yaşasın CehennemÖnceki Haber

Erdoğan: Zalimler İçin Yaşasın Cehennem

Kritik çağrı: Kudüsİçin Yeni Ordu Kurulsun!Sonraki Haber

Kritik çağrı: Kudüsİçin Yeni Ordu Kuruls...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar