AK Partili Dağ: Bunlar safsatadan ibaret!

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
AK Partili Dağ: Bunlar safsatadan ibaret!
'Başkanlık sistemi Türkiye'yi diktatörleştirir' diyenlere AK Partili Hamza Dağ tek kelime ile cevap verdi: Safsata...

AK Parti İzmir Milletvekili Hamza Dağ, Türkiye'nin daha hızlı ilerlemesi için başkanlık sisteminin şart olduğunu söyledi. Muhalefetin eleştirilerine de cevap veren Dağ, sistemin ülkeyi bölmeyeceğini aksine milletin bütünlüğü için şart olduğunu vurguladı

AK Parti İzmir Milletvekili ve MKYK Üyesi Avukat Hamza Dağ, Türkiye gündeminde olan başkanlık sistemiyle ilgili Yeni Asır'a çarpıcı açıklamalarda bulundu. Dağ, "Başkanlık sisteminin Türkiye'de uygulanamayacağı ve Başkanlık gelirse diktatörlüğün geleceği" şeklinde iddialar ortaya atan muhalefetin, başkanlık sisteminden değil, milletten korktuğunu söyledi. Türkiye'nin geleceği açısından başkanlık sisteminin gerekliliğini anlatan Dağ, sistemin ülkeyi bölmeyeceğini aksine milletin birlik, beraberlik ve bütünlüğü için şart olduğunu vurguladı.

Hedeflere ulaşmak için

AK Parti'den önce ülkeyi yöneten bazı siyasi aktörlerin beceriksizlikleri yüzünden ülkenin ileriye gitmediğini, bu nedenle Türkiye'nin başkanlık sistemine muhtaç olduğunu savunan Dağ, "2023, 2053 hedeflerine ulaşabilmemiz ve kronik sorunları daha kolay aşabilmemiz için Türkiye'nin başkanlık sistemine geçmesi zaruriyet kazandı. Türkiye'nin geçmişine şöyle bir göz attığımızda ilk gördüğümüz ne yazık ki, istikrarsızlık oluyor. Bu istikrarsızlığın tek nedeninin yaşamış olduğumuz askeri darbeler veya farklı vesayet rejimlerinin tahakküm kurma çabalarının olmadığını da görüyoruz. Burada sistemsel sorunlardan doğan yönetim eksikliğinin de olduğu çok açık bir şekilde görülüyor. Ortaya çıkan yönetim eksikliği ülkeyi hep geriye götürdü. Bunun en temel nedeni elbette mevcut sistemin ülkemizin siyasi ve sosyolojik yapısına uygun olmamasıdır" diye konuştu.

Güçlü iktidar başarılı olur

14 yıl önce bütün komedi programlarının en temel malzemesinin hükümet kurmak için oluşturulan koalisyonlar olduğunu dile getiren Dağ, şunları dile getirdi: "Bu ülkenin artık koalisyonlarla zaman kaybetme lüksü yok. Türkiye'de ancak tek başına, güçlü iktidarlar başarılı olabilir. Bunun en güzel ispatı da Adnan Menderes'in kurmuş olduğu Demokrat Parti, Turgut Özal'ın kurmuş olduğu Anavatan Partisi ve Recep Tayyip Erdoğan'ın kurmuş olduğu AK Parti'dir."

Bilgisizlik ve art niyet var

Başkanlık sistemine karşı çıkan söylemlerin bilgisizlikten ya da art niyetten kaynaklandığını vurgulayan Dağ, millete güvenmeyen, milletle birlikte hareket edemeyenlerin başkanlık sistemini tartışmaktan korktuklarını ifade etti. Pek çok Latin Amerika ülkesinde başkanlık sistemi mevcutken üniter yapının korunduğunu, federatif yapıya geçmenin başkanlık sisteminin bir gereği ya da bir özelliği olmadığını ifade eden Dağ, "Almanya'da da parlamenter sistem olmasına rağmen federatif bir yapı var. Yani ne başkanlık sistemi için federatif bir yapı gereklidir, ne de parlamenter sistem üniter yapının korunmasını sağlayabilir. Federatif sistem olmadan da başkanlık sistemi gayet güzel bir şekilde uygulanabilir" diye konuştu.

"Diktatörlük iddiası sadece safsatadır"

AK Parti'nin ortaya koyduğu öneride üniter yapının devamının esas olduğunu anlatan Dağ, ülkede ne zaman reform yapılmak istense ortaya asılsız iddiaların atıldığını belirtti. Başörtüsü yasağının kalkması konuşulduğunda "Laiklik elden gidiyor", özelleştirmeler gündeme geldiğinde "Vatan satılıyor", Kürtçe'yle ilgili yasakların kalkma noktasında "Ülke bölünüyor" gibi gerçeği yansıtmayan söylemlerin ortaya atıldığını ifade eden Dağ, başkanlık sistemi için sıkça söylenen "diktatörlük" söyleminin de safsatadan ibaret olduğunu vurguladı.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Aşık Veysel’in hayatı film oluyorÖnceki Haber

Aşık Veysel’in hayatı film oluyor

Başbakan Davutoğlu İskele Sancak'taSonraki Haber

Başbakan Davutoğlu İskele Sancak'ta

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar