İslam Dünyasının En Etkili Lideri

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
İslam Dünyasının En Etkili Lideri
Seçim zaferinin ardından dünya liderleri tebrik için sıraya girse de özellikle İslam ülkelerinde yaşayan âlimlerin ve halkın açıklamaları Türkiye’nin, Erdoğan liderliğinde nasıl bir vizyona sahip olduğunu ve ortaya koydu.

Türkiye’nin, pazar günü rekor bir katılımla gerçekleştirdiği Cumhurbaşkanlığı seçimi sonuçları itibari ile oldukça geniş bir coğrafyada heyecanla takip edildi. Emperyalist Batı’nın ırkçı, İslam ve Türkiye düşmanı liderlerinin ve yanlı basının algı operasyonlarına rağmen özellikle İslam ülkelerinin mazlum halkları seçim sonucunu memnuniyetle karşıladı.

“GÜZEL ÜLKEDE GÜZEL ADAM KAZANDI”

Bunun en güzel örneği İstanbul’a 5 bin km uzakta olan Senegal’de yaşayan İslam âlimi Şeyh Abdullah Osman Ba gösterdi. Seçim sonucunu “Güzel ülkede güzel adam kazandı” şeklinde değerlendiren Ba, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ülkesini gelişmiş devletler seviyesine yükseltmek için çabaladığını vurguladı. Ba, “Güzel ülkede güzel adam kazandı. Tayyib bir belde olan Türkiye için bu ‘Tayyib’ adamı seçtiğiniz için sizleri tekrar tekrar kutluyorum. Allah, Reis Erdoğan’ın ömrünü bereketli kılsın, bu başarısını ona ve aziz Türk halkına mübarek eylesin” ifadelerini kullandı.

“TÜM MAZLUMLAR YANINDA ERDOĞAN’I BULACAK”

Güney Afrikalı Müslümanlar adına tebrik mesajı yayınlayan Dar’ul Uloom Zakariyya İslam Üniversitesi Rektörü Shabbir Ahmad Saloojee ise, mesajında, “Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın liderliğinden Türk halkı ile beraber tüm dünya Müslümanları istifade etmeye devam edecek” dedi. “Tüm dünyada Müslüman olsun veya olmasın kendini yalnız hisseden, adalet ve destek arayan tüm mazlumlar yanında Erdoğan’ı bulacak” diyen Al Kaaf İnsan Hakları Merkezi Başkanı Anwah Nagia da, Erdoğan’ın kazanması için dua ettiklerini söyledi.

SANCAKLI BOŞNAKLAR SOKAKLARA DÖKÜLDÜ

Erdoğan’ın seçim başarısı, Sırbistan’daki Boşnak nüfusun yaşadığı Sancak bölgesinde coşkuyla kutlandı. Bölgenin en büyük şehri Yeni Pazar’da araçlarıyla şehir turu atan yüzlerce Boşnak, daha sonra şehir meydanında toplandı. Kalabalık grup ellerinde Türkiye ve Sancak bayrakları taşıyarak, “Recep Tayyip Erdoğan” ve “Türkiye” sloganları attı.

“DÜNYA MAZLUMLARI İÇİN BİR ŞANS”

Osmanlı Devleti tarafından 150 yıl önce Güney Afrika’ya gönderilen Ebubekir efendinin Cape Town’da yaşayan torunu Zobri Efendi ise yaptığı açıklamada, Erdoğan’ın dünya barışına katkılarının devam edecek olmasının çok önemine işaret etti. Efendi, “Erdoğan dünya mazlumları için bir şans. Bu şansın devam edecek olması bizleri dünyanın en uç noktasındaki Osmanlılar olarak çok mutlu ediyor ve kendisine başarılarının devamı için dualar ediyoruz” şeklinde konuştu.

“ARAKANLI MÜSLÜMANLAR BU ZAFER İÇİN HEP DUA ETTİ”

Özellikle son birkaç yıldır Myanmar hükümetinin uyguladığı soykırım politikaları sebebiyle evlerini terk etmek zorunda kalan Rohingyalar’dan da tebrik mesajı geldi. Arakanlı Müslümanların haklarını savunmak için kurulan Avrupa Rohingya Konseyi (ERC) Başkanı Hla Kyaw, yayımladığı tebrik mesajında, “Türkiye’ye daha refah ve istikrarlı bir gelecek diliyoruz. Ayrıca tüm dünyadaki Müslümanların karşılaştığı sorunlarla daha kolay başa çıkmasını diliyoruz. Arakanlı Müslümanlar bu zafer için hep dua etti” diye konuştu.

“VEFAKÂR FİLİSTİN HALKI DESTEĞİ UNUTMAYACAK”

Kudüs Yüksek İslami Heyeti Başkanı ve Mescid-i Aksa İmamı Şeyh İkrime Sabri de, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı seçim başarısı dolayısıyla tebrik etti. Öte yandan Kudüs’teki Kıyamet Kilisesi’nin anahtarını elinde bulunduran Edib Cevde el-Huseyni de yayımladığı mesajında, “Onur ve haysiyet ülkesi büyük Türkiye’de gerçekleşen seçimlerde elde edilen başarı dolayısıyla Türkiye Cumhurbaşkanını tebrik ediyorum” ifadesine yer verdi. Huseyni, Erdoğan’a “İslam dünyasının büyük umut bağladığı Türkiye’nin yönetiminde başarı” temennisinde bulundu. Huseyni ayrıca vefakâr Filistin halkının kendilerine verilen desteği unutmayacağını vurguladı.

www.dirilispostasi.com

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
İşte Meclis'e Giren 600 Milletvekilinin ListesiÖnceki Haber

İşte Meclis'e Giren 600 Milletvekilinin...

Ahmet Hakan'dan Bomba Kılıçdaroğlu İddiası!Sonraki Haber

Ahmet Hakan'dan Bomba Kılıçdaroğlu İddia...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

casibom-deneme bonusu-

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar