MÜSİAD 15. Uluslararası Fuarı İle Hedef Büyüttü

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
MÜSİAD 15. Uluslararası Fuarı İle Hedef Büyüttü
Sn. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip ERDOĞAN' ın teşrifleriyle 26 kasımda açılan 15.Müsiad Uluslararası fuarı önümüzdeki yıllara damga vuracak bir organizasyon ile tamamlandı.

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği'nin (MÜSİAD) 15. Uluslararası Fuarı, CNR Expo'da tamamlandı


Anadolu Ajansı'nın (AA) Global İletişim Ortağı olduğu fuar, katılımcı firmalar ile alım heyetlerini ve yatırımcıları buluşturmasının yanında çeşitli etkinliklere de ev sahipliği yapıyor. 


Fuarda 100'ü aşkın ülkeden gelen ziyaretçiler, 100 bin metrekare alana yayılmış 8 salonda, savunma sanayisinden toplu taşıma sistemlerine, turizmden makine endüstrisine, bilgi teknolojilerinden tekstile, gıdadan inşaata kadar geniş bir yelpazedeki yaklaşık 1.000 katılımcı firmanın ürünlerini ve çalışmalarını inceleme ve işbirlikleri geliştirme imkanı buluyor. 


İnsansız hava araçlarının, en son teknoloji ile üretilen savunma sanayi ürünlerinin, yerli yarış otomobili ve teknolojik yeniliklerin sergilendiği High-Tech Port, fuarın en çok ilgi çeken bölümlerinden olurken, ziyaretçilerin teknolojik ürünlerle fotoğraf çekme yarışına girmeleri renkli görüntülere sahne oldu. 


Fuarda gerçekleştirilen ülke sunumları, farklı coğrafyalardan katılımcıların kültürel aktiviteleri, yöresel kıyafetleri ve ürünleriyle beğeni toplarken, yatırım ve ticaret fırsatları da ziyaretçi iş adamlarına aktarıldı.


Katılımcı firmalar arasında fuar süresince ve gün boyunca çok sayıda ikili iş görüşmeleri gerçekleştirilirken, bu görüşmelerin sayısında ve sürelerinde önceki fuarlara oranla artış yaşandığı gözlendi. 


Fuarın, Global İletişim Ortağı olan Anadolu Ajansı standında ise kurumun son dönemde hız kazanan yurt dışı yapılanması tanıtıldı.

AA standında kurumun Türkçe, İngilizce ve Arapça olarak yayımladığı Mısır, Gazze ve Suriye'de yaşananlara dair arşiv değeri taşıyan "AA Oradaydı" kitap serisi ve yıllıkları ziyaretçiler tarafından ilgi gördü.


Türkçe'nin yanı sıra İngilizce, Arapça, BHS (Boşnakça, Hırvatça, Sırpça), Rusça, Kürtçe, Fransızca ve Arnavutça olmak üzere 8 ayrı dilde yayın yapan AA'nın standına, özellikle fuara katılan yabancı misafirlerin özel ilgi gösterdiği görülürken, AA'nın global habercilik atılımlarından duyulan memnuniyet dile getirildi.


Cuma namazında 3 dilde hutbe okundu


Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla açılışı yapılan fuarın üçüncü gününde, ilk olarak MÜSİAD Genel Başkanı Nail Olpak, Satınalma Müdürleri Endeksi'nin (SAMEKS) kasım ayı sonuçlarını düzenlediği basın toplantısında açıkladı. 15. MÜSİAD Uluslararası Fuar etkinlikleri "High Tech Port CEO Forum" ile devam etti. 


Fuar alanında ayrılan yaklaşık 4 bin kişilik özel bölümde cuma namazı da kılındı. MÜSİAD üyesi Gazi Mısırlı'nın kıldırdığı cuma namazında, İslam dünyasından ve farklı ülkelerinden çok sayıda katılımcının yer almasından dolayı cuma hutbesi Türkçe, Arapça ve İngilizce olarak üç dilde okundu. Hutbede İslam ülkeleri ve müslümanlar arasında birlik ve beraberliğin artırılmasına yönelik mesajlara yer verildi. 


MÜSİAD Genel Başkanı Nail Olpak: “Kurulduğumuz 1990 yılından bu yana gerçekleştirdiğimiz çalışmalar arasında, uluslararası ilişkilerin geliştirilmesi öncelikli bir yer tutmaktadır. MÜSİAD, Türk işadamlarının yurtdışına açılmasını teşvik etmek, ihracat, ithalat, yatırım ortaklıkları, teknoloji alışverişi alanlarında uluslararası ilişkilerini geliştirmeleri konusunda daima ön ayak olmuştur. Bu yılki, 15. MÜSİAD Uluslararası Fuarı, yine pek çok hedefi göğüsleyeceği gibi, önemli yeniliklere de ev sahipliği yapacaktır. Son yıllarda gelişen bilgi teknolojileri, MÜSİAD Uluslararası Fuarının da önemli alanlarından biri olmuştur. Bu yıl, Teknolojiye ve özellikle Bilgi Teknolojilerine verdiğimiz önemi daha da arttırarak, ‘High Tech Port’ konseptiyle, fuarımızda başlı başına bir hol ayırdık. Son 2 MÜSİAD fuarımızda, ‘Yeni Teknolojiler Sergisi’ adıyla gerçekleştirdiğimiz, teknoloji üreten proje sahipleri ile firmaları bir araya getiren bölümümüz, bu sene, Türkiye’nin teknoloji üretim devlerini ve proje sahiplerini ve yurtiçinden ve yurtdışından gelen yatırımcılar ile buluşturmak üzere, bir ‘High Tech Port Fuarı'na’ dönüştürüldü.” dedi.

Olpak: “Kamu özel sektör buluşmasını sağlayacak"


MÜSİAD Uluslararası Fuarı'nın İslam İşbirliği Teşkilatı Ekonomik ve Ticari İşbirliği Daimi Komitesi 'nin (İSEDAK) Resmi İş Forumu olarak, kamu-özel sektör buluşmasını sağlayan ve işbirliği alanlarını genişleten yönüyle, uluslararası bir etkinlik olduğunu vurgulayan Olpak, özellikle, katılımcı ülkelerin çeşitliliği ve çokluğunun Türk mallarının yeni pazarlara ulaşmasında önemli bir araç olduğuna işaret etti.


Olpak, bu yıl fuarda Rusya, Kazakistan, Türkmenistan, Nijerya, Libya, Pakistan, Sudan, Güney Afrika, Fas, Cezayir, Suudi Arabistan, Birleşik Arap Emirlikleri ve Katar'ın katılımıyla, ikili iş görüşmeleri yapılacağı ve bu 14 ülke ile ticari ilişkilerin geliştirileceği ifade ederek, "Türkiye'nin hedef ülkelerinin Ekonomi ve Ticaret bakanları, İSEDAK gündemi sebebiyle katılacak Turizm Bakanları, İslam finansmanında uzmanlar, akademisyenler, lider işadamları, bürokratlar, yatırımcılar, genç girişimciler katılım göstereceklerdir" dedi.

 

Olpak:  “MÜSİAD Uluslararası Fuarı; ticaret ve yatırım fırsatları inşa eden bir platform olmuştur”


Genel Başkan Olpak: “MÜSİAD Fuarı ve IBF Uluslararası İş Forumu, ülkemizden ve yurtdışından devlet başkanı ve seçkin devlet adamları, bürokratlar, ticaret ve sanayi odaları başkanları, sivil toplum kuruluşu başkanları, akademisyenler, uluslararası ve yerel ekonomi editörleri ve basın mensupları, yatırımcılar, genç girişimciler ve uluslararası seçkin işadamlarının buluştuğu, küresel iş dünyasının gündeminde olan konuların ele alındığı ve somut çözümlerin sunulduğu, katılımcılar arasında sektörel işbirliği ve dayanışma için fırsatlar, ortamlar oluşturan, ticaret ve yatırım fırsatları inşa eden bir platform olmuştur. Bunların yanı sıra, katılımcı ülkelerin ticaret fırsatları sunumları, yatırım ve inovasyon projeleri, MÜSİAD Şubeleri ve Bölgesel Kalkınma Ajansları işbirliğiyle, yabancı heyetler için Anadolu şehirlerinde de gerçekleştireceğimiz iş forumlarıyla, katılımcılara zengin bir içerik sunmayı hedefliyoruz.” dedi.

 

Bostan: “High Tech Port MÜSİAD’ın Türkiye’nin 2023 hedefleri doğrultusunda iş dünyasına sunduğu vizyon projesidir”

MÜSİAD Genel Başkan Yardımcısı Adnan Bostan, MÜSİAD’ın iş dünyasına sunmuş olduğu vizyon projesi “High Tech Port by MÜSİAD” hakkında katılımcılara bilgilendirmelerde bulundu. Bostan, bu yılki fuarda bir ilki gerçekleştirerek düzenlenecek olan High Tech Port projesi ile ilgili şunları söyledi;  “Türkiye’nin yüksek teknoloji üreten firmalarının buluşma noktası olmak hedeflerimizin arasında yer almaktadır. Türkiye’nin yüksek teknoloji üreten potansiyelini, hedef pazarlarla buluşturmak High Tech Port by MÜSİAD Türkiye’nin yüksek teknoloji alanındaki Dünyaya açılan milli bir pavilionu olma adına bu yolda yürümekte ve bu hedefe ulaşmak için çaba göstermektedir. Teknolojiyi takip eden değil planlayan, tasarlayan bir üretim portföyüne kavuşması için vizyon aramaları yapmak adına bu sene ilk defa yine High Tech Portta uluslararası CEO zirvesi organize edeceğiz. Dünya’nın dört bir yanından alnında en üst noktada olan firmaların CEO’larıyla Türkiye’deki ve diğer CEO’ları bir araya getirerek uluslararası CEO zirvesini gerçekleştirmiş olacağız. High Tech Port by MÜSİAD en net ifadesiyle MÜSİAD’ın Türkiye’nin 2023 hedefleri doğrultusunda iş dünyasına sunduğu vizyon projesidir.” dedi.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Milli Takım'da sürpriz karar! Artık maçlar...Önceki Haber

Milli Takım'da sürpriz karar! Artık maçl...

Ağır gönderme: F.Bahçe'de bir kişi hariç...Sonraki Haber

Ağır gönderme: F.Bahçe'de bir kişi hariç...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar