Ar-Ge 250 Listesi’ne giren tek kablo şirketi Türk Prysmian Kablo

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Ar-Ge 250 Listesi’ne giren tek kablo şirketi Türk Prysmian Kablo
Turkishtime tarafından hazırlanan “Ar-Ge 250- Türkiye’nin en çok Ar-Ge harcaması yapan şirketleri” araştırmasının 2019 yılı sonuçları açıklandı. Türk kablo sektörünün öncü firması Türk Prysmian Kablo, Ar-Ge konusundaki liderliğini bir kez daha tescilleterek listeye kablo sektöründen giren tek firma oldu. Araştırma sonuçlarına göre, Türk Prysmian Kablo 2019 yılında 9.366.229TL ile en çok Ar-Ge Harcaması yapan 149. şirket oldu.

Enerji ve telekomünikasyon kabloları sektörünün dünya çapında lideri Prysmian Group’un Türkiye operasyonu Türk Prysmian Kablo, Turkishtime’ın “Türkiye’nin en çok Ar-Ge harcaması yapan şirketleri” listesinde ilk 250 şirket arasına kablo sektöründen giren tek şirket oldu. 2019 yılında yaptığı 9.366.229 TL ile en çok Ar-Ge harcaması yapan 149. şirket unvanını alan Türk Prysmian Kablo, kablo sektöründe birinci sırada yer aldı.

Kablo sektörünün ilk ve tek tescilli Ar-Ge Merkezi
Ar-Ge çalışmalarına ortalama 5 milyon TL ayırdıklarını ancak bu rakamı her yıl artırdıklarını söyleyen Türk Prysmian Kablo Ar-Ge Müdürü Erdinç Yüksel şunları söyledi: “Ar-Ge Merkezimiz, Mudanya’daki fabrikamızın ayrılmaz bir parçası ve Türk kablo sektörünün ilk ve tek Ar-Ge Merkezi olarak öne çıkıyor. 2015 yılında Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından “Ar-Ge Merkezi” olarak tescil edilen merkezimiz, 5 bin metrekare alanda, 6 bölümden oluşuyor. 44 kişiden oluşan uzman kadromuzla, sektörümüze ve Türkiye’nin en önemli ve prestijli projelerine yüksek performanslı, verimliliği ve güvenliği ön planda tutan yenilikçi çözümler sunuyoruz.”

“Ülkemizin rekabet gücünü geliştirecek ürünler geliştiriyoruz”
Mudanya’daki Ar-Ge Merkezlerinin Prysmian Group Ar-Ge ailesi içinde bulunan 25 merkezden biri olduğunu söyleyen Erdinç Yüksel, “Mudanya Ar-Ge Merkezimizde sürdürülebilirlik vizyonumuzla ekonominin can damarı sektörler için üstün performanslı ürünler geliştirerek, ülkemizin rekabet gücünü de geliştirmeyi hedefliyoruz. Enerji, fiber ve haberleşme kablolarında kullanıcı ve endüstri ihtiyaçlarına göre; dünyadaki değişik zorlu coğrafya, çevre ve kullanım şartlarına uygun yenilikçi, rekabetçi, son teknoloji ürünü, kullanıcı dostu, yüksek performanslı çözümler geliştiriyoruz.” dedi.
 


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Enerji alanında düzenlemeler içeren kanun teklifinin 11 maddesi daha kabul edildiÖnceki Haber

Enerji alanında düzenlemeler içeren kanu...

Multitek İp Android Akıllı Ev Sistemleri İle İnterkom, Alarm Ve Akıllı Ev Sistemlerinizi Tek Cihazdan YönetinSonraki Haber

Multitek İp Android Akıllı Ev Sistemleri...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar