Philips Aydınlatma’dan 2017 Dow Jones Sürdürülebilirlik Endeksinde Sektör Liderliği

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Philips Aydınlatma’dan 2017 Dow Jones Sürdürülebilirlik Endeksinde Sektör Liderliği
Aydınlatmada dünya lideri Philips Aydınlatma (Euronext Amsterdam: LIGHT), 2017 Dow Jones Sürdürülebilirlik Endeksi (DJSI)’nin Elektrikli Aksamlar ve Teçhizat kategorisinde sektör lideri seçildi.

Bu başarısıyla, sürdürülebilirliğin şirket amaç ve stratejisinin merkezinde olduğunu gösteren Philips Aydınlatma, genel değerlendirmede 100 üzerinden toplam 91 puan aldı. Şirket, Mart 2016’daki halka arzından sonra, kendi kategorisinde bağımsız bir şirket olarak değerlendirmeye ilk kez bu yıl dahil edilmiş oldu.


Sürdürülebilirlik, Çevre, Sağlık ve Güvenlik Başkanı Nicola Kimm, konuya ilişkin açıklamasında; “Bu sonuçtan büyük heyecan ve mutluluk duyuyoruz. Şirketimizdeki tüm çalışanların sıkı çalışmalarının ve özverilerinin takdir edilmesi gurur verici. Bizim işimizin temelinde, sürdürülebilirlik yatıyor. Sürdürülebilirlik, günlük çalışmalarımızın bir parçası ve şirket yönetimi tarafından da hassas bir öncelik olarak kabul ediliyor” dedi.


DJSI, yıllık değerlendirmesinde Philips Aydınlatma’nın ‘Brighter Lives, Better World’ (Daha Aydınlık Yaşamlar, Daha İyi Bir Dünya) adlı sürdürülebilirlik programıyla başlayan güçlü performansını takdir etti. Bu program sayesinde, 2020’ye kadar karbon nötr operasyonlara geçiş taahhüdünde önemli ilerleme kaydeden Philips Aydınlatma, 2016 yılı içerisinde karbon ayak izini %21 oranında azalttı. Ayrıca, İklim Stratejisi, Çevresel Raporlama, Operasyonel Eko-Verimlilik ve İnovasyon Yönetimi kategorilerinde de 100 üzerinden 100 puan aldı. Philips Aydınlatma Türkiye, %100 karbon nötr olan ilk Philips operasyonları arasında yer alıyor.


Philips Aydınlatma Hakkında

Aydınlatma ürünleri, sistemleri ve hizmetlerinde dünya lideri Philips Aydınlatma (Euronext Amsterdam: LIGHT), iş dünyasına katma değer yaratan, zengin kullanıcı deneyimi sunan ve yaşam kalitesini artıran inovasyonları hayata geçirmektedir. Kurumlara ve tüketicilere yönelik hizmetleriyle şirket, evleri, binaları ve kentsel alanları dönüştüren Nesnelerin İnterneti teknolojileriyle aydınlatma sektörüne yön vermektedir. 2016 yılında 7,1 milyar Euro değerinde satış geliri eden Philips Aydınlatma, dünya genelinde 70’i aşkın ülkede 36.000 kişiyi istihdam etmektedir.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Panasonıc Eco Solutıons Türkiye’den Azerbaycan’da Güçlü İş Birliği…Önceki Haber

Panasonıc Eco Solutıons Türkiye’den Azer...

Somfy Kalitesi Ve Io-Homecontrol® Teknolojisi İle Akıllı Eve Adım Atın…Sonraki Haber

Somfy Kalitesi Ve Io-Homecontrol® Teknol...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar