Bakan Bilgin: Yapacağımız yeni düzenleme ile emekçilerimizi ne enflasyona ne de sermayenin baskısına karşı ezdireceğiz

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Bakan Bilgin: Yapacağımız yeni düzenleme ile emekçilerimizi ne enflasyona ne de sermayenin baskısına karşı ezdireceğiz
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, "Yıl sonunda yeni bir düzenleme yapacağız ve emekçilerimizi ne enflasyona ne de sermayenin baskısına karşı ezdireceğiz." dedi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, TÜRK-İŞ'in 70. kuruluş yıl dönümü dolayısıyla bir otelde düzenlenen "70. Yıl Belgeseli" programına katıldı.

TÜRK-İŞ'i ve çalışma hayatını üniversite yıllarından itibaren yakından takip ettiğini kaydeden Bilgin, çeşitli projelerde ve eğitimlerde TÜRK-İŞ ve bağlı sendikalar ile uzun yıllar birlikte çalıştıklarını söyledi.

Bilgin, TÜRK-İŞ'in, Türkiye'nin çok partili hayata geçmesinden sonra 1952'de kurulduğunu anımsatarak, "Sendikalar demokrasi ile birlikte varlardır, işçi hareketi demokrasi içerisinde gelişir. Sendikalar ilk kurulduğunda sendikalara karşı patronların negatif bakış açısı vardı. Sadece patronların mı, herkesin birtakım ön yargıları vardı. Mesela sendikaların sosyalist ya da solcu, işte komünist olduğu iddiası vardı. Böyle bir iddia ile karşı karşıyaydı sendikacılar. Oysa sendikalar demokratik toplumların ürünüdür, demokrasinin kurumlarıdır." diye konuştu.

"Yeni bir düzenleme yapacağız"

Bilgin, ortaya çıkan olumsuz şartlara karşı emekçileri korumaya devam edeceklerini bildirerek, "Yıl sonunda da bunu dikkate alarak yeni bir düzenleme yapacağız ve emekçilerimizi ne enflasyona ne de sermayenin baskısına karşı ezdireceğiz." diye konuştu.

TÜRK-İŞ Genel Başkanı Ergün Atalay da Türkiye'deki sendikal örgütlenme mücadelesine ilişkin bilgi verdi.

Konuşmaların ardından Manisa'nın Soma ilçesinde 2014'te meydana gelen maden faciasında şehit olan Ahmet Soluk'un eşi Eda Soluk'a hediye takdim edildi.

Kaynak:Anadolu Ajansı


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Elektrik piyasalarında bazı fiyat limitleri güncellendiÖnceki Haber

Elektrik piyasalarında bazı fiyat limitl...

Avrupa Kadınlar Futbol Şampiyonası'nı İngiltere kazandıSonraki Haber

Avrupa Kadınlar Futbol Şampiyonası'nı İn...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar