Sosyal Devlette Dünya'nın örnek aldığı ülke olduk

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Sosyal Devlette Dünya'nın örnek aldığı ülke olduk
atılı ülkeler, koronavirüs tedavisinde, paraya, yaşa, statüye bakarken, istisnasız her vatandaşına tedavi imkanı sağlayan, ücretsiz maske dağıtan, yaşlılarını el üstünde tutan, finansal kaynaklarını işçisi, esnafı ve emeklisi için seferber eden Türkiye, ‘sosyal devlet’in nasıl olması gerektiğini dosta düşmana gösterdi.

Koronavirüs tedavisi için Cumhurbaşkanlığı’nın kararı Resmi Gazete’de yayınlandı. Alınan karara göre, Dünya Sağlık Örgütü tarafından pandemi olarak ilan edilen koronavirüs (Covid-19) hastalığı ile mücadele kapsamında, herhangi bir sosyal güvencesi olup olmadığına bakılmaksızın tüm kişiler, Sağlık Bakanlığınca temin edilerek dağıtımı yapılacak olan söz konusu hastalıktan korunmaya yönelik kullanımı tavsiye edilen her türlü kişisel koruyucu ekipmandan, hastalığın teşhisinde kullanılan testler, kitler ve bunların kullanılmasına ilişkin sair ekipmandan, hastalığın tedavisinde kullanılmak üzere merkezi olarak temin edilen ilaçlardan, sosyal güvencesine bakılmaksızın ücretsiz olarak yararlanacak.

Bu maddenin uygulanmasıyla ilgili olarak doğabilecek tereddütleri gidermeye ve uygulamaya ilişkin diğer usul ve esasları belirlemeye, Sağlık Bakanlığı yetkili olacak. Karar, 01/03/2020 tarihinden geçerli olmak üzere yürürlüğe girdi.

“Türkiye’yi örnek alıyorlar!”

Türkiye’nin sağlık alanında dünyanın merkezine oturduğunu söyleyen AK Parti Gaziantep Milletvekili Mehmet Erdoğan, “Covid-19 hastalığının ileri safhasında yoğun bakımlara çok ihtiyaç oluyor. Türkiye şu anda yoğun bakım anlamında nüfus başına düşen yatak sayısı bakımından dünyada ilk sırada yer aldı. Hatta bugün Türkiye bütün sağlık alanlarında dünyanın merkezine oturdu. Süper ülkeler dahil olmak üzere birçok dünya ülkeleri Türkiye’yi örnek alıyorlar. Bu da bizim için çok gurur verici bir hadise. Bugün İtalya, İspanya, İngiltere ve Amerika gibi ülkelerde on binlerce insan ölmesinin nedeninin altyapı ve sağlık yatırımlarının eksikliği olarak görülüyor. Bir maskeyi bile birçok ülke üretemiyor. Amerika’da ve Avrupa ülkelerinde yüksek ücretlerle yapılan koronavirüs tedavisinden dolayı insanların perişan  halde. Ama Türkiye’de önce insan demişiz. Sayın Cumhurbaşkanımız sıkça Şeyh Edebali’nin ‘İnsanı yaşat ki devlet yaşasın’ sözünü tekrar eder. Biz de bu ilke doğrultusunda da hareket ediyoruz. Amerika, Avrupa, Almanya ve diğer ülkeler bugün Sağlık Bakanımızı, Cumhurbaşkanımızı arıyorlar. Bu konuda yardım istiyorlar. Türkiye şu ana kadar 46 ülkeye sağlık malzemesi gönderdi. Türkiye sağlıkta şu anda dünyanın odağını oturdu. Dünya Türkiye’yi gıpta ile izliyor” şeklinde konuştu.

 

Hastaya ücretsiz tedavi, yaşlıya destek, işsiz ve esnafa ödenek

Dünyanın süper gücü olduğunu söyleyen ülkelerin sağlık sistemleri çökerken, Türkiye’deki otel odası konforunda, her türlü tedavinin yapılabildiği şehir hastanelerinde bütün önlemler alınarak virüsün yayılma hızı düşürüldü.

 

Yeniakit


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Sağlıklı ve akıllı her mümine oruç tutmak farzdırÖnceki Haber

Sağlıklı ve akıllı her mümine oruç tutma...

Yaşlı ve engellilerin özel huzur evleri, engelli bakım merkezlerindeki ücretlerini bakanlık karşılayacakSonraki Haber

Yaşlı ve engellilerin özel huzur evleri,...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar