Askerin elinde bomba patladı: 4 şehit

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Askerin elinde bomba patladı: 4 şehit
Elazığ Valisi Muammer Erol, patlamanın kaza sonucu meydana geldiğini açıkladı.
Elazığ Valisi Muammer Erol, patlamanın kaza sonucu meydana geldiğini açıkladı. Olay, dün saat 13.00 sularında Koçyiğitler Karakolu mevzisinde meydana geldi. Üzerindeki el bombası patlayan asker, yanındaki 3 arkadaşıyla birlikte ağır yaralandı. Helikopterle Elazığ Asker Hastanesi'ne sevk edilirken yolda şehit olan askerlerin cenazeleri otopsi için Fırat Üniversitesi'ne götürüldü. Şehitlerin kimlikleri, ailelerine haber verilmediği için açıklanmadı. Ancak Diyarbakır, Gaziantep, Samsun ve Afyonkarahisar nüfuslarına kayıtlı oldukları belirtildi. Olayla ilgili soruşturma sürüyor.

Elazığ'da el bombasının patlaması sonucu şehit olan piyade erler Mesut Bulut, İbrahim Yaman, İbrahim Öztürk ve Ali Osman Altın'ın ailelerine acı haber akşam saatlerinde ulaştı. Piyade çavuş İbrahim Yaman'ın (21) Samsun'un Salıpazarı ilçesinde yaşayan ailesi, acı haberi fındık toplarken aldı. Dört kardeşin ikincisi olduğu öğrenilen Yaman'ın terhisine yaklaşık 3 ay kaldığı, 15 gün önce ablasının düğünü için izne geldiği öğrenildi.

Şehit piyade er Mesut Bulut'un 8 kardeşin en büyüğü olduğu, ailesinin tarım işlerinde yevmiye karşılığında çalıştığı bildirildi. Gaziantep'in Araban ilçesi Körhacıobası köyünde yaşayan baba Sinan Bulut ve anne Mevlide Bulut, şehit oğulları için gözyaşı döküp, Kürtçe ağıt yaktı. Korhacıobası köyü muhtarı Erol Sülüker, baba ocağında yürekleri parçalayan bir acı yaşandığını söyledi. Şehit piyade er İbrahim Öztürk'ün ise ailesinin tek çocuğu olduğu öğrenildi. Tarsus Garnizon Komutanı Binbaşı Abdulkadir Yavuz, Diyarbakır Koçaran köyü nüfusuna kayıtlı şehit askerin Mersin'in Tarsus ilçesindeki evine giderek başsağlığı diledi. Şehit babası Hacı Öztürk ile anne Nermin Öztürk, rahatsızlanarak Tarsus Devlet Hastanesi'nde tedavi altına alındı. İbrahim Öztürk'ün terhisine 2 ay kaldığı belirtildi. Piyade er Ali Osman Altın'ın Afyonkarahisar'ın Büyükkalecik beldesinde yaşayan babası Ali İhsan Altın da acı haber karşısında, "Şehit babası oldum, nasip böyleymiş, vatan sağ olsun." dedi.

ZAMAN


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Yılbaşından önce bu işi bitirmeliyizÖnceki Haber

Yılbaşından önce bu işi bitirmeliyiz

Enerji atağı Katarla sürdüSonraki Haber

Enerji atağı Katarla sürdü

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

casibom-deneme bonusu-

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar