Sn. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip ERDOĞAN' ın teşrifleriyle 26 kasımda açılan 15.Müsiad Uluslararası fuarı önümüzdeki yıllara damga vuracak bir organizasyon ile tamamlandı.
Müstakil Sanayici ve Ä°ÅŸadamları DerneÄŸi'nin (MÜSÄ°AD) 15. Uluslararası Fuarı, CNR Expo'da tamamlandı
Anadolu Ajansı'nın (AA) Global Ä°letiÅŸim Ortağı olduÄŸu fuar, katılımcı firmalar ile alım heyetlerini ve yatırımcıları buluÅŸturmasının yanında çeÅŸitli etkinliklere de ev sahipliÄŸi yapıyor.
Fuarda 100'ü aÅŸkın ülkeden gelen ziyaretçiler, 100 bin metrekare alana yayılmış 8 salonda, savunma sanayisinden toplu taşıma sistemlerine, turizmden makine endüstrisine, bilgi teknolojilerinden tekstile, gıdadan inÅŸaata kadar geniÅŸ bir yelpazedeki yaklaşık 1.000 katılımcı firmanın ürünlerini ve çalışmalarını inceleme ve iÅŸbirlikleri geliÅŸtirme imkanı buluyor.
Ä°nsansız hava araçlarının, en son teknoloji ile üretilen savunma sanayi ürünlerinin, yerli yarış otomobili ve teknolojik yeniliklerin sergilendiÄŸi High-Tech Port, fuarın en çok ilgi çeken bölümlerinden olurken, ziyaretçilerin teknolojik ürünlerle fotoÄŸraf çekme yarışına girmeleri renkli görüntülere sahne oldu.
Fuarda gerçekleÅŸtirilen ülke sunumları, farklı coÄŸrafyalardan katılımcıların kültürel aktiviteleri, yöresel kıyafetleri ve ürünleriyle beÄŸeni toplarken, yatırım ve ticaret fırsatları da ziyaretçi iÅŸ adamlarına aktarıldı.
Katılımcı firmalar arasında fuar süresince ve gün boyunca çok sayıda ikili iÅŸ görüÅŸmeleri gerçekleÅŸtirilirken, bu görüÅŸmelerin sayısında ve sürelerinde önceki fuarlara oranla artış yaÅŸandığı gözlendi.
Fuarın, Global Ä°letiÅŸim Ortağı olan Anadolu Ajansı standında ise kurumun son dönemde hız kazanan yurt dışı yapılanması tanıtıldı.
AA standında kurumun Türkçe, Ä°ngilizce ve Arapça olarak yayımladığı Mısır, Gazze ve Suriye'de yaÅŸananlara dair arÅŸiv deÄŸeri taşıyan "AA Oradaydı" kitap serisi ve yıllıkları ziyaretçiler tarafından ilgi gördü.
Türkçe'nin yanı sıra Ä°ngilizce, Arapça, BHS (BoÅŸnakça, Hırvatça, Sırpça), Rusça, Kürtçe, Fransızca ve Arnavutça olmak üzere 8 ayrı dilde yayın yapan AA'nın standına, özellikle fuara katılan yabancı misafirlerin özel ilgi gösterdiÄŸi görülürken, AA'nın global habercilik atılımlarından duyulan memnuniyet dile getirildi.
Cuma namazında 3 dilde hutbe okundu
CumhurbaÅŸkanı Recep Tayyip ErdoÄŸan'ın katılımıyla açılışı yapılan fuarın üçüncü gününde, ilk olarak MÜSÄ°AD Genel BaÅŸkanı Nail Olpak, Satınalma Müdürleri Endeksi'nin (SAMEKS) kasım ayı sonuçlarını düzenlediÄŸi basın toplantısında açıkladı. 15. MÜSÄ°AD Uluslararası Fuar etkinlikleri "High Tech Port CEO Forum" ile devam etti.
Fuar alanında ayrılan yaklaşık 4 bin kiÅŸilik özel bölümde cuma namazı da kılındı. MÜSÄ°AD üyesi Gazi Mısırlı'nın kıldırdığı cuma namazında, Ä°slam dünyasından ve farklı ülkelerinden çok sayıda katılımcının yer almasından dolayı cuma hutbesi Türkçe, Arapça ve Ä°ngilizce olarak üç dilde okundu. Hutbede Ä°slam ülkeleri ve müslümanlar arasında birlik ve beraberliÄŸin artırılmasına yönelik mesajlara yer verildi.
MÜSÄ°AD Genel BaÅŸkanı Nail Olpak: “KurulduÄŸumuz 1990 yılından bu yana gerçekleÅŸtirdiÄŸimiz çalışmalar arasında, uluslararası iliÅŸkilerin geliÅŸtirilmesi öncelikli bir yer tutmaktadır. MÜSÄ°AD, Türk iÅŸadamlarının yurtdışına açılmasını teÅŸvik etmek, ihracat, ithalat, yatırım ortaklıkları, teknoloji alışveriÅŸi alanlarında uluslararası iliÅŸkilerini geliÅŸtirmeleri konusunda daima ön ayak olmuÅŸtur. Bu yılki, 15. MÜSÄ°AD Uluslararası Fuarı, yine pek çok hedefi göÄŸüsleyeceÄŸi gibi, önemli yeniliklere de ev sahipliÄŸi yapacaktır. Son yıllarda geliÅŸen bilgi teknolojileri, MÜSÄ°AD Uluslararası Fuarının da önemli alanlarından biri olmuÅŸtur. Bu yıl, Teknolojiye ve özellikle Bilgi Teknolojilerine verdiÄŸimiz önemi daha da arttırarak, ‘High Tech Port’ konseptiyle, fuarımızda baÅŸlı başına bir hol ayırdık. Son 2 MÜSÄ°AD fuarımızda, ‘Yeni Teknolojiler Sergisi’ adıyla gerçekleÅŸtirdiÄŸimiz, teknoloji üreten proje sahipleri ile firmaları bir araya getiren bölümümüz, bu sene, Türkiye’nin teknoloji üretim devlerini ve proje sahiplerini ve yurtiçinden ve yurtdışından gelen yatırımcılar ile buluÅŸturmak üzere, bir ‘High Tech Port Fuarı'na’ dönüÅŸtürüldü.” dedi.
Olpak: “Kamu özel sektör buluÅŸmasını saÄŸlayacak"
MÜSÄ°AD Uluslararası Fuarı'nın Ä°slam Ä°ÅŸbirliÄŸi TeÅŸkilatı Ekonomik ve Ticari Ä°ÅŸbirliÄŸi Daimi Komitesi 'nin (Ä°SEDAK) Resmi Ä°ÅŸ Forumu olarak, kamu-özel sektör buluÅŸmasını saÄŸlayan ve iÅŸbirliÄŸi alanlarını geniÅŸleten yönüyle, uluslararası bir etkinlik olduÄŸunu vurgulayan Olpak, özellikle, katılımcı ülkelerin çeÅŸitliliÄŸi ve çokluÄŸunun Türk mallarının yeni pazarlara ulaÅŸmasında önemli bir araç olduÄŸuna iÅŸaret etti.
Olpak, bu yıl fuarda Rusya, Kazakistan, Türkmenistan, Nijerya, Libya, Pakistan, Sudan, Güney Afrika, Fas, Cezayir, Suudi Arabistan, BirleÅŸik Arap Emirlikleri ve Katar'ın katılımıyla, ikili iÅŸ görüÅŸmeleri yapılacağı ve bu 14 ülke ile ticari iliÅŸkilerin geliÅŸtirileceÄŸi ifade ederek, "Türkiye'nin hedef ülkelerinin Ekonomi ve Ticaret bakanları, Ä°SEDAK gündemi sebebiyle katılacak Turizm Bakanları, Ä°slam finansmanında uzmanlar, akademisyenler, lider iÅŸadamları, bürokratlar, yatırımcılar, genç giriÅŸimciler katılım göstereceklerdir" dedi.
Olpak: “MÜSÄ°AD Uluslararası Fuarı; ticaret ve yatırım fırsatları inÅŸa eden bir platform olmuÅŸtur”
Genel BaÅŸkan Olpak: “MÜSÄ°AD Fuarı ve IBF Uluslararası Ä°ÅŸ Forumu, ülkemizden ve yurtdışından devlet baÅŸkanı ve seçkin devlet adamları, bürokratlar, ticaret ve sanayi odaları baÅŸkanları, sivil toplum kuruluÅŸu baÅŸkanları, akademisyenler, uluslararası ve yerel ekonomi editörleri ve basın mensupları, yatırımcılar, genç giriÅŸimciler ve uluslararası seçkin iÅŸadamlarının buluÅŸtuÄŸu, küresel iÅŸ dünyasının gündeminde olan konuların ele alındığı ve somut çözümlerin sunulduÄŸu, katılımcılar arasında sektörel iÅŸbirliÄŸi ve dayanışma için fırsatlar, ortamlar oluÅŸturan, ticaret ve yatırım fırsatları inÅŸa eden bir platform olmuÅŸtur. Bunların yanı sıra, katılımcı ülkelerin ticaret fırsatları sunumları, yatırım ve inovasyon projeleri, MÜSÄ°AD Åžubeleri ve Bölgesel Kalkınma Ajansları iÅŸbirliÄŸiyle, yabancı heyetler için Anadolu ÅŸehirlerinde de gerçekleÅŸtireceÄŸimiz iÅŸ forumlarıyla, katılımcılara zengin bir içerik sunmayı hedefliyoruz.” dedi.
Bostan: “High Tech Port MÜSÄ°AD’ın Türkiye’nin 2023 hedefleri doÄŸrultusunda iÅŸ dünyasına sunduÄŸu vizyon projesidir”
MÜSÄ°AD Genel BaÅŸkan Yardımcısı Adnan Bostan, MÜSÄ°AD’ın iÅŸ dünyasına sunmuÅŸ olduÄŸu vizyon projesi “High Tech Port by MÜSÄ°AD” hakkında katılımcılara bilgilendirmelerde bulundu. Bostan, bu yılki fuarda bir ilki gerçekleÅŸtirerek düzenlenecek olan High Tech Port projesi ile ilgili ÅŸunları söyledi; “Türkiye’nin yüksek teknoloji üreten firmalarının buluÅŸma noktası olmak hedeflerimizin arasında yer almaktadır. Türkiye’nin yüksek teknoloji üreten potansiyelini, hedef pazarlarla buluÅŸturmak High Tech Port by MÜSÄ°AD Türkiye’nin yüksek teknoloji alanındaki Dünyaya açılan milli bir pavilionu olma adına bu yolda yürümekte ve bu hedefe ulaÅŸmak için çaba göstermektedir. Teknolojiyi takip eden deÄŸil planlayan, tasarlayan bir üretim portföyüne kavuÅŸması için vizyon aramaları yapmak adına bu sene ilk defa yine High Tech Portta uluslararası CEO zirvesi organize edeceÄŸiz. Dünya’nın dört bir yanından alnında en üst noktada olan firmaların CEO’larıyla Türkiye’deki ve diÄŸer CEO’ları bir araya getirerek uluslararası CEO zirvesini gerçekleÅŸtirmiÅŸ olacağız. High Tech Port by MÜSÄ°AD en net ifadesiyle MÜSÄ°AD’ın Türkiye’nin 2023 hedefleri doÄŸrultusunda iÅŸ dünyasına sunduÄŸu vizyon projesidir.” dedi.
Yorum Yazın