EPDK elektrik fiyatlarındaki artışa karşı önlem alacağını bildirdi

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
EPDK elektrik fiyatlarındaki artışa karşı önlem alacağını bildirdi
Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu elektrik üretim maliyetlerinde yaşanan fiyat artışlarının kısa ve uzun vadeli etkilerinin değerlendirileceğini belirterek, elektrik maliyeti ve fiyatlarındaki artışa karşı 6 aya kadar önlem alabileceğini duyurdu.

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) elektrik üretim maliyetlerinde yaşanan fiyat artışlarının kısa ve uzun vadeli etkilerinin değerlendirileceğini belirterek, elektrik maliyeti ve fiyatlarındaki artışa karşı 6 aya kadar önlem alabileceğini duyurdu.

EPDK'den yapılan açıklamada, bugünkü kurul toplantısında tüketiciye yönelik enerji maliyetlerinin düşürülmesi ve arz güvenliğinin sağlanmasına yönelik karar alındığı aktarıldı.

Elektrik Piyasası Kanunu'na eklenen hükümle dünyada enerji piyasalarında oluşan fiyat artışlarının tüketicileri daha fazla etkilememesi için kurumun önlem alabilmesine imkan sağlandığı ifade edilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Ülkemizde hidrolik, rüzgar, güneş, jeotermal, yerli kömür, ithal kömür ve doğal gaz gibi birbirinden farklı kaynaklar vasıtasıyla üretilen aynı miktarda elektrik enerjisi için katlanılan maliyetler birbirinden oldukça farklılık gösterebilmektedir. Yurt dışı piyasalardan kaynaklanan kömür ve doğal gaz maliyetlerindeki artışlar piyasamızda oluşan elektrik fiyatlarını da etkilemektedir. Bu durum maliyetleri nispeten daha az artan kaynaklardan üretilen elektriğin satış bedelinin de artmasına neden olabilmektedir. Bu maliyet farklılıkları, birbirine yakın seyrederken ve elektrik piyasamızda herhangi bir soruna sebep olmazken, üretim kaynak maliyeti farklılıklarında yaşanan artışlar serbest piyasa fiyatlarında makulün üstünde artışları da getirebilmektedir."

Kaynak:Anadolu Ajansı


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Türkiye, rüzgar enerjisinde yeni yatırım fırsatları barındırıyorÖnceki Haber

Türkiye, rüzgar enerjisinde yeni yatırım...

Piyasa aktörlerinin Türkiye ekonomisine güveni arttıSonraki Haber

Piyasa aktörlerinin Türkiye ekonomisine...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar