SpaceX'in genç Türk mühendisi Yiğit Tokbey hayatını kaybetti

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
SpaceX'in genç Türk mühendisi Yiğit Tokbey hayatını kaybetti
Sanatçı Hülya Yiğitalp’in SpaceX mühendisi oğlu Yiğit Tokbey hayatını kaybetti: Kaza mı kasıt mı araştırılıyor

Oyuncu, ses sanatçısı ve eski manken Hülya Yiğitalp’in oğlu Yiğit Tokbey, ABD'de geçirdiği motosiklet kazası sonrası yaşamını yitirdi. 31 yaşındaki Yiğit Tokbey, SpaceX'te Kıdemli Fırlatma Mühendisi olarak çalışıyordu. Talihsiz mühendisin cenazesinin Adana’da toprağa verileceği öğrenildi. ABD polisinin Yiğit Tokbey’in motosikletine çarpan ve olay yerinden uzaklaşan araçlar için ihbar beklediği ortaya çıktı. Zincirleme meydana gelen kazanın kesin nedeni araştırılıyor.

Amerika’nın California Eyaleti’nde 17 Ocak Çarşamba akşamı meydana gelen zincirleme kazada, SpaceX'in genç Türk mühendisi Yiğit Tokbey hayatını kaybetti.

Zincirleme kazaya motosikletiyle karışan Yiğit Tokbey'in sanatçı Hülya Yiğitalp’in büyük oğlu olduğu ortaya çıktı.

Yapılan açıklamada şu ifadeler yer aldı:

"SpaceX mühendisi Yiğit Tokbey, Orcutt yakınlarında çok aracın çarpışması sonucu hayatını kaybetti. Tobey, SpaceX'te Kıdemli Fırlatma Mühendisiydi. Kazanın kesin nedeni ise halen araştırılıyor."

Lompoc'taki Vandenberg Uzay Kuvvetleri Üssü'nde kıdemli fırlatma mühendisi olarak görev yaptığı ifade edilen genç mühendisin çalıştığı şirketin Falcon 9, Falcon Heavy, Starlink, Dragon Kargo, Starship gibi uzay misyonu araçlarını bünyesinde bulundurduğu bildirildi.


Sanatçı Hülya Yiğitalp ile işadamı Rıfat Tokbey’in üç çocuğunun en büyüğü olan Yiğit Tokbey’in cenazesinin önümüzdeki günlerde Türkiye’ye getirilerek, babasının memleketi Adana’da toprağa verileceği öğrenildi.


Asya,Fırat ve Yiğit adından üç çocuğu olan Hülya Yiğitalp, bu kareyi "Ömür boyu birbirinizi sevin, sayın benim canim yavrularım" notuyla paylaşmıştı...

Kaynak:Yeni Şafak


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
MİT Başkanı Kalın'dan Irak'a sürpriz ziyaretÖnceki Haber

MİT Başkanı Kalın'dan Irak'a sürpriz ziy...

Altından daha değerli, Türkiye'de üretildiSonraki Haber

Altından daha değerli, Türkiye'de üretil...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar