‘LAĞIM’ CHP’Yİ SARDI

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
‘LAĞIM’ CHP’Yİ SARDI
CHP’nin ‘ne mal’ olduğunu çok iyi bildiği halde hakkında bir türlü işlem yapamadığı belediye başkanı nihayet görevinden alındı. FETÖ’ye verdiği destek bilindiği ve rantçılığın kralını yaptığı halde CHP’nin Beşiktaş Belediye Başkanını, Kılıçdaroğlu hariç CHP’de eleştirmeyen kalmamış. Düne kadar Hazinedar’ı yerden yere vuran Gürsel Tekin, Barış Yarkadaş ve Aykut Erdoğdu gibi CHP’liler, patlayan lağımın CHP’yi sarması üzerine bir anda Hazinedar’ın avukatı kesildi. Cumhurbaşkanı Erdoğan ise tepkisini kibar bir şekilde ‘CHP’yi su bastı’ diyerek gösterdi. Kulislerde ise sırada pek çok CHP’li belediyenin olduğu dile getiriliyor.

GECİKMELİ DE OLSA HAZİNEDAR GİTTİ

CHP tarafından Beşiktaş Belediye Başkanlığı'na aday gösterildiğinden beri parti içinde tartışmalara neden olan Murat Hazinedar, nihayet hakkındaki skandal iddialar ve açılan soruşturmalar nedeniyle görevden alındı. CHP'lilerin “Tek özelliği Mustafa Sarıgül'ün çantacısı olmak” diye eleştirdiği Hazinedar hakkındaki iddialar ise seçildiği günden bu yana dinmedi. Hatta en sert eleştiriler CHP içinden geldi. Beşiktaş'ın rantını tek başına yiyen ve sadece FETÖ'ye pay verdiği iddia edilen Hazinedar, partide büyük rahatsızlığa neden olmuştu.

CHP'LİDEN ÇAĞRI: CHP'Lİ BELEDİYELERE BİRİ DUR DESİN

Hazinedar'ı eleştirenlerin başında da CHP'li Gürsel Tekin, Barış Yarkadaş ve Aykut Erdoğdu geliyordu. Yarkadaş, kendi sitesi Gerçek Gündem'de 2014'te “CHP'li belediyelere biri dur desin” başlıklı bir yazı yazarak Hazinedar'ı “rantçılıkla” suçlamıştı. Erdoğdu ise 2016'da attığı bir tweette “Bıçak kemiğe dayandı. Beşiktaş Belediye Başkanı hakkında disiplin süreci başlamalı” demişti. Eleştirileri yapanlardan biri de Gürsel Tekin'di. Tekin ve arkadaşları Hazinedar hakkında bir rapor hazırlamış ve yolsuzluklar bir bir sıralanmıştı.

CHP'NİN SÖZCÜSÜ SAYMAZ DA İTİRAF ETTİ

En ciddi iddia ise, Hazinedar'ın görevden alındığı gün canlı yayına katılan ve CHP'nin sözcülüğünü yapan İsmail Saymaz'dan geldi. Saymaz, “3 Milletvekili Hazinedar hakkında bir rapor hazırlamıştı. Raporda, Beşiktaş çarşıda çeşitli plan tadilatlarının yapılmasına karşılık yüksek meblağda paralar alındığı yazdı. Ayrıca Hazinedar'ın şoförü, üniversite binaları için alınan rüşvetler de rapora girdi ve Hazinedar'ın ihraç edilmesi gerektiği söylendi” dedi. Yayına katılan Hazinedar ise “Aynı taraftayız niye böyle şeyler söylüyorsun” diye Saymaz'a sitem etti. Söz konusu yayın bir gün önce Filistinlilere “terörist” diyen CNN Türk'te gerçekleşti.

 

SEN MİSİN TÜM RANTI TEK BAŞINA YİYEN!

İçişleri Bakanlığı'nın Hazinedar'ı görevden alması ile patlayan lağımın CHP'yi sarması üzerine sözde dürüst Donkişot Kılıçdaroğlu yeniden ortaya çıktı. Belediye binası önünde kendince Erdoğan'a meydan okudu. CHP'lilerin arasındaki tartışmanın ise dürüstlük yüzünden değil, “rantı tek başına yeme kavgasından” kaynaklandığını gözler önüne serdi. Dün ve bugünkü sözler bir ara getirildiğinde, olayın pastadan pay alamama telaşı olduğu anlaşıldı. Yolsuzluk soruşturmaları yüzünden görevden alınma sırasını bekleyen CHP'li belediyelerin de kavgayı derinleştirmesi bekleniyor.

“HIRSIZ” DİYENLER BİR ANDA ÇARK ETTİ

Görevden alınan Hazinedar için ilk açıklama da Hazinar'ı yerden yere vuran Tekin, Yarkadaş ve Erdoğdu'dan geldi. Yavuz hırsız ev sahibi bastırır misali Yarkadaş, katıldığı canlı yayında “Hükümet, Man adası belgelerinin intikamını almaya çalışıyor ama hesabını soracağız” derken, Erdoğdu yine twitter hesabından “Yapılan işlem seçilmiş Belediye Başkanlığının gasp edilmesidir. Bu işleme karşı duracağım” dedi. Gürsek Tekin'in tepkisi ise “Şu anda Türkiye'nin yaşadığı yoksulluğun tek sebebi yolsuzluklardır. Bunun da sorumlusu iktidarıdır” oldu.

ERDOĞAN: SU KAÇAĞI VAR

Fransa ziyareti öncesi önemli açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan da CHP'li Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar'ın görevden uzaklaştırılmasını değerlendirdi. "Burada demek ki bir su kaçağı var” diyen Erdoğan, “Ataşehir'de ne olduysa burada da bu oldu. Bize gelen bilgiler çok daha farklı" ifadelerini kullandı.

www.yenisoz.com.tr

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Erdoğan'dan Tepki: Bunlar Cani...!Önceki Haber

Erdoğan'dan Tepki: Bunlar Cani...!

ABD ANİ VE DEHŞET VERİCİ BİR SONLA YOK OLACAKSonraki Haber

ABD ANİ VE DEHŞET VERİCİ BİR SONLA YOK O...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar