Savunma sanayisinde stratejik alanları belirlemeyi vurguluyoruz

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Savunma sanayisinde stratejik alanları belirlemeyi vurguluyoruz
SSB Başkanı Demiri, "Belli alanlarda derinleşmek gerekiyor. Alan belirlemenin yanında her şey yerli ve milli olsun heyecanını yanlış yorumlamamalıyız. Biz savunma sanayisinde stratejik alanları belirlemeyi vurguluyoruz." dedi.

Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii (SSB) Başkanı İsmail Demir, savunma sanayi üretimindeki stratejinin, ülke kabiliyetlerinin farkında olmak ve üretim kabiliyetlerindeki kuvvetli yönleri öne çıkarmak üzerine kurulması gerektiğini ifade etti.

Demir, SETA Vakfı tarafından düzenlenen "Web Panel: Covid-19 Sonrası Türk Savunma Sanayii, Riskler ve Fırsatlar" online etkinliğine katıldı.

Savunma sanayisinde çok alan olduğuna dikkati çeken Demir, "Her alanda öne çıkmak mümkün değil. Ülkemizdeki kabiliyetlerin farkında olup, öncelikle ülke açısından savunma ihtiyaçlarını karşılamak gerekiyor. Her cephede koşamayacağınız için en etkin olduğunuz parametreleri ele alıp, bu konudaki senaryoları değerlendirerek kaynakları etkin kullanmak gerek." ifadelerini kullandı.

Türkiye'nin bugün İHA/SİHA konusunda öne çıktığına dikkati çeken Demir, şöyle devam etti:

"Her segmentte her silahımız olsun demek yerine belli alanlarda derinleşmek gerekiyor. Alan belirlemenin yanında her şey yerli ve milli olsun heyecanını yanlış yorumlamamalıyız. Biz savunma sanayisinde stratejik alanları belirlemeyi vurguluyoruz. Alanları belirlerken ve tedarik sisteminizi kurarken, astarı yüzünden pahalı olan işlerin peşinden koşarsanız kaynak israfına da yol açmış olursunuz."

"İhracat olmadan sürdürülebilirliği sağlamak zor"

Demir, üretilen ürünlerin küresel arenaya açılmasının savunma sanayisinin sürdürülebilirliği açısından önemli olduğuna vurgu yaparak, "Sürekli kendi içimizde üreterek savunma sanayimizi de sürdürülebilir kılmamız çok zor. İhracat konusunda da kabiliyetli hale geldik. Artık ihraç edilen ürünlerimizin küresel arenada kabul gördüğünü fark ediyoruz. Savunma sanayinin sürdürülebilirliği için bu çok önemli." diye konuştu.

SSB olarak şirketlerin aynı alana yüklenmesini önlemek için çok detaylı çalışmalar yürüttüklerini belirten Demir, "Bir taraftan şirketlerin uzmanlaşması için bazı şirketleri o alanlarda desteklerken bir yandan da aynı alanda alternatifsiz kalmamak gerekiyor. Bu gerçekten çok ince bir çizgi." dedi.

 

AA


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Ziraat Türkiye Kupası Yarı Final ikinci maçları programı açıklandıÖnceki Haber

Ziraat Türkiye Kupası Yarı Final ikinci...

Prof. Dr. Feriha Öz Acil Durum Hastanesi bugün hizmete açılacakSonraki Haber

Prof. Dr. Feriha Öz Acil Durum Hastanesi...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar