Erdoğan yine bir ilke imza attı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Erdoğan yine bir ilke imza attı
Asgari ücretin belirleneceği bugünkü kritik toplantı öncesinde Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türk-İş'e giderek işçilerin sorunlarını dinledi.

 

Türkiye tarihinde ilk kez bir cumhurbaşkanı işçiyi makamında ziyaret etti. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkİş'te işçilerin yeni yılını kutlarken, "Size verdiğimiz değeri göstermek için geldik. Türkiye için işçilerimiz çok değerli" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nun, asgari ücret için bugün gerçekleştireceği son toplantı öncesinde işçilerin sorunlarını birinci ağızdan dinleyerek çözüm için Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik'i görevlendirdi. 

CUMHURBAŞKANI'NA RAPOR 

Görüşmede, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a çalışma hayatına ilişkin dosya sunuldu. İşçi temsilcileri taşeron, vergi, madencilik konularında talepte bulundu. 892 TL olan asgari ücretin bin 232 TL olması istenirken, vergi dilimi sorununun çözümü talep edildi.

Erdoğan'ın ziyaretini değerlendiren Türk-İş Başkanı Ergün Atalay, "İlk kez bir Cumhurbaşkanı işçi makamını ziyaret ediyor. Çalışma yaşamındaki sorunları değerlendirdik. Görüşme sırasında Faruk Bey'i çağırdı ve paylaştığımız konularla ilgilenmesini söyledi" dedi. 

TARAFLAR NE İSTİYOR?

Hükümet: 2015 yılı asgari ücret zammı için hükümet yüzde 3+3 önerisinde bulunuyor. Yani ilk dönem için yüzde 3, ikinci dönem için yüzde 3 zam. 
TÜİK: Asgari Ücret Tespit Komisyonu'na rapor veren TÜİK ağır işçilikte çalışan bir kişinin asgari geçimi için bin 424 lira 70 kuruşa ihtiyacı olduğunu bildirdi. 
DİSK: Net bin 800 lira olmasını istiyor. 
TÜRK-İŞ: Bin 232 lira olmasını ve yüzde 15 gelir vergisinin sıfırlanmasını talep ediyor. 

BİN 232 TL'YE İMZA ATARIZ

Ergün Atalay, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a, asgari ücreti bin 232 lira olarak belirledikleri açlık ve yoksulluk sınırının altında olmaması gerektiğini anlattıklarını belirtirken, "Bu rakamı görürsek el sıkışacağımızı, imza atacağımızı söyledik. Cumhurbaşkanına çok samimi bir şekilde dinledi" yorumunu yaptı.

 

Kaynak : Sabah

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Elektrik parası nasıl geri alınır? 3 kritik noktaÖnceki Haber

Elektrik parası nasıl geri alınır? 3 kri...

Borsa İstanbul Londra Borsasıyla anlaştıSonraki Haber

Borsa İstanbul Londra Borsasıyla anlaştı

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar