Türkiye EURO 2020'de

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Türkiye EURO 2020'de
A Milli Futbol Takımı, 2020 Avrupa Şampiyonası Elemeleri H Grubu 9. hafta maçında İzlanda ile 0-0 berabere kalarak, şampiyonaya katılmayı garantiledi.

A Milli Futbol Takımı, 2020 Avrupa Şampiyonası (EURO 2020) Elemeleri H Grubu 9. hafta mücadelesinde İzlanda ile 0-0 berabere kaldı ve bitime 1 maç kala EURO 2020'ye gitmeye hak kazandı.

İlk yarı

8. dakikada sağ kanatta topla buluşan Cengiz Ünder, ceza yayına sokulduktan sonra yerden vuruşunu yaptı. Kaleci Halldorsson uzanarak meşin yuvarlağı kontrol etti.

30. dakikada ay-yıldızlılar, önemli bir fırsattan faydalanamadı. Mehmet Zeki Çelik'in sağdan ortasında penaltı noktası civarındaki Burak Yılmaz'ın uygun durumda yaptığı kafa vuruşunda top üstten auta gitti.

Orta saha mücadelesi şeklinde geçen ilk yarıda Türkiye, 2 önemli gol pozisyonuna girerken, İzlanda ise A Milli Takım kalesinde tehlike oluşturamadı. Mücadelenin ilk yarısında gol sesi çıkmadı.

İkinci yarı

54. dakikada Burak Yılmaz'ın sağ kanattan ceza sahasına gönderdiği top, kaleye yöneldi. Kaleciyi geçen meşin yuvarlak, üst direğe çarparak ters kanattan taça çıktı.

63. dakikada Hakan Çalhanoğlu'nun pasında ceza sahası yayı gerisinde topla buluşan Ozan Tufan'ın yaptığı vuruşta, meşin yuvarlak az farkla üstten auta gitti.

70. dakikada Hakan Çalhanoğlu'nun pasında ceza yayı üzerinde topla buluşan Burak Yılmaz'ın yerden şutunda, kaleci Halldorsson sağına uzanarak meşin yuvarlağı kontrol etti.

82. dakikada İzlanda gole çok yaklaştı. Gylfi Sigurdsson'un soldan kullandığı kornerde arka direğe hareketlenen Magnusson'un kafa vuruşunda kaleci Mert Günok'u geçen topu Merih Demiral kafayla çizgiden çıkardı. Magnusson, dönen topa yeniden kafayla vurdu. Bu kez de kale sahasındaki Mert gole izin vermedi.

90+1. dakikada Yusuf Yazıcı'nın sol kanatta korner çizgisinde yakın noktadan ceza sahasına gönderdiği top, kaleye yöneldi. Kaleciyi geçen meşin yuvarlak üste direğe çarparak oyun alanına döndü.

 

 A Milli Futbol Takımı Teknik Direktörü Şenol Güneş: Mutluyuz ve sevinçliyiz

 

A Milli Futbol Takımı Teknik Direktörü Şenol Güneş: Mutluyuz ve sevinçliyiz
 
Fotoğraf: Salih Zeki Fazlıoğlu / AA
 

 

A Milli Futbol Takımı Teknik Direktörü Şenol Güneş, milli takımın Türk Telekom Stadı'nda İzlanda ile 0-0 berabere kalarak eleme gruplarında son maçlar öncesinde EURO 2020'ye katılma hakkı kazandığı karşılaşmanın ardından düzenlenen basın toplantısında açıklamalarda bulundu

 

Deneyimli teknik adam, toplantı odasına girdiğinde basın mensupları tarafından alkışlarla karşılandı.

"İnşallah en güzel günler ülkemizin olsun. Kazanmak güzel şey. Kaynaşmak ise daha güzel." diyen Şenol Güneş, "Mart ayında yarışa başladık. Bugüne kadar 9 ay oldu. 9 doğurduk ama sonunda çocuk oldu. Avrupa Şampiyonası'na katılacağız. Mutluyuz ve sevinçliyiz. Daha önce de Dünya Kupası ve Avrupa Şampiyonası'na katıldık. Yeniden bu heyecanı sağlayan tüm oyunculara teşekkür ediyorum." ifadelerini kullandı.

EURO 2020'de iyi sonuçlar almak istediklerini aktaran Güneş, şunları kaydetti:

"Yarından itibaren çocuğa iyi bakmak ve büyütmek lazım. Yeniden Türk futbolu ile ilgili organizasyonlara nasıl katılırızı düşünmemiz gerekiyor. Futbol kültürünü değiştirmemiz gerekiyor. İnşallah bu bir vesile olur. Milli takım, benim değil bizim. Bu grupta böyle bir şans yakaladık. Çok uğraştık bu sevgiyi yakalayabilmek için. Mesafe de aldık. Yeni oyuncuların önünü açmak için planlı ve programlı olmak zorundayız. Bu, kişilerin tek başına yapacağı iş değil. Futbolun katmanları olarak herkesin işin içinde olması lazım. Bunu yaparsak çok güzel.

 

"Cumhurbaşkanımızın gelmesi bizim için heyecan ve ayrı motivasyon"

Şenol Güneş, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yoğun programına rağmen İzlanda maçında kendilerini yalnız bırakmamasının ayrı bir motivasyon sağladığını belirtti.

 

Erdoğan'ın elemelerde Andorra ile İstanbul'da oynanan maça da geldiğini hatırlatan A Milli Takım Teknik Direktörü Şenol Güneş, "Çok önemli kararların alındığı bir dönemde yorucu bir seyahatten sonra maça gelmesi bizim için heyecan ve ayrı bir motivasyon. Biz de bu sevinci paylaştık. Vatandaş nasıl heyecan duyuyorsa bu onda da var. Biz buyuz. Makamlarımız ne olursa olsun böyle birleşebiliyoruz. Aynı zamanda bir futbol adamı. İyi bir futbolcu. Futbolu da biliyor. Bizi tebrik etti. Seyahat yorucu ama beraber olmak ve şampiyonaya katılmamız onu dinlendirdi. Bizi bayağı bekledi. Kendisine teşekkür ediyorum." diyerek sözlerini tamamladı.

 

 

 

Türkiye, EURO 2020 Elemelerinde bir ilke imza attı

 

2020 Avrupa Futbol Şampiyonası (EURO 2020) Elemeleri'nde H Grubu 9. hafta maçında sahasında İzlanda ile golsüz berabere kalan A Milli Futbol Takımı, tarihi bir başarıya imza atarak, grup maçlarının bitimine 1 hafta kala EURO 2020'ye katılma hakkı elde etti.

Bu sonuçla puanını 20'ye yükselten A Milli Takımı, son maçlar öncesinde grubunu ilk iki sırada bitirmeyi garantiledi. Puanını 16'ya yükselten İzlanda ise gruptan çıkma şansını kaybetti. Bu akşam sahasında Moldova'yı konuk edecek bir maçı eksik Fransa ise 19 puan ile ikinci sırada yer aldı.

Ay-yıldızlı ekip, gruptaki son maçını 17 Kasım Pazar günü deplasmanda Andorra ile oynayacak.

 

Ay-yıldızlı ekip 5. kez Avrupa Şampiyonası'nda

H Grubu'nu ilk iki sırada bitirmeyi garantileyen A Milli Takım, tarihinde 5. kez Avrupa Şampiyonası'nda yer alacak.

A Milli Takım, 1996, 2000, 2008 ve 2016'dan sonra EURO 2020'de de mücadele edecek.

Milli Takım, 2016'dan sonra 2020 Avrupa Futbol Şampiyonasına da katılarak bu önemli organizasyonda üst üste ikinci kez yer almayı başardı. 

 

İlk kez 1 maç kala garantiledi

Türkiye, tarihinde ilk kez Avrupa Futbol Şampiyonası'na grup maçlarının bitimine 1 hafta kala katılmayı garantiledi.

Ay-yıldızlı ekip, 1996 ve 2000'deki şampiyonalara play-off maçları sonucunda katılma hakkı elde etti. 2008'deki turnuvaya son maça kadar süren çekişme sonucunda elde ettiği grup ikinciliği ile gidebilen Türkiye, 2016'ya da en iyi üçüncü olarak katılmayı başarmıştı.

 

AA


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
İmamoğlu’ndan İSKİ savunması: Zam budurÖnceki Haber

İmamoğlu’ndan İSKİ savunması: Zam budur

Dünyanın hayretle takip ettiği bir göç politikası yönetiyoruzSonraki Haber

Dünyanın hayretle takip ettiği bir göç p...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

casibom-tokyobet-tokyobet-deneme bonusu-

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar