Fransa’daki mültecilere yine Türkler yardım elini uzattı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Fransa’daki mültecilere yine Türkler yardım elini uzattı
Fransa’daki 5 bin mültecinin bir bölümü, gurbetçilerin desteğiyle kurulan çadırlarda yaşamlarını sürdürüyor. Bölgelerinde 20 mülteci aile olduğu bilgisini veren Uluslararası Demokratlar Birliği (UID) Aquitaine Başkanı Alper Işık “Belediyeden hiç yardım alamayan ailelere biz yardımcı oluyoruz” dedi.

Suriye’de 2011’de patlak veren iç savaş çözüm arayışlarına rağmen devam ederken, krizden etkilenen 5.6 milyon Suriyeli ise mülteci durumuna düştü. Bunlardan 4 milyona yakını 8 yıldan beri Türkiye’de misafir ediliyor. Türkiye’nin izlediği açık kapı politikası Küresel İnsani Yardım Raporlarına “Dünyanın En Cömert Ülkesi” olarak yansıdı. Türkiye, kaynaklarını komşuları için seferber ederken, Avrupalı ülkeler ise mülteci dramına üç maymunu oynuyor.

5 bin kişiye bakamadı

Zorlukları aşarak Avrupa’ya gidebilen Suriyeliler devletlerin ilgisizliğinin yanı sıra ırkçılık ve yabancı düşmanlığı gibi tehditlerle de karşılaşıyor. 1 milyon Suriyeli Avrupa’ya sığınma başvurusu yaparken; Almanya 8 bin, Fransa 5 bin, ABD 3 bin, İsveç 2 bin, Kanada 2 bin, Avusturya 2 bin, İngiltere 120 bin, İtalya 118 bin, Hollanda 90 bin, Norveç 50 bin, Avustralya 35 bin, Belçika 35 bin, Danimarka 16 bin, Yunanistan ise 16 bin civarında mülteciyi barındırıyor.

İnsan ayrımı yapıyorlar

Fransızların ormanlık alanda yaşayan Suriyelileri şikayet ettiklerini kaydeden Alper Işık şunları söyledi: “Bundan dolayı aileler bazı zamanlar yerlerini değiştirmek zorunda kalıyor. Ülkede göçmenlere sıcak bakılmıyor. Avrupa’nın mülteci almama gibi bir politikası var. Dışlama politikası uyguluyorlar. Eğitimli göçmenleri tutuyor, diğerlerini istemiyorlar. İnsan ayrımı yapılıyor. Hıristiyan mülteciler sorun olmuyor ama Müslüman olanlar sorun haline getiriliyor.”

 

 

yeniakit


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Mustafa ALBAYRAK Aydınlık Gazetesi İçin YazdıÖnceki Haber

Mustafa ALBAYRAK Aydınlık Gazetesi İçin...

Başkan Erdoğan talimat verdi! Belediye başkanları, akrabalarını işe alamayacakSonraki Haber

Başkan Erdoğan talimat verdi! Belediye b...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

casibom-tokyobet-tokyobet-deneme bonusu-

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar