İtalya’dan Türk sağlık çalışanlarına teşekkür yemeği

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
İtalya’dan Türk sağlık çalışanlarına teşekkür yemeği
İstanbul İtalya Başkonsolosluğu, İtalyan Ticaret ve Sanayi Odası Derneği, Özel İtalyan Lisesi ve Türkiye’de aktif faaliyet gösteren İtalyan şirketleri Recordati S.p.A., Türk Prysmian Kablo, Carlo Bernardini Fine Events&Catering ve Eataly iş birliği ile, Covid-19’la yoğun bir şekilde mücadele eden Türk sağlık personeli için geleneksel İtalyan yemeklerinden oluşan teşekkür yemeği organizasyonu yapıldı.

Türkiye ile İtalya arasındaki kadim dostluk ilişkileri, dünyanın dengelerini alt üst eden Covid-19 salgınında bir kez daha pekişti. İstanbul İtalya Başkonsolosluğu, İtalyan Ticaret ve Sanayi Odası Derneği, Özel İtalyan Lisesi ve Türkiye’de aktif faaliyet gösteren İtalyan şirketleri Recordati S.p.A., Türk Prysmian Kablo, Carlo Bernardini Fine Events&Catering ve Eataly iş birliği ile, İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Hastanesi sağlık personeline geleneksel İtalyan yemeklerinden oluşan teşekkür yemeği verildi.


İtalya Cumhuriyet Bayramı’nın 74. yıldönümünden birkaç gün sonra gerçekleştirilen etkinlikte, Türkiye’de çalışan en iyi İtalyan şefler arasında yer alan Carlo Bernardini ve Claudio Chinali’nin elinden çıkan özel menü sağlık çalışanlarına ikram edildi.


“Türkiye büyük başarı örneği gösterdi”

İtalyan Ticaret ve Sanayi Odası Derneği Başkanı Livio Manzini “Türkiye bu salgında, başka ülkelere kıyasla büyük bir başarı örneği gösterdi. Bu başarıda Sağlık Bakanlığı’nın, Bilim Kurulu’nun ve Türk hükümetinin son yıllarda sağlık alanındaki yatırımlarının payı büyük. En büyük pay ise sağlık çalışanlarında. Türk sağlık çalışanları, kendi canlarını hiçe sayarak, vakalara yoğun bir şekilde tedavi protokolleri uyguladı. İspanyol gribini yaşamış olan Mustafa Kemal Atatürk’ün ‘Beni Türk Hekimlerine Emanet Edin’ sözünü bugün çok daha iyi anlıyorum.” ifadelerini kullandı.


Türkiye ile İtalya’nın ortak kader paylaştığını ifade eden Manzini, “İtalya’da yaşayan Türk vatandaşları ve Türkiye’deki İtalyanlar, bu süreçte her iki devlet tarafından koruma altına alındı. Türkiye, salgının ilk günlerinde İtalya’ya ciddi miktarda koruyucu tıbbi malzeme yardımında bulundu. Biz de kıymetli paydaşlarımızla birlikte gerçekleştirdiğimiz bu etkinlikle, Türk sağlık personeline şükranlarımızı sunma fırsatı bulduk.” şeklinde konuştu.


Türk Prysmian Kablo CEO’su Cinzia Farisè, “Sancaktepe Sahra Hastanesi’ne ve Yeşilköy Pandemi Hastanesi’ne yangına dayanıklı kablolarımızı tedarik ettik ve 200 doktor ile hemşireye öğle yemeği verdiğimiz Cerrahpaşa Hastanesi’ndeki şükran ziyareti organizasyonuna katıldık. Çünkü ülkede kilit rol oynayan ve oynamaya devam edecek şirketlerden biri olduğumuzun farkındayız. Türkiye’deki sağlık çalışanlarına şükranlarımızı sunmaktan mutluluk duyuyoruz.”



  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
TERMİK RÖLE NEDİR?Önceki Haber

TERMİK RÖLE NEDİR?

Günsan, e-ticaret satışlarını ilk çeyrekte yüzde 161 artırdıSonraki Haber

Günsan, e-ticaret satışlarını ilk çeyrek...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar