Hoca’nın hayalini Reis gerçekleştirdi

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Hoca’nın hayalini Reis gerçekleştirdi
Ömrünü İslam davasına adayan, tam bağımsız bir Türkiye için yılmadan, usanmadan çalışan Milli Görüş lideri Prof. Dr. Necmettin Erbakan’ın 1967-1997 yılları arasında gündeme getirdiği seçim vaatleri ve hayalleri, Başkan Recep Tayyip Erdoğan’ın hamleleri ile bir bir gerçek oldu.

Hoca’nın 1997’de açıkladığı “Yeniden Büyük Türkiye Projesi”nde yer alan yüksek hızlı tren hatları, Çanakkale köprüsü, boğaza tüp geçit, 80 şehre havaalanı ve İstanbul’a 3. Köprü projeleri de Başkan Erdoğan döneminde hizmete dönüştü.

Ömrünü İslam davasına adayan, tam bağımsız bir Türkiye için yılmadan, usanmadan çalışan Milli Görüş lideri Prof. Dr. Necmettin Erbakan’ın yarım kalan Türkiye hikayesi, nihayete erdi. 28 Şubat cuntacıları tarafından başbakanlık koltuğundan indirilen Erbakan Hoca’nın akamete uğratılan neredeyse tüm projeleri, bir bir hayata geçirildi. 4 defa partisi kapatılan, mahkum olan ancak hayallerinin peşinde koşmaktan vazgeçmeyen Erbakan’ın 1967-1997 yılları arasında gündeme getirdiği seçim vaatleri ve hayalleri, Başkan Recep Tayyip Erdoğan’ın hamleleri ile gerçek oldu.


Taksim camii yükseliyor

1987 yılında Necmettin Erbakan, CHP zihniyeti tarafından yasaklanan başörtüsünün okullarda ve devlet dairelerinde serbest bırakılacağını defalarca haykırdı. 28 Şubat sürecinde tavan yapan başörtüsü yasağı, 2013 yılında Erdoğan döneminde çözüldü. 1996 yılında kurulan Necmettin Erbakan Hükümetleri döneminde gündeme gelen Taksim Camii hayalini de takoz olundu. “Taksim’e cami yaparak İstanbul’un fethini tamamlayacağız” diyen Milli Görüş’ün efsane lideri Prof. Dr. Necmettin Erbakan’ın Taksim Camii hayali, medya baskısıyla karşılaştı. Sonrasında ise tarihin karanlık sayfalarında yerini alan ve “postmodern darbe” olarak nitelendirilen 28 Şubat darbesi gerçekleşti. Başkan Erdoğan’ın tarihi atılımıyla gerçeğe dönüşen Taksim Camii, bu yıl sonu ibadete açılacak.


Ayasofya’da prangalar kırıldı

Merhum Erbakan, Ayasofya’nın açılması için, 29 Mayıs 1977’de Taksim’de miting yaptı, hatıra rozetler bastırdı. 86 yıllık Ayasofya hasreti ise Erdoğan’ın dirayeti ile sona erdi. Ülkemizin en büyük özlemlerine son veren, kronik problemleri tek tek çözen Erdoğan, milletin gönlüne altın harflerle ismini yazdırmayı başardı. 1991 yılındaki seçim beyannamesinin ilk sıralarına sanayileşmeyi yazan Erbakan, “Şeftaliden başka bir şey üretemeyiz” görüşünü savunanlara inat Türkiye’de ağır sanayinin temelini attı. Bugün ise Erdoğan önderliğinde Türkiye, kendi tankını, kendi gemisini kendi uçağını hem üretiyor hem de ihraç ediyor.

 

 

 

 

Son dakika... Cumhurbaşkanı Erdoğan Ayasofya Camiinde

 

 


BİR HAYAL GERÇEĞE DÖNÜŞTÜ 

Yıllardır içerden ve dışarıdan sabotajlara maruz kalmış bir hayalin gerçeğe dönüşmesi karşısında milyonlarca yürek yeniden heyecana kapıldı. Tüm dünyanın yatırımları durdurduğu veya askıya aldığı dönemde Türkiye olarak her alanda projelerimize hız verdik. Bugün temelini attığımız Türkiye'nin otomobili fabrikası ise işte bu yatırım zincirimizin altın halkasıdır. Daha tasarım aşamasında bu güzel eseri öldürmeye çalışanlara hep birlikte en güzel cevabı veriyoruz.

 

 

 

İHA'LAR SİHA'LAR GÖKYÜZÜNÜ KOLLUYOR

Türkiye'nin yurt dışı ve yurt içi operasyonlarında adeta tarih yazan İHA ve SİHA'ların Milli Görüş lideri ve 54. Hükümet Başbakanı Prof. Dr. Necmettin Erbakan'ın en büyük hayallerinden biri olduğu biliniyordu. Merhum Erbakan'ın hayalini Baykar Savunma Teknik Müdürü Selçuk Bayraktar'ın gerçekleştirdiği belirtiliyor.

 

 

ERBAKAN, BAYKAR MAKİNE'Yİ 2009 YILINDA ZİYARET ETTİ

 

 

Türkiye'nin ağır sanayi hamlesi için ömrünü vakfeden Milli Görüş lideri Prof. Dr. Necmettin Erbakan, siyaseten elinde çok fazla güç olmasa da ülkenin kalkınması için yapılabilecek en üst düzey hizmetlere imza atmayı başarmıştı. Savunma sanayisinin önemli araçlarından biri olan İHA'ların yapılmasını teşvik ettiği ve yerinde denetlediği biliniyordu. Türkiye gündemine oturan SİHA'ların mimarı Baykar Makine'yi de 2009 yılında ziyaret eden Erbakan Hoca'nın projeleri desteklediği ortaya çıktı. Erbakan Hoca'nın Baykar'ı ziyaret edip, ziyaretçi defterine "şahsiyetli müessese" diye yazdığı belirtildi.

 

Trenler dört bir yanda

 

Asya ve Avrupa’yı ilk kez deniz tabanının altından karayolu tüneliyle birleştiren Avrasya Tüneli, 20 Aralık 2016’da açılırken, Çanakkale köprüsünün 2023 yılında hizmete girmesi planlanıyor. Necmettin Erbakan’ın “Ankara-Konya Hızlı Tren” hayali 2011’de gerçekleştirildi. Ankara-Konya Yüksek Hızlı Tren Hattı, 23 Ağustos 2011’de Tayyip Erdoğan tarafından açıldı. Hoca’nın “Ankara- İstanbul Hızlı Tren” hayali ise 2014 yılında Recep Tayyip Erdoğan liderliğindeki AK Parti tarafından gerçeğe dönüştürülerek milletin hizmetine sunuldu.

 

 

Türkiye tarihinin en büyük projesi

Savunma sanayisine yönelik yaptığı açıklamalarda yerli ve milli uçak gemisiyle ilgili heyecanlandıran açıklamalarda bulunan Erdoğan "Şu anda tam olmasa da, yarım da olsa bizim de bir uçak gemimiz var. Şimdi bunun tamamını yapacağız. İnşallah bizim de uçak gemimiz olacak. Şimdi bununla başlıyoruz, denize indi. Şimdi bir, iki tane daha alma gayretinde olacağız" ifadelerini kullandı.

 

 

Türkiye'nin ilk uçak gemisi TCG Anadolu için çalışmalar sürüyor.

İki kıta boğazın altından birleştirildi

 

Türkiye’nin iddialı demiryolu yatırım planının temel unsuru olan Marmaray Projesi; 63 kilometrelik banliyö raylı sistem hattının yükseltilmesine ait tasarım, yürütme ve tamamlama çalışmalarını içermektedir. Bu hat, İstanbul Boğazı’nın iki tarafında da kentleşmenin yoğun olduğu bölgelerde bulunmakla birlikte yine bu hatta 14 kilometrelik tünel de Boğaz’ın altından geçmektedir. 

 Deniz seviyesin 55 metre altında bulunan tünel, dünyada en derine daldırmış yapı olarak kabul edilmektedir. 13.6 kilometre uzunluğundaki bu tünel; 9.8 kilometrelik bir delme tünel, kazma-örtme yönetimini kullanan 2.4 kilometrelik başka bir tünel ve 14 kilometrelik bir tüp tünelden oluşmaktadır. Bahsedilen tüp tünel bir bölme duvarın boyunca ayrılan iki  çalışır hattan oluşmaktadır. 100 metre uzunluğundaki bölme duvarının öndökümü ise denizin karşısındaki yerleri çekmeden önce yapılmıştır ve su tahliyesi ile birleştirilme için belirtilen yerlere düşürülmektedir. Kauçuk kapatıcıyı contayı bastırmak amacıyla, bu süreç diğer bölgenin ucunda su basıncına sebep olmuştur. Böylece conta su geçirmez hale gelmektedir. Tünele ait temeller de her bölgenin aşağısında bulunmaktadır.

 

 

Ve daha nice büyük projeler...

 “Yeniden Büyük Türkiye Projesi” ni 2023'e taşımak yolunda büyük projelerle atılan büyük adımlar, geleceğe dair umutla yürümemizi temenni ediyor...


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Bakan Koca'dan kritik Kurban Bayramı açıklamasıÖnceki Haber

Bakan Koca'dan kritik Kurban Bayramı açı...

Başyazarımız Mustafa Albayrak bu akşam saat 20:30'da Ulusal Kanal'daSonraki Haber

Başyazarımız Mustafa Albayrak bu akşam s...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar