Müslümanlar ve Ehli Vicdan Derhal Harekete Geçmeli

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Müslümanlar ve Ehli Vicdan Derhal Harekete Geçmeli
Mirasımız Derneği Genel Başkanı Muhammet Demirci, “Endişemiz o ki Müslümanlar ve ehli vicdan derhal harekete geçmezse Mescid-i Aksa önümüzdeki mayıs ayına kadar ortadan kaldırılıp yerine iddia edilen tapınak yapılmaya başlanacak." dedi.

İsrail’deki fanatik grupların nisan ayında yapılacak seçim için Mescid-i Aksa’yı yıkmayı propaganda malzemesi haline getirdiklerini söyleyen Mirasımız Derneği Genel Başkanı Muhammet Demirci, “Endişemiz o ki Müslümanlar ve ehli vicdan derhal harekete geçmezse Mescid-i Aksa önümüzdeki mayıs ayına kadar ortadan kaldırılıp yerine iddia edilen tapınak yapılmaya başlanacak. Tapınak için tüm malzeme Mescid-i Aksa’nın etrafına yığılmış durumda.” dedi.

Mirasımız Derneği, 2018 Kudüs Raporu’nu basın toplantısında açıkladı. Toplantıda konuşan Mirasımız Derneği Genel Başkanı Muhammet Demirci, Filistin toprakları ve Müslümanların kutsal şehri Kudüs’ün 102 yıldır işgal altında olduğunu hatırlattı. 1917’de Osmanlı’nın bölgeden çekilmesiyle Kudüs önce İngilizlerce ve daha sonra da bölgeye dışarıdan getirilip yerleştirilen Yahudilerce işgal edildiğini belirten Demirci, “Kudüs’ün Müslümanların elinden çıkmasıyla birlikte, imamenin kopmasıyla dağılan tesbih taneleri gibi Müslümanlar da dağıldı ve o gün bugündür bir araya gelemiyorlar. Kudüs’ün birleştirici gücünü tarih bize öğretiyor.” diye konuştu.

Kudüs 1967’de Yahudilerce işgal edildikten sonra yalnızlığa itildiğini söyleyen Demirci, “Kudüs, İsrail’in insafına terk edilmiştir. Gerek Müslümanlar, gerekse tüm insanlık Kudüs’te olan bitenlere adeta kör ve sağırdır. Kudüs, Müslümanların mübarek mescidi Mescid-i Aksa ve bu şehirde yaşayan 350 bin Müslüman ölüme, yokluğa, çaresizliğe ve yalnızlığa mahkûm edilmiştir. Kudüslü Müslümanlar Mescid-i Aksa’nın korunması için canlarından ve mallarından geçmektedirler.” şeklinde konuştu. 

“YAHUDİLERE AİT BİR ŞEY YOK”  

İsrail’in UNESCO tarafından 2016’da aldığı  “Mescid-i Aksa’da Yahudi tarihine ait bir şey yok” kararı bile Aksa’nın ve Kudüs’ün altının oyulmasına engel olamadığını hatırlatan Demirci, “UNESCO’nun kararının üye devletler üzerinde bir etki uyandırması gerekirken, İsrail için tam tersi bir sonuç doğurmuştur. İsrail, Kudüs’te dilediğini yapmak için bunu bir fırsat olarak görmüş ve UNESCO’dan ayrılmıştır. Bu durum, İsrail’in “dilediğimi yaparım” anlayışının somut örneğidir.” ifadelerini kullandı.

Müslümanların harekete geçmesi gerektiğini belirten Demirci, sözlerini şöyle sürdürdü:

“İsrailli fanatik parti grupları tarafından yapılan yayınlar mayıs ayı için Mescid-i Aksa’yı hedef almış durumdalar. Endişemiz o ki Müslümanlar ve ehli vicdan derhal harekete geçmezse Mescid-i Aksa önümüzdeki mayıs ayına kadar ortadan kaldırılıp yerine iddia edilen tapınak yapılmaya başlanacak; ki tapınak için tüm malzeme Mescid-i Aksa’nın etrafına yığılmış durumda. Nisan ayında İsrail’de bir seçim olacak bu seçimde kampanyaların tamamı Mescid-i Aksa’yı yıkmak üzerinden yapmaya çalışıyorlar.”

“Sahabe mezarlarını yıkıyorlar”

2018 yılında İsrail’in yeni hedefi Müslümanlara ait mezarlıklar olduğuna işaret eden Demirci, sözlerini şöyle sürdürdü: “Kudüs’ün en büyük Müslüman mezarlığı olan Memenallah mezarlığından geriye sadece bir sarnıç ve tahrip edilmiş birkaç mezar taşı kalmıştır. Mezarlığın yerinde şimdi büyük bir park, çok katlı bir otel ve “Dünya Hoşgörü Müzesi” ismini verdikleri bir müze vardır. Mescid-i Aksa’nın hemen yanı başında bulunan Baburrahme mezarlığı ise Yahudiler için yeni eğlence mekanı olmuştur. İsrail, buradan Zeytindağı’na bir teleferik inşa etmek istiyor. Sahabe kabirlerinin de bulundu bu mezarlıkta mezarlar açılarak cesetler çalınıyor. Müslümanlar buna engel olmak için mezarların üzerini betonla kaplamaya başladılar.”

“YAHUDİ BASKILARI ARTIYOR”

Yahudilerin 2002 yılından itibaren Mescid-i Aksa’ya baskı yapmaya başladığını hatırlatan Demirci, “Yahudiler, her geçen yıl baskınlarını artırmıştır. 2018 yılında Mescid-i Aksa’ya 29 bin 801 Yahudi baskın yapmıştır. Önceki yıllarda milletvekillerinin baskın yapmasına izin verilmezken, 2018’de İsrail meclisindeki milletvekilleri de baskınlara katılmıştır. Baskınlarda artık Aksa içinde ayinler yapılmaya başlanmıştır.” ifadelerini kullandı. Mescid-i Aksa’nın kapatılmasıyla ilgili konuşan Demirci, “27 Temmuz 2018 ve 17 Ağustos 2018 tarihlerinde iki kez kapatılmıştır. Aksa’nın kapatılması üzerine Müslümanlar namazlarını Aksa’nın kapılarında eda etmek zorunda kalmışlardır.” diye konuştu.

“ŞEHİTLER, BİNLERCE TUTUKLAMA VE YIKIM”

İsrail’in zorbalıklarını arttırarak devam ettiğini belirten Demirci, “2018 yılında Kudüs’te bin 736 Müslüman’ı tutukladı. Ne yazık ki bu sayının önemli bir kısmını çocuklar, kadınlar ve yaşlılar oluşturuyor. 7 Kudüslü Müslüman’da 2018 yılında şehit edildi.” dedi. İsral’in devamlı Kudüs’te yeni yerleşim yerleri kurduğunu açıklayan Demirci, “İsrail’in önceliği 2018’de Han El Ahmar ve Şeyh Cerrah olmuştur. Bu iki bölge, Mescid-i Aksa’nın savunması için stratejik önemi olan yerlerdir ve yıkımların çoğu da bu bölgelerde gerçekleşmiştir. 2018’de Kudüs’te 246 ev ve iş yeri yıkılmıştır” dedi.

www.dirilispostasi.com

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Kılıçtaroğlu'ndan; O da olduÖnceki Haber

Kılıçtaroğlu'ndan; O da oldu

Maduro’yu Türkiye KurtarırSonraki Haber

Maduro’yu Türkiye Kurtarır

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar