Netanyahu ve suç ortaklarının cezası ibretlik olmalı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Netanyahu ve suç ortaklarının cezası ibretlik olmalı
Altı yıl aranın ardından Türkiye-Yunanistan Yüksek Düzeyli İşbirliği Konseyi'nin beşinci toplantısı kapsamında Atina’yı ziyaret eden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Yunanistan dönüşü uçakta gazetecilerin sorularını cevapladı. Gazze'deki insanlık dışı soykırımla ilgili açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Gazze Kasabı Netenyahu için, "Netanyahu ve suç ortaklarının tüm soykırımcılara ibret olacak bir ceza almaları lazımdır. Kimsenin aklına bir daha sivil öldürmek, hastane bombalamak, pazar yeri vurmak gelememesi için bu yargılama çok önemli. Çünkü hesabı sorulmayan katliamlar, soykırımlar tekrarlanır." ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Yunanistan dönüşü uçakta gazetecilerin sorularını cevapladı. Gazze Kasabı Netanyahu ile ilgili açıklamalarda bulunan Erdoğan, "Netanyahu ve suç ortaklarının tüm soykırımcılara ibret olacak bir ceza almaları lazımdır. Kimsenin aklına bir daha sivil öldürmek, hastane bombalamak, pazar yeri vurmak gelememesi için bu yargılama çok önemli. Çünkü hesabı sorulmayan katliamlar, soykırımlar tekrarlanır." ifadelerini kullandı.

 

Bir gazetecinin "İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, sadece muhalefetin değil kendi seçmeninin de eleştirilerine maruz kalıyor ve İsrail halkı yüksek sesle artık iktidardan gitmesi gerektiğini söylüyor. Koltuğunu muhafaza etmek için savaşı uzattığına dair analizler var. Ama bir taraftan çatışmaların şiddetlenmesiyle ekonomik yardımları da kesiliyor İsrail'in. Dünya çapında boykotlar var ve İsrail ekonomik bir krize girmek üzere, halkın tepkisi daha da artıyor böyle olunca. Fakat bir inanış var. Netanyahu giderse savaşın seyri değişir, barış sürecine girilir diye. Buna inanmak ne kadar gerçekçi?" sorusuna Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan şu cevabı verdi;

 

"Netanyahu giderse orada barış egemen olur vurgusu önemli. Ancak şu an itibarıyla bir gerçek var ki, Netanyahu bu soykırımı siyasi ömrünü uzatmak, yargılanmaktan kaçmak için de yapıyor. Biliyorsunuz, Netanyahu bir yargı süreci içindeydi, hatta hakkında mahkumiyet kararlarının verileceği konuşuluyordu. Böyle bir süreçte İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırısı patlak verdi. Şimdi de “bu saldırıları ne kadar uzatırsa yargılanma olayından da o denli kendimi kurtarabilirim” düşüncesi içinde bu süreci uzatıyor. Netanyahu daha önce de söylediğim gibi gerçekten bir Gazze katilidir, kasabıdır ne derseniz deyin. Bu sıfatların hepsi ona yakışır. "

Kaynak:Yeni Şafak


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
2024 yılını sallayacak 10 Türk araç ve silahıÖnceki Haber

2024 yılını sallayacak 10 Türk araç ve s...

Yahudi lobisine tokat gibi cevapSonraki Haber

Yahudi lobisine tokat gibi cevap

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar