Tel ve kablo sektörünün imalatta kullandığı çelik makaralar Kocaeli'den

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Tel ve kablo sektörünün imalatta kullandığı çelik makaralar Kocaeli'den
Kocaeli'de 33 yıldır tel ve kablo sektörünün kullandığı çelik makaraları üreten fabrika, 2020'de üretiminin yüzde 42'sini ihraç etti.

Kocaeli'nin Başiskele ilçesinde kablo ve tel sektörü için çelik makara üreten fabrika, ürünlerini çok sayıda ülkeye ihraç ediyor.

Başiskele'de 2 bin 600 metrekaresi kapalı toplam 6 bin 600 metrekare alanda faaliyet gösteren Osgün Metal Fabrikası, tel ve kablo sektörü için büyük önem taşıyan çelik makaraları üretiyor.

Firmanın ürettiği makaralar, tel ve kablo üretimi sırasında kullanılıyor. Yaklaşık 2 bin 500 devirde dönen bu makaralara saniyede 45 metre tel sarılıyor.

Şirketin ürünleri Çin ile rekabete rağmen kalitesiyle yurt dışından büyük talep görüyor.

Firmanın genel müdürü Hakan Günister, AA muhabirine, babası Osman Günister'in 1988 yılında kurduğu aile şirketinin 33 yıldır faaliyetini sürdürdüğünü anlattı.

Babasının Kartepe'deki bir tel fabrikasında 23 sene bakım ve montaj sorumlusu olarak çalıştığını belirten Günister, çalıştığı firmanın yurt dışından satın alınan çelik makaraları üretmek için İstanbul'da fabrika kurduğunu fakat bir süre sonra burayı kapattığını söyledi.

Günister, babasının 1988'de kapanan tesisteki makine ve kalıpları alarak kendi fabrikasını kurduğunu dile getirerek, "Hem çalıştığı firmaya fason üretim yapıyor hem de özel sektördeki diğer firmalara iş yapıyor. Bu şekilde firmamız bugüne kadar geliyor." dedi.

Firmanın tel üreticilerinin imalatta kullandıkları çelik makaraları ürettiği bilgisini veren Günister, "Toplamda 8 ana ürünümüz bulunuyor. Bunların içerisinde ortalama 25 farklı ölçü var. Biz 10 santimetreden 450 santimetreye kadar makara üretecek yetkinlikteyiz." ifadelerini kullandı.

"Makaraya saniyede 40 metre tel sarılıyor"

Hakan Günister, üretimde ham madde olarak çelik sac kullandıklarını aktararak, sözlerine şöyle devam etti:

"Birinci kaliteli sertifikalı malzeme alıyoruz. Bu makaranın kalitesi için çok önemli. Daha sonra üretim esnasında kullandığımız kaynak telinden preslerde hassas basımına kadar hepsi bir araya gelerek makaranın genel kalitesini ortaya çıkarıyor. Malzemeyi kalitesiz alırsanız makara 1 sene sonra çatlayabilir, yamulabilir. Bu da hem bizim hem de müşteri için kötü bir durum."

Çelik makaraların üretim süreçlerine değinen Günister, bakır tel sarılan makaraların 28 işlemden geçtiğini dile getirdi.

Günister, ürünün müşteriye en kaliteli şekilde gitmek zorunda olduğunu vurgulayarak, "Müşteri makinesine bağladığı bu makarayı 2 bin 500 devirde döndürüyor. 1 saniyede 40 metre tel sarılıyor bu makaranın üzerine. Makarada en ufak bir balans sıkıntısı, yüzeyindeki en ufak pürüz telin kopmasına sebep olur. Bu da kablo üreticilerine çok büyük maddi kayba sebep olur." diye konuştu.

 

AA


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Gayrimenkul başına en yüksek ücret 2020'de İstanbul ve Muğla'da ödendiÖnceki Haber

Gayrimenkul başına en yüksek ücret 2020'...

Porto, Juventus'u devirdiSonraki Haber

Porto, Juventus'u devirdi

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar