Fırat'ın doğusuna gireceğiz

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Fırat'ın doğusuna gireceğiz
Başkan Recep Tayyip Erdoğan bugün yaptığı İstanbul - İzmir otoyolu ve Bursa Şehir Hastanesi açılış konuşmasında gündeme dair açıklamalar da yaptı.

FIRAT'IN DOĞUSUNA GİRECEĞİZ, RUSYA İLE ABD İLE PAYLAŞTIK’

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Türkiye'nin üzerine oynanan oyunların üstesinden geldiklerini ve hedefler doğrultusunda kararlı olduklarını belirtti. Erdoğan, şöyle konuştu:

''Türkiye'nin 2013 yılından bugüne kadar hangi badirelerden geçerek geldiğini herkes bilir. Ama CHP Genel Başkanı bunun farkında değil. Daha doğrusu karşı tarafın safında yer aldığı için meseleyi anlayamıyor. Bu zat, Gezi olaylarında sokakları terörize edenlerin yanındaydı. Bu zat, PKK terör örgütünün siyasi temsilcileriyle beraber, Ankara'dan İstanbul'a yol yürüyordu. Bölücü terör örgütü, çukur eylemleriyle ülkemizin birliğine saldırdığında, bu, teröristlere 'Barikatları kuran arkadaşlar' diye sesleniyordu. Bunların hep yanında yer aldılar, hiçbir zaman milletin yanında olmadılar. Türkiye DEAŞ'a ve kumpasa direnirken, bizi ısrarla bu oyunun içinde göstermeye çalışıyordu. FETÖ'nün darbe girişimini başlattığı saatlerde güvenli yere gitmekle kalmayıp, 'Oteller o akşam müşteri almıyor' diyordu. Böyle yalan olur mu? Hayatı yalan, uzunca bir süre tiyatro diyerek darbecileri koruyordu. Suriye topraklarından ülkemize yönelik tehditleri kaynağından engellemek için harekete geçtiğimizde 'Afrin'e girmeyin' diye gözdağı vermenin peşindeydi. Afrin'e girdik, El Bab'a, Cerablus'a girdik. Şimdi de Fırat'ın doğusuna gireceğiz. Biz bunu Rusya ile paylaştık, ABD ile paylaştık. Çünkü oralardan bize taciz atışları devam ettikçe sessiz kalmamız mümkün değildir. İşte ülkemizin S-400 hava sistemleri alma sürecinde maruz kaldığımız tehditlere karşı sessiz kaldığımızda, alenen karşı tarafın yanında yer alıyorlardı. Hiçbir mücadelede yanımızda yer almadığı gibi kur oranlarını bize karşı silah olarak kullandı, hiçbir şey olmamış gibi, 'Milli gelir hep aynı yerde' demesi arsızlıktan öte bir şeydir. Mert dayanır namert kaçar. Biz ülkemizin hakkının geleceğinin söz konusu olduğu her yerde aslanlar gibi mücadele ettik. Etmeyi sürdüreceğiz, teröre karşı bu denli büyük bir mücadeleyi veriyoruz. Teröre karşı verdiğimiz mücadelede, leblebi veya çekirdek mi kullanıyoruz? Bunun maliyeti yok mu? Var ama bunu yapmak zorundayız. Niye? Milletimizin huzuru için yapmak zorundayız. PKK'ya karşı, PYD'ye, FETÖ'ye, DEAŞ'a karşı mücadele veriyoruz ve vereceğiz.''

 

DHA


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Bu mu liyakatÖnceki Haber

Bu mu liyakat

Erdoğan kilise açtı, Yunan ırkçılar şaştı kaldıSonraki Haber

Erdoğan kilise açtı, Yunan ırkçılar şaşt...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

casibom-tokyobet-tokyobet-deneme bonusu-

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar