Kripto varlıklarda Türkiye güvenli limana dönüştü

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Kripto varlıklarda Türkiye güvenli limana dönüştü
Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren kripto varlıklara yönelik düzenlemeleri kapsayan "Sermaye Piyasası Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun"la Türkiye'nin artık "güvenli bir liman" olduğuna vurgu yapan Avukat Büşra Altunay, "Birçok mağduriyeti de artık görmeyeceğiz" dedi.

Kripto varlıklara yönelik düzenlemeleri kapsayan "Sermaye Piyasası Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun" önceki gün Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Yürürlüğü giren kanun ve bundan sonraki süreçle ilgili değerlendirmelerde bulunan Avukat Büşra Altunay, bu kanunla ilgili 3 yıldır çalışmalar yaparak çeşitli raporlar hazırladıklarını anlatarak, bu çalışmalar sırasında yasaklama ve engellemenin değil bu işin teknolojisini destekleyip kontrol altına almanın öneminin anlaşıldığına vurgu yaptı.

Kanun koyucunun da bunu gördüğünü aktaran Altunay, "Ekosistemin tamamıyla yapılan uzun görüşmeler sonucunda, bizlerin de sunduğu raporlarla son taslak, kanun metni olarak geçen ve Resmi Gazete'de yayınlanan metin halini aldı" dedi.

Altunay, bu kanunun dinamikleri gereği masa başında hazırlanacak bir kanun olmadığını belirterek, işin içinde olan kişilerin yorumlarının çok önemli olduğunu ve bunların da dikkati alındığını söyledi.

 

"Globalden Türkiye'ye baktığımızda ileri düzey bir düzenlememiz var"

Türkiye'nin teknolojisiyle yazılımıyla ve kripto ekosistemiyle çok güçlü bir ülke olduğunu anlatan Altunay, "Buna yakışan bir düzenleme olması gerekiyordu ve gerçekten bu şekilde oldu. Dünyadan, globalden Türkiye'ye baktığımızda bugün ileri düzey bir düzenlememiz var" değerlendirmesinde bulundu.

Altunay, önceden herhangi bir düzenleme bulunmayan bu alanda çok büyük bir bütçenin olduğuna dikkati çekti.

Kaynak:TRT Haber


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Terör örgütü DEAŞ'a 16 ilde operasyon: 45 gözaltıÖnceki Haber

Terör örgütü DEAŞ'a 16 ilde operasyon: 4...

KOBİ'lerin rekabet gücü uluslararası Cornet programıyla destekleniyorSonraki Haber

KOBİ'lerin rekabet gücü uluslararası Cor...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

casibom-deneme bonusu-

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar