PHILIPS, CİROSUNUN YÜZDE 70'İNİ YEŞİL GELİRLERDEN ELDE ETMEYİ HEDEFLİYOR

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
PHILIPS, CİROSUNUN YÜZDE 70'İNİ YEŞİL GELİRLERDEN ELDE ETMEYİ HEDEFLİYOR
Philips, yeni sürdürülebilirlik programı ‘Sağlıklı insanlar, sürdürülebilir gezegen’ kapsamında cirosunun yüzde 70’ini yeşil gelirlerden, yüzde 15’ini döngüsel gelirlerden elde etmeyi hedefliyor.

Sürdürülebilirlik günümüzün en önemli olgularından birisi olarak öne çıkıyor. Yalnızca ekonomiyle sınırlı olmayan aynı zamanda toplumsal, siyasal ve çevresel yan anlamları içeren sürdürülebilirlik yaklaşımı, gelecekte giderek daha da önem kazanacak.


Uluslararası düzeyde üretim gerçekleştiren kuruluşlar tarafından sürdürülebilirlik yaklaşımına çok daha önem verildiği gözlemleniyor. Uzmanlar sürdürülebilir üretim gerçekleştirmeyen kuruluşların yaşama şanslarının olmadığına özellikle vurgu yapıyor.


Sürdürülebilirlik yaklaşımıyla öne çıkan kuruluşlardan birisi de Philips. Daha önce sitemizde yer verdiğimiz gibi Philips, yeşil ürün satışlarının toplam satış içindeki payını yüzde 52’ye yükselterek 11,1 milyar Euro’luk yeşil ürün satışı gerçekleştirdi.


Bu doğrultuda, Philips, yeni sürdürülebilirlik programı ‘Sağlıklı insanlar, sürdürülebilir gezegen’ kapsamında cirosunun yüzde 70’ini yeşil gelirlerden, yüzde 15’ini döngüsel gelirlerden elde etmeyi hedefliyor.


Royal Philips (NYSE: PHG, AEX: PHIA), Philips’in 2016 – 2020 yılları arasında hayata geçireceği sürdürülebilirlik programı, Philips CEO’su Frans van Houten tarafından duyuruldu. ‘Sağlıklı insanlar, sürdürülebilir gezegen’ adını taşıyan bu yeni program, Philips’in, 2025 yılında[1] inovasyon ile dünyayı daha sağlıklı ve sürdürülebilir bir yer haline getirerek, 3 milyar insanın hayatını iyileştirmek hedefine dayanıyor.


Philips’in 1994–2015 yılları arasına yayılan EcoVision sürdürülebilirlik yaklaşımının başarısına dayanan yeni programın, sürdürülebilir çözümler ile Philips’in tüketicilerine değer yaratmak, sürdürülebilir faaliyetler ile örnek oluşturmak, tedarik zincirinde sürdürülebilirliği destekleyerek etkiyi artırmak olmak üzere üç ayağı bulunuyor.


Yeni programı paylaşmaktan gurur duyduğunu belirten Frans van Houten konu ile ilgili olarak şunları söyledi: “Toplum için çok ciddi bir fayda sağlayan sürdürülebilirlik çalışmaları, aynı zamanda ekonomik büyümeyi de destekliyor. İşte bu sebeplerle sürdürülebilirlik, şirket stratejimizin ayrılmaz bir parçası. Evrensel olarak kabul görmüş Birleşmiş Milletler Sürdürülebilir Kalkınma Hedefleri’ne de hizmet eden yeni programımız, özellikle her yaştaki insan için sağlıklı hayatı temin etme, iyi yaşamı destekleme, sürdürülebilir tüketim ve üretim modellerini korumaya olan bağlılığımızın bir göstergesi. Bu amaçlara ulaşmak için inovasyonlarımız, ürünlerimiz, çözümlerimiz, faaliyetlerimiz ve iş ortaklarımızla ilgili büyük hedeflerimiz var” şeklinde konuştu. alternatifenerji

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
“YENİ NESİL DOKUNMATİK TERMOSTATLI MULTİ FONKSİYONLU ANAHTAR”Önceki Haber

“YENİ NESİL DOKUNMATİK TERMOSTATLI MULTİ...

MAKEL’DEN MEKSİKA ÇIKARTMASISonraki Haber

MAKEL’DEN MEKSİKA ÇIKARTMASI

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar