MAKEL’den Muhteşem Umre Ziyareti

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
MAKEL’den Muhteşem Umre Ziyareti
2016-1 Makel kampanyası kapsamında gerçekleştirilen Umre ziyareti ile yine tüm dikkatleri üstüne çeken Makel Şirketler Grubu, Beraat Kandili’nde kalabalık bir organizasyona imza attı. Makel Şirketler Grubu, bu kez 480 misafiri ile kutsal toprakları ziyaret etmenin mutluluğunu yaşadı.

Makel Şirketler Grubu, 2016 yılının birinci dönemini kapsayan kampanya çalışmaları neticesinde katılım gösteren 480 misafirini kutsal topraklarda ağırlamanın heyecanını yaşadı. Organizasyon tek seferde 19-28 Mayıs tarihleri arasında gerçekleşti. Müşteri memnuniyetinin üst seviyede tutulduğu ziyarette otel seçiminden, otobüs organizasyonuna kadar her şey müşterilerin en üst düzeyde ağırlanmasına yönelik olarak organize edildi. Özellikle ziyaretin Beraat Kandili gününe denk getirilmesi için yoğun bir çalışma gerçekleştirildi. 

 

Misafirler Makel tarafından gerçekleştirilen özel bir organizasyon ile 19 Mayıs günü Medine’ye ulaştılar. Otobüslerle yapılan transferlerle Medine’de Zemzem Pullman Otel’de odalarına yerleşen misafirler ilk olarak Mescid-i Nebevi’de grup hocaları rehberliğinde Peygamber Efendimiz (SAV)’in kabrini toplu olarak ziyaret ettiler. Misafirler daha sonra gün boyunca Mescid-i Nebevi’de ve içerisinde yer alan cennet bahçesinde namazlarını eda ettiler ve ibadetlerini gerçekleştirdiler.

 

Medine gezisi sırasında Hz. Ayşe (RA) ve Hz. Osman  (RA)’ın da aralarında bulunduğu 10.000’in üzerinde sahabenin yattığı Cennet-ül Baki kabristanlığı ziyaret edildi. Daha sonra Uhud Dağı ve Hz. Hamza (RA)’ın da yattığı Uhud şehitliği, iki kıbleli mescid olan Mescidi Kıbleteyn, İslam’ın ilk mescidi olan ve Hendek Savaşı’nın yapıldığı yedi mescitler ve Kuba Mescidi ziyaret edildi.

 

Makel’in misafirleri Berat gecesini Medine-i Münevvere’de geçirdiler. Beraat gecesine özel hurma bahçesinde kandil programı düzenlenerek programda Kuranlar okundu, ilahiler söylendi ve dualar edildi. Ayrıca kandil özel programımızda araştırmacı yazar Ömer Döngeloğlu hocamız tarafından yapılan duygu yüklü sohbet ile Mübarek Berat gecesi idrak edildi. 

 

Makel misafirleri, Medine ziyaretleri ve konaklama günlerinin tamamlanmasının ardından Mekke’ye geçiş günü geldiğinde kaldıkları otel odalarında ihramlarını giyerek Medine’nin 12 km. dışında yer alan Zulhuleyfe Mescidi’nde ihram namazlarını kılıp topluca Umre’ye niyet ettiler. Hocalar ve rehberler eşliğinde karayolu ile Mekke’ye giden misafirler yol boyunca telbiyeler, salavat ve tekbirler getirerek Umre yolculuğunu en iyi şekilde geçirdiler. 

 

Makel misafirleri için Mekke’de özel olarak tercih edilen Türk mutfağına sahip Mekke Anjum Otel’ine yerleştikten sonra grup hocaları ve rehberler eşliğinde topluca yapılan tavaf ve say’dan sonra ihramdan çıkılarak umre ibadetlerini tamamladılar. Mekke’nin çevresinde bulunan ve hac güzergahı olan Arafat, Müzdelife , Mina parkuru, Cennet-i Mualla kabristanlığı, Cin Mescidi, Sevr Dağı, Nur Dağı, Hira Mağarası ziyaret edildi. Ziyaretler esnasında değerli hocalar tarafından Kuran-ı Kerim okundu, Mukaddes bölgeler hakkında konuşmalar yapılarak bilgiler verilerek dualar edildi. 

 

Ziyaretlerden sonra Müzdelife’de piknik yapıldı ve yer sofrasında akşam yemeği ikram edildi. Yemekten sonra ayrıca geceye özel Mevlid programı düzenlenerek programda Kuran-ı Kerim okundu, ilahiler söylendi ve dualar edildi. Araştırmacı yazar Ömer Döngeloğlu Hoca tarafından yapılan sohbet ise büyük beğeni kazandı.

 

Makel Şirketler Grubu’nun düzenlediği, geleneksel Umre ziyareti katılımcıları birlik ve beraberlik duygularının pekiştiği organizasyondan memnuniyet ve huzur içinde ayrıldılar. 

a
Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Sinada kablo, Çalışanlarıyla Geleneksel İftar Yemeğinde BuluştuÖnceki Haber

Sinada kablo, Çalışanlarıyla Geleneksel...

MAKEL EMSİAD Üyeleri ile İftarda BuluştuSonraki Haber

MAKEL EMSİAD Üyeleri ile İftarda Buluştu

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar