CHP'li vekil hakkında soruşturma başlatıldı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
CHP'li vekil hakkında soruşturma başlatıldı
Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, CHP İstanbul Milletvekili Eren Erdem'in, Rus kanalı röportajındaki iddiaları üzerine soruşturma başlattı.


Edinilen bilgiye göre, basında çıkan haberler üzerine resen başlatılan soruşturma kapsamında, Erdem'in sözlerinin nakledildiği haberler derlendi.

RT kanalında İngilizce yayınlanan haberin Türkçe'ye çevrileceği öğrenildi.

Malatya'da yaşayan Cemal Hanilçi de aynı iddialar nedeniyle Erdem hakkında "vatana ihanet" iddiasıyla dün suç duyurusunda bulunmuştu.


İran Tarafına Geçerim 

Daha öncede " Türkiye ile İran savaşırsa İran tarafına geçerim " şekilndeki açıklamları ile tepki toplayan Chp li vekil her fırsatta ülkesine karşı bir hain olacağını açıkça dile getirmekten çekinmiyor.  Ülkesine her fırsatta saldıran vekil hakkında, partisinden gerekli adımların atılması bekleniyor. 


CHP'li Erdem'in yalanını mahkeme tescilledi

Rusya Televizyonuna yaptığı açıklamalar ile tepkilere neden olan CHP İstanbul Milletvekili Eren Erdem'in iddialarına yargıdan tokat gibi cevap geldi.Erdem'in, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ ile ilgili iftiralarının "külliyen yalan, iftira ve açık hakaret" olduğu mahkeme tarafından tescillendi. 

CHP'li Eren Erdem'in Adalet Bakanı Bekir Bozdağ'la ilgili gündeme getirdiği  "Türkiye'den IŞİD'e sarin gazı sevkiyatı ile ilgili soruşturma dosyasının kapatılması için talimat verdiği, soruşturmayı yürüten Adana Savcısı Mehmet Arıkan'ı çağırarak İslami motifli örgütlere operasyon yapmadan önce haberimiz olsun' dediği" şeklindeki iddiaları Birgün Gazetesi'nde yayınlandı. 

Bozdağ, avukatı Muammer Cemaloğlu aracılığıyla mahkemeye başvurarak bu haberle ilgili tekzip yayınlanmasını talep etti. Mahkeme, Bozdağ'ın avukatının talebini yerinde görerek Birgün Gazetesi'nde tekzip yayınlanmasına karar verdi. 

Birgün Gazetesi'nde Ankara 6. Sulh Hakimliği kararıyla bugün yayınlanan tekzip yazısında "Bu iddialar külliyen yalan, iftira ve açık bir hakarettir. Hiçbir somut delile dayanmayan bu çirkin iftiranın, muhalefet partisi milletvekillerinin yapmış olduğu bir açıklamaya dayanarak dahi olsa, muhatabına sorulmadan tamamen doğruymuşçasına haber yapılmış olması, basın ahlak ve ilkelerine aykırıdır. Okuyucularda müvekkilim hakkında yanlış bir kanı oluşturmak, yaklaşan milletvekili seçimleri öncesinde müvekkilimi ve mensubu olduğu Ak Partiyi yıpratmak amacıyla hazırlanan haberin kasıtlı ve su-i maksatlı olduğu ve bu nedenle de basın ahlak ve ilkeleriyle ters düştüğü açıktır. Bu gerçek dışı, yalan haberin kimler tarafından ve ne amaçla hazırlandığı aziz milletimiz tarafından da bilinmektedir." ifadelerine yer verildi.

CHP'li Erdem, Rusya devletine ait RT kanalına verdiği röportajda, DAEŞ teröristlerinin öldürücü kimyasal sarin gazı bileşenlerini Türkiye’den edindiği iftiralarını ortaya atmıştı.

 

Kaynak : AA,  Haber7



Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
İşler: Libya'da barışı Türkiye sağladıÖnceki Haber

İşler: Libya'da barışı Türkiye sağladı

Uluslararası Medya Enformasyon Derneği KurulduSonraki Haber

Uluslararası Medya Enformasyon Derneği K...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar