Borsan'ın kablosu İtalya’ya uzandı!

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Borsan'ın kablosu İtalya’ya uzandı!
Samsun’da bakır, İstanbul’da alüminyum enerji kablosu üreten Borsan, İtalya’da aldığı fabrikayla uzay, silah ve robot sanayi için teknolojik özel kablo üreticisi oldu.

30 yılı aşkın bir süredir faaliyette olan Borsan Kablo, global üretici olma hedefine İstanbul’daki Yılka Fabrikası’nın ardından İtalya’da teknolojik çok özel kablo üreten fabrika alarak ulaştı. Borsan Grup Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Ölmez, Samsun fabrikasında bakır, İstanbul fabrikasında alüminyum enerji kablosu üreten Borsan’ın, İtalya’da satın aldığı fabrikada uzay, silah ve robot sanayi için teknolojik çok özel kablo imalatıyla sektöründe global bir üretici haline geldiğini söyledi. 


2014’te İstanbul’da satın aldığı Yılka fabrikasıyla, yıllardır üzerinde çalıştığı alüminyum kablo üretme amacına ulaştığını kaydeden Ölmez, “2014 yılı Borsan için her alanda mükemmel bir yıl oldu. Samsun fabrikasında yaptığımız ilave yatırımlar ve kapasite artışıyla uzun süredir planladığımız alüminyum kablo üretimini, Türkiye’nin en büyük ikinci alüminyum kablo fabrikası Yılka’yı alarak gerçekleştirmiş olduk. Bu yıl yüzde 80 artarak 334 milyon TL’ye çıkan ciroyu 416 milyon TL yapmayı hedefliyoruz” dedi.


Adnan Ölmez İtalya operasyonu ile ilgili olarak da şöyle konuştu: “Bir Türk üretici olarak dünyada 4 kıtada 65 ülkeye satış yapmamıza rağmen ‘NİŞ Pazar’ diye nitelendirilen uzay, silah ve robot sanayi gibi pazarlara, her Türk firması gibi girmekte zorlanıyorduk. Bunun için iki yıldan beri, NİŞ Pazarı için teknolojik çok özel kabloların üretim merkezi durumundaki İtalya’da bir fabrika alma çalışmalarımız devam ediyordu. Nihayet yaptığımız uzun çalışmalar sonucunda hedefimize ulaştık. İtalya’da teknolojik çok özel kablo üretimi yapan 75 yıllık firmayı satın alma aşamasına geldik. 75 yıllık bir geçmişi olan, çok büyük bir ‘know how’a sahip ve son teknolojiyle üretim yapan bu fabrikanın yönetimini Ocak 2015 itibariyle devraldık. Yüzde 70’i Borsan Kablo, yüzde 30’u İtalyan ortağımıza ait olan bu fabrikanın resmi satın alma işlemlerini de bu yılın ikinci yarısında gerçekleştireceğiz.”


Borsan, Kabloda Global Üretici Oldu

30 yılı geride bırakan Borsan Kablo, sektöründe global üretici olma hedefine, İstanbul’daki Yılka Fabrikası’nın ardından İtalya’da teknolojik çok özel kablo üreten fabrika satın alarak ulaştı.

Borsan Grup Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Ölmez, Samsun fabrikasında bakır, İstanbul fabrikasında alüminyum enerji kablosu üreten Borsan’ın, İtalya’da satın aldığı fabrikada uzay, silah ve robot sanayi için teknolojik çok özel kablo imalatıyla sektöründe global bir üretici haline geldiğini söyledi.


30 yılı geride bırakan Borsan Kablo, sektöründe global üretici olma hedefine, İstanbul’daki Yılka Fabrikası’nın ardından İtalya’da teknolojik çok özel kablo üreten fabrika satın alarak ulaştı.


“2014 MÜKEMMEL GEÇTİ”


Borsan Grup Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Ölmez, 2014 yılının Borsan için her alanda mükemmel bir yıl olduğunu söyledi. Ölmez, Borsan’ın, kuruluşunun 30’uncu yılı olan 2014’te İstanbul’da satın aldığı Yılka fabrikasıyla, yıllardır üzerinde çalıştığı alüminyum kablo üretme amacına ulaştığını açıkladı. Ölmez, "2014 yılı Borsan için her alanda mükemmel bir yıl oldu. Samsun fabrikasında yaptığımız ilave yatırımlar ve kapasite artışıyla birlikte uzun süredir planladığımız alüminyum kablo üretimini, Türkiye’nin en büyük ikinci alüminyum kablo fabrikası Yılka’yı alarak gerçekleştirmiş olduk" dedi.


BAŞARI RAKAMLARA YANSIDI


2014 yılının başarısının rakamlara da yansıdığını ifade eden Ölmez, "Samsun fabrikasındaki kapasite artışı ve Yılka’nın Borsan bünyesine katılmasıyla bir önceki yıla göre ciromuz yüzde 80 artarak 2014 yılında 334 milyon TL’ye ulaştı. 2015 yılı ciro hedefimizi ise 416 milyon TL olarak belirledik. Borsan Kablo olarak yurt dışı satışlarını da yaklaşık 80 milyon dolara ulaştırarak yüzde 90’lık artış gerçekleştirdik. Yapılan bu isabetli yatırımlar sadece ciro ve yurt dışı satışlarla değil, verimlilik ve karlılığa da yansıdı. Borsan 2014 yılını her alanda çok başarılı bir yıl olarak kapattı" diye konuştu.


İTALYA’DA MUTLU SON


Borsan Kablo’nun bir Türk üretici olarak dünyada 4 kıtada 65 ülkeye satış yapan ve kalitesiyle ortaya çıkan bir marka olmasına rağmen Avrupa ve Amerika’daki ’NİŞ Pazar’ diye nitelendirilen uzay, silah ve robot sanayi gibi pazarlara, her Türk firması gibi girmekte zorlandığını belirterek şöyle konuştu: "Bunun için iki yıldan beri, NİŞ Pazarı için teknolojik çok özel kabloların üretim merkezi durumundaki İtalya’da bir fabrika alma çalışmalarımız devam ediyordu. Nihayet yaptığımız uzun çalışmalar sonucunda hedefimize ulaştık. İtalya’da teknolojik çok özel kablo üretimi yapan 75 yıllık firmayı satın alma aşamasına geldik. 75 yıllık bir geçmişi olan, çok büyük bir ’know how’a sahip ve son teknolojiyle üretim yapan bu fabrikanın yönetimini Ocak 2015 itibariyle devraldık. Yüzde 70’i Borsan Kablo, yüzde 30’u İtalyan ortağımıza ait olan bu fabrikanın resmi satın alma işlemlerini de bu yılın ikinci yarısında gerçekleştireceğiz."


SEKTÖR DEVİ OLDU


 

Borsan Grup Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Ölmez, Samsun fabrikasında bakır, İstanbul fabrikasında alüminyum enerji kabloları üreten Borsan’ın, İtalya’da teknolojik çok özel kablolar üreten fabrikayı da bünyesine katmasıyla sektöründe global üretici konumuna geldiğini vurguladı. Ölmez, İtalya’daki fabrikada, 2015 yılının ikinci yarısında yapacakları resmi devir işlemlerinin ardından kapasite artırımına da gideceklerini kaydederek, "İtalya’da 75 yıllık geçmişe sahip bu fabrika, Borsan markasına da çok büyük katkılar sağlayacak" ifadesini kullandı.



borsan.com.tr

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Mutlusan Elektrik Bayiileri ile BruluştuÖnceki Haber

Mutlusan Elektrik Bayiileri ile Bruluştu

İşte milyarlık dev satışın perde arkası!Sonraki Haber

İşte milyarlık dev satışın perde arkası!

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar