ÇİN’DEN MÜSLÜMAN AİLELERE AŞAĞILIK ZULÜM

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
ÇİN’DEN MÜSLÜMAN AİLELERE AŞAĞILIK ZULÜM
Çin’in, işgal altında tuttuğu Türk yurdu Doğu Türkistan’da, insan olanın yapamayacağı veya tahammül edemeyeceği yeni bir zulüm yöntemi uyguladığı ortaya çıktı. Doğu Türkistan Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Seyit Tümtürk, yaptığı açıklamada, “Çin, Doğu Türkistan’da ‘Kardeş Aile’ projesi adı altında her Doğu Türkistanlının evine bir Çinli erkek yerleştirerek bizim namus ve iffetlerimizi tarumar ediyor” dedi ve Türkiye’nin bu zulme mani olmasını istedi.

UYGUR TÜRKLERİ ÇİN'İ PROTESTO ETTİ

Binlerce Doğu Türkistanlı Uygur Türkü, Doğu Türkistan Kültür ve Dayanışma Derneği öncülüğünde Ankara'da eylem yaparak, Çin yönetiminin yeni uygulamaya koyduğu zulümlere tepki gösterdi. Türkiye'nin dört tarafından Ankara'ya gelen mazlum Uygurların temsilcileri, Kocatepe Camii'nde buluştu. Öğle namazından sonra Çin Büyükelçiliğine yürümek istedi, ancak polis OHAL'i gerekçe göstererek yürüyüşe engel oldu.

BÜYÜK ÂLİM SALİH, HAPİSHANEDE KATLEDİLDİ

Buluşmada açıklama yapan Doğu Türkistan Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Seyit Tümtürk, dehşete düşürücü açıklamalarda bulundu. Çin'in önce Uygurların en büyük âlimi, Muhammed Salih'i tutukladığını ve ilerlemiş yaşına rağmen işkence altında hapishanede öldürdüğünü belirtti. Ardından da “Çin komünist yönetiminin 1949 yılından beri işgal ettiği Doğu Türkistan'da uluslararası hukuk ihlalleri adeta zirve yapıyor” dedi.

ÇİN, TÜRKLERİN NAMUSUNA TASALLUT OLUYOR

İlerlemiş yaşına rağmen işkence altında şehid edilen Muhammed Salih'in cenazesinin teslim edilmediğini belirten Tümtürk, “Çin komünist yönetimi ‘Kardeş Aile' projesi adı altında her Doğu Türkistanlının evine bir Çinli erkek yerleştirerek bizim namus ve iffetlerimizi tarumar ediyor. 1949 yılından beri işgal altında olanDoğu Türkistan'a Çinli göçmenler gönderilerek, Doğu Türkistanlı Müslümanlar adeta Çinlileştirilip asimile ediliyor” dedi.

ÇİNLİ TERÖRİSTLER AFRİN'DE PKK SAFLARINDA

Amerikalı, İngiliz, Alman, Fransız, Hollandalı ve Çinli teröristlerin PKK saflarında Mehmetçik'e karşı savaşması ile ilgili haberleri hatırlatan Tümtürk, “Çin, Afrin'de PKK/PYD saflarında kahraman Türk ordumuz ile savaşmakta” dedi. "Ne Müslüman âlemi, ne de insanlık alemi hiç kimse Doğu Türkistanlılara sahip çıkmıyor” diyen Başkan Tümtürk, “Bugün Birleşmiş Milletler, Avrupa Parlamentosu, İslam İşbirliği Teşkilatı ve uluslararası teşkilatlar Çin'in menfaati ve Çin'in imtiyazını gerekçe göstererek 35 milyon Müslüman Doğu Türkistanlının katliamına Çin ile ortak olmuştur" şeklinde konuştu.

www.yenisoz.com.tr

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Vefat Haberi - Şaban KavasoğluÖnceki Haber

Vefat Haberi - Şaban Kavasoğlu

LED AYDINLATMADA YERLİ ÜRETİME EKONOMİ BAKANIMIZ ZEYBEKCİ DEN DESTEK..Sonraki Haber

LED AYDINLATMADA YERLİ ÜRETİME EKONOMİ B...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar