Terör sınırı vurdu

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Terör sınırı vurdu
Türkiye'nin Hatay üzerinden Suriye'ye açılan sınır kapısında dün bomba yüklü bir araçla saldırı gerçekleştirildi.

Türkiye'nin Hatay üzerinden Suriye'ye açılan sınır kapısında dün bomba yüklü bir araçla saldırı gerçekleştirildi. Hatay'ın Reyhanlı ilçesindeki Cilvegözü Sınır Kapısı'nda Suriye'den gelen bomba yüklü kırmızı renkli panelvan tipi bir aracın patlatılması sonucu 4'ü Türk, 9'u Suriye vatandaşı 13 kişi hayatını kaybetti, 9'u Türk 18'i Suriyeli 27 kişi de yaralandı. Yaralılardan 12'sinin durumunun ağır olduğu bildirildi. Yaralılar, Reyhanlı Devlet Hastanesi, Antakya Devlet Hastanesi ve Mustafa Kemal Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde tedavi altına alındı.

İNSANİ YARDIM TIR'LARININ YANINDA

Sınır kapısının gümrük personelinin kullandığı lojmanlara çok yakın bir noktasında saat 15.00 sıralarında meydana gelen patlama nedeniyle çevrede büyük panik yaşandı. Sınır kapısının yaklaşık 40 metre ilerisindeki tampon bölgede Suriye'ye yardım için gönderilen TIR'ların bekletildiği alanda park halindeki bomba yüklü kırmızı renkli bir panelvanda bulunan patlayıcıların infilak ettirilmesi üzerine çevrede büyük hasar meydana geldi.

Doğu Akdeniz Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürü Adnan Korkmaz, patlamanın meydana geldiği alanın Suriye'ye insani yardım ulaştıran derneklerin gıda ve giyim gibi yardım paketlerini başka araçlara aktarmak için kullanıldığını söyledi. Korkmaz, bu alanın son dönemde oldukça kalabalık olduğunu belirtti.

1 YAŞINDAKİ BEBEK ÖLDÜ

Patlamada hayatını kaybedenler arasında Şanlıurfa nüfusuna kayıtlı 1 bebeğin de bulunduğu öğrenildi. Hastaneye kaldırılan Türk vatandaşlarının çoğunun sınır kapısında taksicilik yapan kişiler

olduğu kaydedildi. Olay yerine gelen Hatay Valisi Celalettin Lekesiz, incelemelerde bulundu. Bu arada, sınır kapısına giden yol trafiğe kapatılarak, geniş güvenlik önlemleri alındı.

TEŞHİSTE SİNİR KRİZİ

Bu arada patlamayı duyan vatandaşlar yakınlarından haber almak için hastanelere akın etti.

Reyhanlı Devlet Hastanesi'ne kaldırılan cenazelerden birini teşhis eden aile bireyleri sinir krizi geçirdi.

Ağıtlar yakan aile üyeleri, hastanenin camlarını kırdı. Bunun üzerine güvenlik güçleri aile üyelerine biber gazı ile müdahale etti. yenisafak


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Şok istifaÖnceki Haber

Şok istifa

BDP heyeti İmralıya hareket ettiSonraki Haber

BDP heyeti İmralıya hareket etti

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

casibom-deneme bonusu-

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar