Kırklareli OSB, 45 milyon dolarlık yatırımla kendi enerjisini üretecek

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Kırklareli OSB, 45 milyon dolarlık yatırımla kendi enerjisini üretecek
Kırklareli Organize Sanayi Bölgesi (OSB), enerji ihtiyacını karşılamaya yönelik 45 milyon dolarlık yatırıma hazırlanıyor. Yatırım kapsamında OSB’nin enerji ihtiyacını karşılayabilecek kapasiteye sahip santraller kurulacak.

Kırklareli Organize Sanayi Bölgesi (OSB) 45 milyon dolarlık yatırımla kendi enerjisini üretecek. Kırklareli Valisi Osman Bilgin, Yeşil OSB projesi kapsamında 300 bin dönüm alanda saatte 45 megavat kapasiteli rüzgar ve güneş santralleri kurulması için çalışma başlatıldığını bildirdi.

Proje kapsamında 45 milyon dolarlık bir enerji yatırımı yapılacağını söyleyen Bilgin, “Bu yatırımımızla 40 megavatı rüzgar 5 megavatı güneş enerjisinden sağlanacak. Saatte 45 megavat enerji üretebileceğiz. Çalışmalarımız tüm hızıyla devam ediyor. İnşallah bir yıl içinde santralimiz kurulmuş olacak." dedi.

Türkiye'deki OSB'ler içinde en büyük enerji santralini kuracaklarına dikkat çeken Bilgin, “Ürettiğimiz elektriği sanayicilerimize satarak hem çevreye duyarlı hem yurt dışına bağımlılığı azaltan bir yatırım yapmış olacağız. Böylece son dönemde dünyada yaşanan enerji kısıtlılığını da aşarak sürdürülebilirliği sağlamış olacağız.” diye konuştu.

OSB’deki toplam yatırım 35 milyar liraya ulaştı

Yatırımcıların yoğun ilgisi üzerine OSB'de birinci ve ikinci etaplardaki parsellerin tamamının satıldığını da belirten Bilgin, OSB'de ikinci genişlemeyle yaklaşık 6 bin dönüm alanda yatırımların yapıldığını aktardı. Bilgin, OSB’de şu anda 40 fabrikanın üretimde, 73 fabrikanın da inşaat aşamasında olduğunu kaydetti.

OSB'deki toplam yatırımın 35 milyar liraya ulaştığına dikkat çeken Bilgin, “Bütün yatırımcılar fabrikalarını en hızlı şekilde kurup kısa sürede faaliyete geçirmek istiyor. Üçüncü etap dediğimiz 12 bin dönüm, yani mevcut OSB'nin 2,5 katı kadar olan alanla ilgili de genişleme çalışmalarına başladık. O alanı da inşallah en kısa sürede hayata geçireceğiz. Çünkü çok yüksek talep var." şeklinde konuştu.

 

Kaynak:www.dunya.com


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Türkiye'nin 12 aylık ihracatı 240 milyar doları aştıÖnceki Haber

Türkiye'nin 12 aylık ihracatı 240 milyar...

Jeopolitik gelişmeler cari açıkta aşağı yönlü risk oluşturuyorSonraki Haber

Jeopolitik gelişmeler cari açıkta aşağı...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar