Hilal Elektrik Necmettin Kutluca İle Söyleşi

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Hilal Elektrik Necmettin Kutluca İle Söyleşi
“Çok çalışın, dürüst, sabırlı ve işinize saygılı olun. Bir an evvel köşeyi döneyim derdine düşmeyin.”

Sizi tanıyabilir miyiz? Kısaca kendinizden bahseder misiniz? İş deneyimlerinizi öğrenmek ve okurlarımıza aktarmak adına tecrübelerinizi paylaşır mısınız? 


Ben Necmettin KUTLUCA.1990 yılında Ankara’nın Ulus semti Rüzgarlı caddesinde, Hilal Elektriği kurarak ticaret hayatına atıldım.Babam ile beraber toptan elektrik malzemeleri satışı ve pazarlamasını yapmaya başladık. Okula giden üç erkek kardeşiminde okullarından mezun olmaları ile birlikte, dört erkek kardeş ve babam ile işlerimizi büyüttük.Yıllarca Ankara’nın ilçelerine ve çevre vilayetlere pazarlama yaptık. 16 yıl aralıksız pazarlama yaparak, çok ciddi müşteri portföyü elde ettik. 2006 yılından itibarende pazarlama yapmadan dükkandan satış yaparak, müşterilerimize hizmet vermeye devam ettik. 2012 yılında İstanbul Karaköy’de şube açarak işimizi büyütmeye evam ettik. 2013 yılının mart ayında, ithalata başladık. “Mandalin” marka led ürünleri ithalatı yaparak aydınlatma sektörüne ağırlık verdik. Şu anda sadece Karaköy’deki işyerimizde spot dediğimiz elektrik malzeme çeşitlerimizle müşterilerimize hizmet vermeye devam ediyoruz. 28 yıldır sektördeyim şunu söylemeliyim gerçekten çok güzel bir sektörümüz var. Ben şahsen sektörümüzden çok memnunum.


Firmanız ve firmanızın faaliyet alanları ve geleceğe yönelik hedefleri hakkında bilgi verir misiniz?  


Firmamız Viko-Makel-Günsan anahtar priz grup priz ve şalt ürünleri, monofaze ve trifaze sayaç çeşitleri, Siemens şalt ürünleri, tesisat kablo çeşitleri Audio ve Netelsan görüntülü diyafon mamulleri Philips-Osram-General tasarruflu ve led ampul çeşitleri ve Mandalin marka led ürünlerinin toptan satışını yapmaktadır. İstanbul içine ve Anadolu’daki müşterilerimize hizmet vermekteyiz. Firmamız yıllardır toptancılık yapmaktadır. Bundan sonra da toptancılık yapmaya devam edecektir. Çünkü en iyi anladığımız iş bu.


Uzun yıllardır sektörde olan biri olarak, geçmişten günümüze Elektrik Sektörünün gelişimini nasıl değerlendiriyorsunuz?


28 yıldır sektördeyim edindiğim tecrübe şu vizyonu iyi olan firmalar, ekibi iyi olan firmalar, sermayesi iyi olan firmalar, riskleri mantıklı alan firmalar yıllardır hem iyi büyüdüler hem de sektörde marka oldular.Hem kurumsal olanlar hem de sabırlı olanlar kazandılar. Dünyanın her yerinde olduğu gibi ülkemizde de üretici firmalar çok büyüdüler çok kazandılar. Örnek verecek olursak üreticilerden Öznur Kablo, Hes Kablo, Günsan, Makel, Vi-Ko, Köhler, ithalatçılardan Cata(Uğur Ayd.), Horoz(İrem Ayd.), Ack(Abdullahoğlu Ayd.), Forlife(Alosan Ayd.), Hellios(Ledmar Ayd.), vs. diafonda Audio, Netelsan daha aklımıza gelmeyen onlarca firma var. Ben 1990 yılında dükkanı açtığımda bu firmaların birçoğu yoktu veya küçük çaplı üretici firmalar idi. Nereden nereye… Onun için sektörümüz gerçekten çok güzel ve çok verimli. Değerini bilmek lazım.


Sektörümüzde yeni girmiş olan yada sektörümüze yatırım yapmak isteyen girişimci arkadaşlarımıza tavsiyeleriniz nelerdir?


Sektörümüzde olan yeni giren ve girecek olan firmalara tavsiyem şudur.Öncelikle çok çalışın, çok sabırlı olsun,  bir an evvel köşeyi döneyim derdine düşmeyin. İşinize saygılı olun, işinizi sevin, dürüst olun, çok borçlanmayın, faize bulaşmayın, yalan konuşmayın, kötü konuşmayın, dükkanınızı işyerinizi rızık kapısı olar görün.

En büyük zenginlik kanaattir. 


Necmettin bey  bizlere vakit ayırdığınız için teşekkür ederiz. Son olarak eklemek istediğiniz bir şeyler var mı?


Teknik Elektrik Postası’na ve ekibine bana bu imkanı verdiği için teşekkür ediyorum.Tüm meslektaşlarıma selam ve hürmetler ederim.


Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Makel Şirketler Grubu, 2018 Yılını Dört Önemli Fuar’la Kapatıyor.Önceki Haber

Makel Şirketler Grubu, 2018 Yılını Dört...

Makel Şirketler Grubu Satış ve Pazarlama Direktörü Sayın Serkan Emsal İle SöyleşiSonraki Haber

Makel Şirketler Grubu Satış ve Pazarlama...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar