Enflasyon savar hesaba 30 bin kişi 2 milyar yatırdı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Enflasyon savar hesaba 30 bin kişi 2 milyar yatırdı
Ziraat Bankası’nın, tasarrufların TL’ye yönelmesi için geçen hafta attığı adıma vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. 10 günde 30 bin kişi hesap açtı ve 2 milyar TL’lik mevduatı bankaya yatırdı

Hükümetin tasarrufların Türk Lirası'na yönelmesi amacıyla attığı adıma vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. Ziraat Bankası'nın birikimlerini enflasyona karşı korumak amacı ile yabancı para mevduatta tutan müşterilerin tasarruflarını Türk Lirası mevduatta değerlendirmelerini teşvik etmek ve tasarruf tabanını geliştirmek amacıyla 22 Nisan'da uygulamaya aldığı mevduat ürünlerine rekor talep geldi. Ziraat Bankası Perakende Şube Bankacılığı Genel Müdür Yardımcısı Alpaslan Çakar, "22 Nisan'dan bugüne kadar yeni mevduat ürünlerimizden açılan hesap sayımız 30 bini'i hesap bakiyemiz ise 2 milyar TL'yi geçti" dedi. Çakar, Enflasyona Endeksli Faiz Korumalı ve Enflasyon Korumalı Mevduat ürünlerinin 10 gün içisinde müşteriler tarafından yoğun bir talep gördüğünü ve çok sayıda müşterinin Ziraat Bankası şubelerine geldiğini, Türk parası ve yabancı para yatırımlarını, gerek döviz hesaplarını bozdurarak gerekse yastık altındaki birikimlerini bu hesaba yatırdıklarını anlattı.
Yeni ürünün sektörde ihtiyaç duyulan önemli bir boşluğu doldurduğunu belirten Çakar, "Sektörün müşteri ihtiyaçları doğrultusunda yeni ürünler geliştirmesi hem müşteri memnuniyeti hem de ülke ekonomisine katkı sağlamak gibi iki önemli kazancı beraberinde getirmektedir. Ziraat Bankası ülke ekonomisinin ve müşterilerimizin ihtiyaç duyduğu şekilde çalışmalarına devam edecektir" dedi.

STOPAJ SIFIRA İNDİRİLDİ
Hükümet, enflasyon korumalı mevduata yönlendirmek amacıyla, 1 yıldan uzun vadeli mevduatta gelir vergisi stopajı yüzde 10'dan sıfıra indirildi. Bir yıldan uzun vadeli değişken faizli mevduat hesaplarına stopaj uygulanmayacak. Ziraat Bankası Türk Lirası mevduatlar için enflasyona karşı korumalı iki yeni seçenek mevduat sahiplerine sundu. İki hesap türüyle enflasyondaki gerçekleşmeler mevduatın faiz getirisine eklenecek.

VAKIFBANK'TAN ÜÇ YENİ HESAP
Vakıfbank, birikimleri enflasyondan koruyan ve Türk Lirası mevduatı destekleyen üç yeni vadeli mevduat ürününü devreye aldı. Vakıfbank Genel Müdürü Mehmet Emin Özcan, TL mevduatlarda yüksek getiri sağlayan 'Enflasyona Endeksli Kazandıran Hesap' ürünümüzle tasarrufları korumaya alıyoruz" dedi. Yeni ürünlerle ilgili bilgi veren Özcan, "Üç alternatifli hazırladığımız 'Enflasyona Endeksli Kazandıran Hesap'larımız TL mevduatlara enflasyon güvencesi veriyor. Vade sonunda ya da ara dönemlerde hesaplara enflasyon farkı ekleniyor. Yeni ürünlerle Döviz tevdiat hesaplarından TL'ye hızlı bir şekilde dönüş olacak" dedi.

 

 

Kaynak: Sabah


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Sela ile açılıyorÖnceki Haber

Sela ile açılıyor

Yeni mühimmatlar 'bir taşla iki kuş vuracakSonraki Haber

Yeni mühimmatlar 'bir taşla iki kuş vura...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

casibom-deneme bonusu-

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar