Emeklilere Son Dakika Zam Müjdesi

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Emeklilere Son Dakika Zam Müjdesi
Emekli maaş zammı ne kadar? En düşük SSK, Bağ-Kur emekli maaşı ne kadar olacak?12 milyonu aşkın emekliye zam müjdesi! İlk 3 aylık enflasyon verilerinin son dakika olarak netleşmesinden sonra, emeklilere yapılacak olan zam oranları da netleşmeye başlıyor. SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin merak içinde beklediği zammın detayları belli olurken, milyonlarca emeklide araştırmalarını sürdürmeye devam ediyor. Ayrıca 1 milyon 650 bin emekli ve memura ekstra zam yapılacak. Peki en düşük emekli maaşı ne kadar olacak? Emekliye ne kadar zam yapılacak?

Son dakika haberi: 12.3 milyon emeklinin merakla beklediği zam için geri sayım başladı. Ocak ayında yapılacak olan zam için araştırmalar tüm hızıyla devam ediyor. Temmuz ayında alınan zamma ekstra olarak iki bayram üst üste iki ikramiyede eklenmiş ve milyonlarca emekli sevinmişti. SSK ve Bağ-Kur emeklilerine Ocak ayında ne kadar zam yapılacak? İlk 3 aylık veriler nitecesinde oran şimdiden 9.84 civarında. Peki emekli maaşları ne kadar olacak? En düşük emekli maaşı kaç TL?


Memur emeklileri Ocak'ta toplu sözleşme kapsamında hem yüzde 4 zam hem de enflasyon farkı alacak. 2018'in ikinci yarısında gerçekleşen enflasyonun yüzde 3.5'i aşan kısmı, emeklilerin alacağı farkı gösterecek. Temmuz-Eylül enflasyonunun yüzde 9.34 çıkmasıyla birlikte, memur emeklilerinin alacağı farkın ipuçları geldi.


Yaklaşık 12.5 milyon emekli ile memurlara Ocak'ta zam var. SSK ve Bağ-Kur emeklilerine 6 aylık enflasyon oranında zam yansıtılırken, memurlara ve memur emeklilerine ise yüzde 4 artış ve enflasyon farkı verilecek. Ayrıca 150 bin SSK ve Bağ-Kur emeklisi ile 5 meslekteki memurlara ve bu görevlerden emekli olmuş kişilere ekstra zam söz konusu olacak. Kısa süre içinde Meclis'e taşınması beklenen düzenleme ile maaşı bin liranın altında olan 150 bin SSK ve Bağ-Kur emeklisine seyyanen zam yapılacak. Böylece maaşı bin liranın altında emekli kalmayacak.


Bin liranın altındaki maaşlar bin liraya tamamlanacak. Yapılacak bir başka düzenleme ile de öğretmen, polis, hemşire, din görevlisi ve idareci memurların ek göstergeleri 3600'e çıkarılacak. Memurların maaş hesabında kullanılan ölçütlerden birisi olan ek göstergedeki artış mevcut maaşları artırmakla birlikte asıl etkiyi emeklilik ikramiyesine ve emekli maaşına yapıyor. Ek göstergelerin 2200'den 3000'e ve 3600'e çıkarılmasıyla birlikte bu görevdekilerin emeklilik ikramiyeleri ve emekli maaşları ciddi oranda artacak.


Ek gösterge artışı gerçekleştiği zaman bu memurların kendileriyle birlikte emeklileri de yararlanacak. Böylece uygulama mevcut emekliler için de geçerli olacak. 1.5 milyon memur ve memur emeklisinin yüzü gülecek. Emeklilerin Ocak zammı adım adım yaklaşıyor. Zam oranları enflasyona göre belirlendiği için emekliler artışı merakla bekliyor. Hem şu ana kadar gerçekleşen enflasyon hem de tahminler ipuçlarını veriyor. SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin Ocak zammında 2018'in ikinci 6 aylık döneminde gerçekleşen enflasyon belirleyici olacak. Bunun 3 aylık bölümündeki enflasyon belli oldu.


Temmuz- Eylül enflasyonu yüzde 9.34 çıktı. 2018 yılı tahminine göre de 6 aylık enflasyon yani SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin Ocak zammı yüzde 10.65 olacak. Şu ana kadar gerçekleşen enflasyona göre, hem de yüzde 10.65'lik zam tahminine göre Ocak maaşları hesaplandı. Emekliler, maaşlarında yaşanacak değişimi görebilecek. Şu ana kadar gerçekleşen yüzde 9.34'lük artışa göre SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin maaşlarında 95,40 ile 456,93 arasında yükseliş yaşanacak. Yüzde 10.65'lik tahmin gerçekleşirse de en düşük maaşta 108,78 liralık, en yüksek aylıkta ise 521,02 lira artış gerçekleşecek.

 

www.sabah.com.tr

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Ve Gökhan Töre Beşiktaş'tan Ayrılıyor! La Liga'ya Transfer...Önceki Haber

Ve Gökhan Töre Beşiktaş'tan Ayrılıyor! L...

HDP'liler Çıldırdı.Sonraki Haber

HDP'liler Çıldırdı.

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar