Hem Karada Hem Suda Gidiyor

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Hem Karada Hem Suda Gidiyor
Bir Fransız şirketi tarafından üretimi planlanan araç, hem karada hem de denizde yol alıyor. Bota dönüşen aracın karadaki hızı saatte 90 km, denizde ise 13 km.

Aracınızla karşı yakaya geçmek istiyorsunuz ama köprüde çok mu trafik var? Aracı direkt boğaza doğru sürmek ve boğazı araç ile geçmek harika bir fikir değil mi

KÖPÜK GÖVDE

Karayipler’de çokça kullanılan Mini Moke isimli araçlar bir zamanların modasıydı. Hâlâ plajlarda veya golf sahalarında benzerleri görülen bu araçlar şimdi Fransız firması Lazareth ile amfibi oluyor. Yapılacak olan araç görünüşte bir Mini Moke replikası ancak karada 4 silindirli 400 cc motora sahip olan araç, karada saatte 90 kilometre hıza ulaşabiliyor. Denize sürüldüğünde ise araca entegre edilmiş bir pervane hemen devreye giriyor ve yüzmeye başlıyor.

Suda saatte 7 deniz mili (13 km) hız yapabiliyor. Alüminyum gövdesi köpük ile kaplanmış. Bu özellik ile hem su üstünde kalması sağlanıyor hem de paslanmıyor. Aracın kullanıldığı görüntüleri içeren videoda suya nasıl kolayca girdiği ve çıktığı 
görülebiliyor. Bu araçtan satın almak istiyorsanız şirket ile bağlantı kurmalı ve sipariş vermelisiniz. Zira henüz seri üretime geçmedi.

ELEKTRİKLİ SÖRFLER YOLDA

Deniz araçları içinde eğlence amaçlı olanları her zaman deniz kenarlarının, kalabalık plajların, tatil yerlerinin gözdesi oldu. Bunlar ya bir hız motoru tarafından çekilen yahut kendi motoru olan araçlardı. Yakın zamana kadar sadece benzinli ya da mazotlu olan bu araçlar artık yavaş yavaş elektrikli oluyorlar. Bu da hem çevre kirliliği hem de tatil yerlerindeki gürültüyü azaltmak adına güzel bir gelişme olsa gerek!

40 KM HIZ

Son yıllarda farklı modelleri çıkan elektrikli sörfler içinde eFoil hızı ve tasarımıyla dikkat çekiyor. 22 deniz mili (saatte 40 kilometre) hız yapabilen bu aracın üzerinde süzülerek sörf yapmayı hayal etmek bile heyecan verici! Aracı test edenlerin en çok vurguladıkları nokta tamamen sessiz olması. Elektrik motoru suyun altında kaldığı ve aracın gövdesi suya çarpmadığı için ses yapacak hiçbir şey yok!

Aracın kontrolü kablosuz bir kumanda ile yapılıyor. Kumanda elinizde duruyor. Ancak isterseniz vücudunuzla, farklı yönlere hamle yaparak da aracı sürebiliyorsunuz. Yani dalga sörfü yapar gibi de gidebiliyorsunuz.

EYLÜLDE ÜRETİM

Elektrikli sörf eFoil, iki model olarak piyasaya sürülecek. 168x71 cm ve daha büyük olan 152x 63 cm. Her iki model için de renk seçenekleri mevcut. Tam şarj edildiğinde bir saatlik sürüş keyfi vadediyor. Ancak kolayca değiştirilen bir pil sistemi var. Eylül ayında üretimine başlanacak ürünün fiyatının 12 bin dolar olması bekleniyor.

www.itohaber.com

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
İTO üyelerine yüzde 20 ‘Altıncı Adam’ indirimiÖnceki Haber

İTO üyelerine yüzde 20 ‘Altıncı Adam’ in...

Vergide İzahat Nefes AldıracakSonraki Haber

Vergide İzahat Nefes Aldıracak

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar