Gramaj oyunu patladı: Zincir marketlere ceza yağdı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Gramaj oyunu patladı: Zincir marketlere ceza yağdı
Zamlanan fiyatların ardından market reklamları da incelenmeye başlandı. Ticaret Bakanlığı Reklam Kurulu vatandaşı aldatan reklamları affetmedi, ceza yağdırdı.

Ticaret Bakanlığı Reklam Kurulu, zincir marketlerin vatandaşı aldatan reklamlarını affetmedi. Yapılan tespitlerde 500 gram olarak paketli şekilde satılan köfte ve sucuğun gramajının düşük olduğu tespit edildi. Ayrıca bir zincir markete ait broşürde ilkokul çantasının 79,99 TL'den satışa sunulacağı bilgisine yer verilmesine rağmen 94,50 TL'den satıldığı belirlendi.

2 ÜRÜN GÖSTERİP TEKİNİ VERDİLER
Vatandaştan gelen şikayetleri değerlendiren Ticaret Bakanlığı Reklam Kurulu, bir zincir markete ait internet sitesinde satışa sunulan klozet koku gidericisi satışında reklamda iki adet gösterilmesine rağmen koku gidericinin tekinin o fiyata satıldığı, böylece vatandaşın kandırıldığını belirledi.

Yapılan incelemeler sonucunda, söz konusu ürünün iki paket olarak 12,5 TL fiyatla satışa sunulduğu algısına neden olunarak tüketicilerin yanıltıldığı değerlendirildi. Bu reklamı yapan market zincirine 155 bin 712 lira para cezası kesildi ve anılan reklamları durduruldu.

GRAMAJ OYUNUNA 155 BİN LİRA CEZA
İnternet üzerinden  market hizmeti veren bir uygulama da Reklam Kurulu'nun radarına takıldı. Reklamda, "9-23 Haziran tarihleri arasında 200 TL ve üzeri köfte ve sucuk alışverişine dana kavurma sepette 5 TL" ifadelerine yer verildiği, ayrıca 500 gram köftenin fiyatının 58 lira ve 250 gram dilim sucuğun fiyatının ise 36 lira olarak belirtildiği tespit edildi.

Yapılan incelemeler sonucunda, bu reklamlarda yer alan gramaj ve fiyat bilgisinin aksine tüketiciye reklamlarda beyan edilen gramajların altında ağırlıklarla eksik ürün teslimi yapıldığı anlaşıldı.

Reklamın tüketicileri aldatıcı ve yanıltıcı olduğunu değerlendiren Kurul, uygulama üzerinden satış yapan firmaya 155 bin 712 lira ve bu reklamları durdurma cezası verdi.

Kaynak:İhlas Haber Ajansı


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Abidin Gün'ün annesi vefat etmiştir.Önceki Haber

Abidin Gün'ün annesi vefat etmiştir.

Twitter'da yeni dönem başladıSonraki Haber

Twitter'da yeni dönem başladı

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar