Korkutan Çanakkale Deprem İstatistiği

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Korkutan Çanakkale Deprem İstatistiği
Çanakkale deprem raporları dikkati çekiyor. Sabah saatlerinde 5,3 büyüklüğündeki depremle sarsılan Çanakkale'nin Ayvacık ilçesi gün içinde iki deprem daha yaşadı.

 Saat 13.58'de 5.3, 14.45'te ise 4.4'lük depreme tanıklık eden Çanakkale'nin deprem istatistiği ise korkutuyor. Çanakkale 15 Ocak'ta da benzer bir tabloyla karşılaşmıştı. Elde edilen verilere göre bölgede saatler içinde 40'a yakın deprem yaşanmıştı.

AFAD, bugün yaşanan 2 depremin ardından saat 14.45'te Ayvacık'ta 4.4 büyüklüğünde üçüncü bir deprem daha meydana geldiğini açıkladı.

Sabah saat 6.51'de yine Ayvacık'ta 5.3 şiddetinde, yerin 9.25 kilomere derinliğinde deprem meydana gelmişti. Çalışma sonucu ilk belirlemelere göre, Taşağıl, Tuzla, Yukarı, Çam ve Gülpınar köylerinde hasar ile yıkım yaşanmış ve 4 kişi yaralanmıştı.

Bazı köylerde hasar ve yıkımlar meydana geldi
Çalışma sonucu ilk belirlemelere göre, Taşağıl, Tuzla, Yukarı, Çam ve Gülpınar köylerinde hasar ile yıkım meydana geldi.

Ayvacık Kaymakamı Hakan Hakyemez ve Belediye Başkanı Mehmet Ünal Şahin, bölgede incelemelerde bulundu. Şahin, gazetecilere yaptığı açıklamada, deprem nedeniyle ilçeye bağlı köylerde hasar meydana geldiğini, 4 vatandaşın yıkılan duvarların altında kalarak yaralandığını söyledi.

Depremin meydana geldiği alanda tarama çalışmalarının sürdüğünü ifade eden Şahin, zarar gören vatandaşlara her türlü desteği vermeye hazır olduklarını kaydetti. Öte yandan, söz konusu köylerdeki bazı vatandaşlar, depremin ardından hasar gören evlerinden eşyalarını çıkardı.

Benzeri 15 Ocak'ta yaşanmıştı
Çanakkale'nin Ayvacık ilçesinde yaşanan art arda depremlerin bir benzeri 15 Ocak tarihinde gerçekleşmişti. Gece 1.38'de 4.8, sabah 7.03'de ise 4.3 büyüklüğünde iki deprem meydana geldi. Geceki depremden önce ve sonra çok sayıda öncü ve artçı deprem de kaydedildi. Geceki depremden önce ve sonra çok sayıda öncü ve artçı depremin kaydedildiği bildirilirken, Ayvacık Belediye Başkanı Mehmet Ünal Şahin'den 'bölgede 40'a yakın deprem olmuş' açıklaması geldi.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
3 FETÖ'cü daha Yunanistan'a kaçarken yakalandıÖnceki Haber

3 FETÖ'cü daha Yunanistan'a kaçarken yak...

Türk Botunun Yunan Botuna Engel Olduğu Anlar KameradaSonraki Haber

Türk Botunun Yunan Botuna Engel Olduğu A...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar