Phılıps Türkiye “Daha Verimli Bir Dünya İçin Tse Denetimlerini Destekliyoruz”

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Phılıps Türkiye “Daha Verimli Bir Dünya İçin Tse Denetimlerini Destekliyoruz”
Philips Aydınlatma Türkiye Genel Müdürü Eran Görgen: “Daha verimli bir dünya için TSE denetimlerini destekliyoruz”

Philips Aydınlatma Türkiye Genel Müdürü Eran Görgen son dönemde ürün güvenliği ve denetimi kapsamında yayınlanan genelgeler ve gümrükteki TSE denetimlerine ilişkin uygulamalar hakkında değerlendirmede bulundu. 


Tüm dünyada olduğu gibi, Türkiye’de de üst düzey standartve kalitede ampul ve armatürler ithal eden Philips Aydınlatma’nın Türk pazarına güvenli ve kaliteli ürün sunmanın gururunu yaşadığını belirten Eran Görgen şu yorumlarda bulundu: “Aydınlatma pazarında dünya ve ülke lideri olarak, sektörümüzde Türkiye ekonomisine en çok zarar veren konunun kalitesiz ve güvenilir olmayan yabancı menşeli ürünler olduğunu düşünüyoruz. Özellikle LED ampul kullanımının yaygınlaşmasıyla Türkiye pazarında bu kalitesiz ürünlerin daha çok yer aldığını üzülerek gördük. Bunu sadece biz görmedik; Ekonomi Bakanlığımız, Temmuz 2017 ‘de yayımladıkları bir genelge ile ithalatta, özellikle Uzakdoğu menşeli ürünlerde, TSE üzerinden denetim ve kontrolleri ciddi bir şekilde arttırdı. Biz Philips Aydınlatma olarak, her ne kadar ürün ithalatında başlangıç aşamasında sıkışıklık ve yoğunluk yaşansa da bu gelişmeyi çok olumlu değerlendiriyoruz. Gerek lokal olarak üretilen gerekse ithal edilen ürünlere uygulanan sıkı denetiminin uzun vadede, piyasaya kaliteli ve güvenilir ürün sunan firmalara ve asıl Türkiye’deki tüketicilere fayda sağlayacağına inancımız tam.  Bu noktada TSE’ye de çok büyük görev düşüyor.”

Görgen, Philips Aydınlatma’nın sektör liderliğinden ötürü üzerlerine düşen ne görev varsa yapmaya hazır olduklarının altını çizdi ve şunları ekledi: “İthalat yapan tüm markalar doğru ürünü getirtip optimum fiyatla tüketiciye sunmak zorundadır. Oysa pazarda ülke ve tüketici dinamiklerine uymayan, göz sağlığını tehdit edebilen ve tüketicinin harcadığı paranın karşılığında verim alamadığı ürünlerin varlığı hem ekonomimizi hem de sağlığımızı tehdit ediyor.”

Philips Aydınlatma 126 yıllık tarihinin 87 yılında Türkiye pazarında varlık gösteriyor. Eran Görgen, Cumhuriyet’in ilk yıllarından bu yana Türkiye’nin potansiyeline hep inanan ve güvenen bir şirket olduklarını, Türkiye’nin doğru aydınlatılması için büyük bir titizlik ve özveri ile çalışmaya devam edeceklerinin altını çiziyor. Eran Görgen, T.C. Ekonomi Bakanlığı’nın devreye soktuğu iyileştirici uygulamalar arttığı sürece aydınlatmanın, genel elektrik tüketimi üzerindeki payının düşeceğini, daha tasarruflu, daha verimli, sürdürülebilir ve daha sağlıklı bir dünyanın çok da uzak olmadığını savunuyor. 


Philips Aydınlatma Hakkında

Aydınlatma ürünleri, sistemleri ve hizmetlerinde dünya lideri Philips Aydınlatma (Euronext Amsterdam: LIGHT), ticari değer yaratan, zengin kullanıcı deneyimi sunan ve yaşam kalitesini artıran inovasyonları hayata geçirmektedir. Kurumlara ve tüketicilere yönelik hizmetleriyle şirketleri, evleri, binaları ve kentsel alanları dönüştüren Nesnelerin İnterneti teknolojileriyle aydınlatma sektörüne yön veriyoruz. 2016 yılında 7,1 milyar Euro değerinde satış yaparak, 70’i aşkın ülkede yaklaşık 34.000 kişiyi istihdam ettik. Philips Aydınlatma ile ilgili haberlere; Haber Merkezi, Twitter ve LinkedIn üzerinden ulaşabilirsiniz. Yatırımcılara yönelik bilgiler, Yatırımcı İlişkileri sayfasında yer almaktadır. 


Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Prysmıan Group Türkiye,Türkiye’nin Yerli Enerji Hedefleri İçin Güneş Enerjisine Dikkat ÇektiÖnceki Haber

Prysmıan Group Türkiye,Türkiye’nin Yerli...

Mutlusan Elektrik, V.Elektrik Tesisat Ulusal Kongre Ve Sergisi’nde Başarılı Bir Fuar GeçirdiSonraki Haber

Mutlusan Elektrik, V.Elektrik Tesisat Ul...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar