THY'nin 'rüya uçağı' İstanbul'da

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
THY'nin 'rüya uçağı' İstanbul'da
THY'nin filosuna kattığı, "rüya uçak" olarak tabir edilen ilk "Boeing 787-9 Dreamliner'ın İstanbul Havalimanı'na gelişinde karşılama töreni düzenlendi.

Türk Hava Yolları'nın (THY) filosuna kattığı, "rüya uçak" olarak tabir edilen ilk "Boeing 787-9 Dreamliner", İstanbul Havalimanı'na geldi.

Saat 16.20'de aprona teker koyan uçağın THY filosuna katılması nedeniyle karşılama töreni düzenlendi.

Apronda itfaiye araçları tarafından sirenlerle karşılanan ve yolcusu olmadan gelen "Boeing 787-9 Dreamliner'ın karşılama törenine THY Genel Müdürü Bilal Ekşi ile bazı çalışanlar katıldı.

Ekşi, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, THY'nin her zaman misafirlerinin hizmetine, bulunduğu dönemin en yenisini sunma vizyonunun olduğunu söyledi.

Avrupa'nın en genç filosu unvanını koruduklarını, bunun yanı sıra Nijerya'ya yeni bir hat açtıklarını belirten Ekşi, "Dünyada en çok noktaya uçan havayoluyuz. Şimdi bunu daha da artırıyoruz. Bu uçaklarla yeni destinasyonlara uçacağız. Bu uçakla ilk uzun uçuşumuzu temmuz ayının sonuna doğru Bali'ye yapacağız, daha sonra Meksika Cancuna'a uçacağız." diye konuştu.

Yeni uçakları misafirlerin çok seveceğini, THY için de düşük yakıt maliyetleri sağlayacağını kaydeden Ekşi, büyümeyi bu uçaklarla sürdüreceklerini söyledi.

Ekşi, İstanbul'daki yeni havalimanına bu uçağı getirmenin kıvancını ve gururunu yaşadıklarını dile getirdi.

THY filosundaki ilk "Boeing 787-9 Dreamliner'a Trabzon'un Maçka ilçesi kırsalında 11 Ağustos 2017'de bölücü terör örgütü mensuplarıyla sağlanan sıcak temas sırasında şehit düşen Eren Bülbül'ün isminin verilmesi konusunda sosyal medyada başlatılan kampanyanın anımsatıldığı Ekşi, şunları söyledi:

"Sosyal medyada yolcularınızın ve misafirlerin görüşlerine başvurmak istedik. Bugüne kadarki genel değerlendirmemizde Türkiye'nin önemli il, ilçeleri ve önemli turistik yerlerimizin ismini uçaklarımıza veriyoruz. Bunun sebebi de aslında Türkiye'nin turizm cazibesini artırmaya yönelik bir strateji doğrultusundadır. Uçaklar için önerdiğimiz isimler aslında Türkiye'nin tarihi önemine haiz dört tane yerdir. Bunlardan biri tanesinin seçilmesini bekliyoruz. Şu anda 170 bine yakın kişi ankete katıldı. Dolayısıyla büyük bir ilgi var. Bu uçağa ismi anketin sonucunda birinci olana vereceğiz ki, bu ankete katılanlara, yolcularımıza ve misafirlerimize duyduğumuz saygının ifadesidir. Tabii ki alacağımız uçakların sayısı bununla bitmiyor. Bu sene Dreamliner uçaklarından beş tane daha gelecek, dar gövde uçaklarımız gelmeye devam ediyor. Bahsettiğimiz vizyon doğrultusunda tüm isim taleplerini elbette dikkate alıyoruz. Daha sonra gelecek uçaklarımızda da değerlendirmemiz mümkün."

THY'ye özel tasarım

Boeing’in yeni nesil teknoloji ürünü uçağı, THY markasına özel oluşturulmuş yeni kabin tasarımı ile yeni evine geçerek, yeni bir dönemin başlangıcını yapan küresel taşıyıcı için yepyeni bir kilometre taşına işaret ediyor.

Bu tasarım içerisinde en önemli bölümü yeni koltuk tasarımları oluşturuyor. En yeni teknolojinin kullanıldığı 30 business sınıfı koltuğu ile Boeing 787-9 Dreamliner, rakipsiz bir uçuş deneyiminin garantisini sunuyor. Optimum yakıt verimliliği ve menzil esnekliğinde en gelişmiş uçaklardan biri olarak kabul gören "B787-9 Dreamliner" aynı zamanda, THY'nin öncelikli politikalarından biri olan uçuş ağı genişletme stratejisine de önemli bir katma değeri olması bekleniyor.

Daha efektif bir düzenlemeyle yeni güzergahlar oluşturulmasına olanak sağlayacak bu uçaklar, milli havayolu THY'nin dünyanın en çok ülke ve uluslararası noktasına uçan havayolu olma statüsünü de pekiştirecek. Daha geniş kabin içi bagaj alanları ve ekstra geniş pencerelere sahip geniş gövdeli uçak, kısılabilir LED pencere panjurları ile de kabine giren ışık üzerinde daha fazla kontrole imkân tanıyor. Özel bir 'konfor bölgesi', ışığı filtreleme, daha iyi hava basıncı ve daha fazla nem oluşturma kabiliyetleri ile birlikte uçak, yolcuların daha az kuruluk hissetmelerine yardımcı olup, uçuş yorgunluklarını azaltmalarına olanak sağlayacak. Yolculara daha sessiz bir uçuş deneyimi sağlamaya adına, motorlar, sistem ve ekipmanların tamamı da titreşim izolasyonuna sahip tasarımı ile ön plana çıkıyor.

 

AA


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
ABD'de 'Müslümanlara vize yasağı' protesto edildiÖnceki Haber

ABD'de 'Müslümanlara vize yasağı' protes...

Başkan Erdoğan'dan CHP lideri Kılıçdaroğlu'na cevapSonraki Haber

Başkan Erdoğan'dan CHP lideri Kılıçdaroğ...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

casibom-tokyobet-deneme bonusu-

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar