MAKEL, ARGE INOVASYON ZİRVESİ VE SMART FUTURE EXPO KATILIMLARI İLE DİKKAT ÇEKTİ

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
MAKEL, ARGE INOVASYON ZİRVESİ VE SMART FUTURE EXPO KATILIMLARI İLE DİKKAT ÇEKTİ

Türkiye’de ve Dünyada Akıllı Şehirler

Geleceğin akıllı binalarının ve akıllı şehirlerinin konuşulduğu Smart Future Expo 6-7 Eylül tarihlerinde Harbiye İstanbul Kongre Merkezi’nde gerçekleşti. Makel Şirketler Grubu olarak, Smarthome markası ile Akıllı Bina ve Otomasyon Sistemleri ürünleri, oluşturulan örnek oda üzerinden tanıtıldı. Yapılan demonstrasyon ziyaretçilerin oldukça ilgisini çekti.  

Bilgi Temelli Teknoloji: Büyük Veri Analitiği ve Bulut Mimarisi panelinde Smarthome Bölüm Yöneticisi Emre Üge “IoT”, nesnelerin interneti hakkında bilgi verdi. Günlük yaşamda kullanılan birçok cihazın internete erişip, diğer cihazlarla iletişim halinde olmasını anlatan bu sistem, birçok fikir ve teknolojiyi günümüzde geliştirmekte ve kullanılmaktadır. Bunların en başında  “Akıllı Ev” ve “Akıllı Şehir” lerin geldiğini belirten Üge,  ev içerisinde çalışan elektronik cihazların artık doğrudan kablosuz ağa bağlanabilir duruma geldiğini, bu sayede akıllı ev sistemlerinde, ev aletlerinin daha kolay kontrol edilebilir duruma geldiğini söyledi. Başlangıçta manuel olarak kontrol edilmelerine karşın teknolojinin gelişmesiyle artık elektronik cihazlar da birbirleriyle konuşarak otomatik kontrolü sağladığını belirten 

Üge şöyle devam etti: 

“Artık arabanızla evinizdeki ısıtma sistemi birbiriyle haberleşerek siz daha evinize varmadan eviniz ısınmış ya da sabah alarmınız çaldığında mutfaktaki kahve makineniz kahvenizi siz mutfağa gidene kadar hazırlamış olacak.  IoT’yi güzel kılan da işte bu, Son kullanıcıya da hitap ettiği için büyük rahatlık sağlamakla kalmayıp, kişilerin isteği doğrultusunda yeniden şekillendirilebiliyor.” Arge İnovasyon Zirve ve Sergisi’nde İkinci Büyük Buluşma.

Mael olarak yine aynı tarihlerde Lütfi Kırdar’da gerçekleştirilen 2. Arge İnovasyon Zirve ve Sergisi’ne de katılım gösterildi. Türkiye’nin Sanayi ve Ticaret Bakanlığı onaylı Arge Merkezi’nde yapılan birçok yenilikçi çalışmalar hakkında ziyaretçilere detaylı bilgiler aktarıldı. İki gün süren organizasyonda sergi alanının yanı sıra farklı başlıklarda düzenlenen oturumlarda, konunun uzmanları, iş ve sanayi dünyası temsilcileri, akademisyenler ile ziyaretçilerin bir araya gelerek fikir alışverişinde bulunacağı verimli bir platform oluşturuldu.

Arge merkezlerinde geliştirilen yenilikçi projelerin tanıtılmasına ve yatırıma dönüştürülmesine ortam sağlayan bu organizasyon aynı zamanda  ülkemizin gelişim ve kalkınmasına da güçlü katkılar sağlayacaktır. Gerek yurtiçinde gerekse yurtdışında katma değeri yüksek ürünler üretmeyi hedefleyen bir firma olarak bu tür çalışmaların bilgilendirme ve farkındalık yaratması bakımından önemli bir platform olduğunu düşünüyor, geleceğe yön vermesi açısından ülkemizde daha sık yapılmasını destekliyoruz.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
MAKEL HEDEF PAZARLARDAÖnceki Haber

MAKEL HEDEF PAZARLARDA

MAKEL’DEN ENERJİ VERiMLİLİĞİ İÇİN GLOBAL ADIMSonraki Haber

MAKEL’DEN ENERJİ VERiMLİLİĞİ İÇİN GLOBAL...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar